UCHealth, Intermountain Healthcare, που αποτελεί το ασφαλιστικό δίκτυο του Κολοράντο

Με ορισμένα μέτρα, το μετρό του Ντένβερ έχει μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές νοσοκομείων στη χώρα. Μεγάλα συστήματα υγείας το κάνουν αυτό κάθε χρόνο για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά τώρα, δύο από αυτά τα βαρέων βαρών συστήματα υγείας — το τοπικό UCHealth και το Intermountain Healthcare με έδρα τη Γιούτα — αποφάσισαν να συνεργαστούν; Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα συστήματα ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία κάτι που είναι γνωστό ως «κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο».

Αν και ακούγεται ότι οι γίγαντες των νοσοκομείων σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν πόρους από την κλινική πλευρά, στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου ασφαλιστικού δικτύου. Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα παραμείνουν χωριστά και θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσελκύσουν ασθενείς.

Το νέο δίκτυο θα συγκεντρώσει περίπου 700 γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εκατοντάδες κλινικές και δεκάδες νοσοκομεία – όλα σε δίκτυο για καταναλωτές που έχουν συμβόλαια ασφάλισης υγείας με το υπάρχον και το νέο κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο. Όχι τυχαία, τα συστήματα ανακοίνωσαν ότι το ασφαλιστικό πρόγραμμα SelectHealth της Intermountain θα εισέλθει στην αγορά του Κολοράντο για καταναλωτές Medicare και αυτοασφαλισμένους. Το SelectHealth θα χρησιμοποιήσει το νέο δίκτυο.

Οι UCHealth και Intermountain, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι το νέο κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο θα βελτιώσει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης που λαμβάνουν οι άνθρωποι στο Κολοράντο, ενώ θα μειώσει το κόστος αυτής της περίθαλψης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Intermountain για την επίτευξη αυτών των στόχων και δίνουμε στους κατοίκους του Κολοράντο μια νέα επιλογή για ασφάλιση υγείας που δίνει προτεραιότητα στη φροντίδα με βάση την αξία», δήλωσε η Elizabeth Concordia, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της UCHealth, ανακοινώνοντας το νέο δίκτυο. «Μαζί, θα βοηθήσουμε στη βελτίωση της συνολικής υγείας των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε».

Αλλά οι υποστηρικτές των καταναλωτών αμφισβητούν εάν αυτό θα συμβεί πραγματικά ή αν είναι απλώς ένα άλλο τέχνασμα από μεγάλα συστήματα υγείας για να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα και να πάρουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους.

«Αν το χρησιμοποιούν ουσιαστικά ως διαπραγματευτική δύναμη ή ως μηχανισμό για να αποφύγουν όλους τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς, αυτό είναι ένα ανησυχητικό», δήλωσε ο Άνταμ Φοξ, αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την υγεία των καταναλωτών του Κολοράντο.

Πώς θα λειτουργήσει ένα κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο

Σύμφωνα με τον Michael Cancro του UCHealth, η δύναμη του νέου δικτύου έγκειται στο μέγεθός του.

Ο Cancro είναι ο επικεφαλής στρατηγικής του UCHealth και επίσης υπηρετεί ως πρόεδρος ενός υπάρχοντος δικτύου παρόχων UCHealth που ονομάζεται Coordinated Care Colorado. Αυτό το δίκτυο θα συγχωνευθεί με το Colorado Quality Care Network της intermountain για να δημιουργήσει ένα νέο κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο. Το νέο δίκτυο θα λειτουργεί ως δική του εταιρεία.

Ο Cancro είπε ότι η συγχώνευση κάνει κάτι πολύ σημαντικό: Δίνει στο νέο δίκτυο αρκετούς ασθενείς ώστε να αρχίσουν να κάνουν μια εις βάθος ανάλυση και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.

«Με τη συγκέντρωση των οργανισμών, έχετε μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή δεδομένων, καθώς και τη δυνατότητα να εξετάσετε και να εντοπίσετε ασθενείς που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο», είπε.

Το κλειδί για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της περίθαλψης είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών των οποίων η υγεία δεν πάει καλά, είπε ο Cancro. Ωστόσο, με μια μικρότερη ομάδα ασθενών, είπε, μπορεί να είναι δύσκολο να ληφθούν αρκετά δεδομένα για να γνωρίζουμε ποια σήματα σημαίνουν πρόβλημα.

Ο όγκος ασθενών του νέου δικτύου σημαίνει ότι θα συλλέξει αρκετά δεδομένα για να πραγματοποιήσει πιο ακριβή ανάλυση, ενώ θα μπορεί επίσης να προσλάβει περισσότερους ειδικούς για να κάνουν τη δουλειά.

Saint Joseph’s Hospital στο Ντένβερ, λήφθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019. Το νοσοκομείο είναι μέρος του συστήματος Intermountain Healthcare. (John Ingold, Colorado Sun)

«Πρόσβαση σε επιστήμονες δεδομένων, πρόσβαση σε αρκετά μεγάλα σύνολα δεδομένων για να πούμε ότι αυτό είναι δείκτης και δεν είναι», είπε. «Όσες περισσότερες ψυχές, τόσο το καλύτερο».

Το δίκτυο θα μπορεί επίσης να στέλνει ειδοποιήσεις σε άτομα που τους λένε ότι πρέπει να δουν έναν γιατρό για κάποιο πρόβλημα ή να έρθουν για έλεγχο.

Ο Cancro είπε ότι το δίκτυο θα φροντίσει αρχικά περισσότερους από 300.000 ασθενείς. Ωστόσο, η Cancro είπε ότι στόχος είναι να συμβάλουν περισσότεροι ασφαλιστές εκτός από την SelectHealth με το νέο δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να φέρει περισσότερους ασθενείς. Πρόσθετες ομάδες γιατρών και ιατρικοί πάροχοι είναι επίσης δυνατό να ενταχθούν στο δίκτυο, είπε.

Οι ομάδες καταναλωτών ακούν τον απόηχο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων

Οι υποστηρικτές των καταναλωτών είναι δύσπιστοι για όλες αυτές τις υποσχέσεις. Για αυτούς, μοιάζει πολύ με αυτό που λένε εδώ και χρόνια τα νοσοκομειακά συστήματα όταν αγοράζουν τοπικά νοσοκομεία ή συγχωνεύονται με άλλα συστήματα.

Όπως πολλές άλλες πολιτείες, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Κολοράντο εδραιώνεται. Δεν είναι πάντα καλό για το χαρτζιλίκι του ασθενούς.

«Η ενοποίηση των νοσοκομείων είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος παράγοντας των τιμών και των λειτουργικών περιθωρίων στις κομητείες Front Range του Κολοράντο», αναφέρει η έκθεση του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας για το 2020.

Ένα νέο κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο δεν είναι ακριβές ανάλογο μιας συγχώνευσης νοσοκομείων. Αλλά έχει αρκετές ομοιότητες που άνθρωποι όπως ο Robert Smith, εκτελεστικός διευθυντής υγείας του Colorado Business Group, θα πιστέψουν τις υποσχέσεις του για χαμηλότερες τιμές και καλύτερη φροντίδα μόνο όταν το δουν. Ο Smith είναι εδώ και καιρό πρωταθλητής της μείωσης του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στο Κολοράντο.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία στη βιβλιογραφία ότι αυτοί οι συνδυασμοί βελτιώνουν τα αποτελέσματα», είπε ο Smith. «Όλοι το είπαν αυτό. Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία».

Τι είναι το SelectHealth και πότε θα ξεκινήσει;

Η Intermountain είναι ένας νέος παίκτης στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης του Κολοράντο. Πέρυσι, συγχωνεύτηκε με την SCL Health για να της δώσει την πρώτη της παρουσία στο Κολοράντο. Το SelectHealth είναι ο ασφαλιστικός βραχίονας της Intermountain και, όπως η Intermountain και η UCHealth, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Η SelectHealth ελπίζει να έχει διαθέσιμα σχέδια στο Κολοράντο αργότερα φέτος για κάλυψη που θα ξεκινήσει το 2024. Σκοπεύει να προσφέρει προγράμματα Medicare Advantage καθώς και κάλυψη στην ατομική ασφαλιστική αγορά της πολιτείας, μεταξύ άλλων μέσω του Connect for Health Colorado. ασφαλιστική ανταλλαγή.

Ο Cancro του UCHealth είπε ότι η SelectHealth δεν θα πουλάει ασφάλειες σε κάθε κομητεία του Κολοράντο. Αντίθετα, είπε ότι θα κυκλοφορήσει σε περίπου 16-18 κομητείες. Αυτά θα είναι κυρίως κατά μήκος του Front Range για να ταιριάζουν με τα ίχνη του UCHealth και του Intermountain για τα συστήματα υγείας.

Πρώτον, η SelectHealth πρέπει να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ασφαλίσεων του κράτους. Το τμήμα εξετάζει την ένσταση της SelectHealth και θα ανακοινώσει μια απόφαση αργότερα μέσα στο έτος.

“Το DOI μόλις μαθαίνει για αυτήν την κοινή επιχείρηση και πρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω τι συνεπάγεται και τι αντίκτυπο θα έχει στην αγορά ασφάλισης υγείας του κράτους”, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων του Κολοράντο Μάικλ Κόνγουεϊ σε δήλωση. «Αλλά αυτή η ανακοίνωση είναι μια σαφής ένδειξη ότι το Κολοράντο συνεχίζει να είναι ένα μέρος όπου οι εταιρείες ασφάλισης υγείας θέλουν να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν στην ατομική μας αγορά ασφάλισης υγείας».

Παρά την προφανή εσωτερική σύνδεση, οι ηγέτες της UCHealth και της Intermountain δήλωσαν ότι η SelectHealth δεν θα λάβει συμφωνία όταν συνάψει σύμβαση με το νέο κλινικά ολοκληρωμένο δίκτυο ή CIN, όπως αναφέρουν τα στελέχη.

“Το CIN θα μεταχειρίζεται το SelectHealth όπως οποιονδήποτε άλλο πληρωτή εδώ”, δήλωσε ο Mark Korth, περιφερειακός πρόεδρος της Intermountain Healthcare. “Οποιοδήποτε σχέδιο που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του CIN για μείωση του κόστους με παράλληλη παροχή καλύτερης εμπειρίας ασθενών και αποτελεσμάτων υγείας θα θεωρείται πολύτιμος συνεργάτης.”

Leave a Comment