The SBF Campaign Finance Whodunnit, Μέρος 2

Την περασμένη εβδομάδα, τις επόμενες μέρες Sam Bankman-Fried Όταν συνελήφθη στις Μπαχάμες, ανέφερα στη στήλη μου σχετικά με το κατηγορητήριό του μια τυφλή ρήτρα που αφορούσε μια μυστηριώδη, απροσδόκητη παραβίαση χρηματοδότησης της εκστρατείας. «Θα ήταν ανεύθυνο να αναφέρουμε λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο», έγραψα, «αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια συζήτηση που σχετίζεται με διάφορα SBF.ότι– Πλούσιοι που έκοψαν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πολιτικών επιταγών τα τελευταία χρόνια.

Εκείνη την εποχή, ο κόσμος του SBF ήταν γεμάτος εικασίες σχετικά με το ποιος άλλος εμπλέκεται σε αυτό που οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ήταν κάποιου είδους «παραβίαση δότη άχυρου» ή εσκεμμένα παραποιημένη συνεισφορά με απογοητευτικά αόριστους όρους. Υπήρξαν πολλές θεωρίες στα εισερχόμενά μου και στις συνομιλίες Signal την περασμένη εβδομάδα: ήταν ένας άλλος μεγάλος δωρητής FTX συνδεδεμένος με την SBF, όπως ο CEO Ράιαν Σαλαμέ ή πρώην διευθυντής μηχανικού Νισάντ Σινγκ, κάνοντας πολιτικές δωρεές με τα χρήματα που διέφυγαν από την Alameda; Οι εισαγγελείς επρόκειτο να προβάλουν ένα πολύ έξυπνο επιχείρημα αυτό όλα Τα χρήματα του Σαμ ανήκαν πραγματικά στους πελάτες του; Ή, μήπως, η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης υπονοούσε ότι η SBF ή μια από τις οντότητες της διευκόλυνε κάποιου είδους σύστημα αποζημίωσης;

Προφανώς, δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα χωρίς αποδείξεις, αλλά τώρα που οι ισχυρισμοί έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο (και όχι μόνο μέσω τυχαίων αριστερών λογαριασμών στο Twitter), μπορώ να μοιραστώ περισσότερα σχετικά με την αμηχανία των πολιτικών. για εβδομάδες. Ένας από τους ανθρώπους που σχετίζονται με το δράμα του SBF είναι, φυσικά, αυτός Sean McElweeο πάντα ανατρεπτικός δημοκρατικός πράκτορας με τεράστιο προφίλ στα μέσα ενημέρωσης και ταλέντο στο σχέδιο Τσακ Σούμερ σε ένα πάρτι γενεθλίων. Ο McElwee ουσιαστικά απολύθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της δικής του εταιρείας δημοσκοπήσεων, Data for Progress, τον περασμένο μήνα μετά από μια εξέγερση του προσωπικού. Όπως ανέφερα, ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην αποχώρηση του McElwee ήταν η τάση της εταιρείας του να στοιχηματίζει σε υποψηφίους σε αγώνες όπου παρείχε επίσης ψήφους. Μια άλλη ήταν η εγγύτητά του με την SBF, από την οποία συμβούλευε και αναζητούσε χρηματοδότηση.

Την Τετάρτη ο ρεπόρτερ Ντέιβιντ Φρίντλεντερ δημοσίευσε ορισμένα χαρακτηριστικά του α νέος μπορεί να είναι αξίωση δωρητή αχύρου επίσης υπήρξε ένας παράγοντας. Σε μια φανταστική συνέχεια της αποχώρησης του McElwee Νέα Υόρκη Ο Freedlander, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή, ισχυρίστηκε ότι ο McElwee πίεσε έναν άλλο άγνωστο συνάδελφο Data for Progress να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρητών αχύρου του, ανέφερε το περιοδικό. Σχεδόν όλοι όσοι διάβασαν το κομμάτι σημείωσαν αμέσως μια παράγραφο που ήταν θαμμένη στο τέλος του κομματιού. Ο εν λόγω υπάλληλος είμαι εγώ και όλοι όσοι γνωρίζω μέσα Ίθαν Γουίντερ, Υπήρχε επίσης Ήμουν στο ραντάρ μου όταν ανοιγόκλεισα τη συζήτηση γύρω από «όχι και τόσο πλούσιους ανθρώπους που έκοψαν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό πολιτικών επιταγών». Οι άνθρωποι με έχουν ρωτήσει: Πώς μπορεί ένας εικοσάχρονος αναλυτής δεδομένων σε μια εταιρεία ερευνών μπουτίκ να κερδίσει 30.000 $ σε ομοσπονδιακές συνεισφορές σε μια ενδιάμεση περίοδο;

Ματ ΛέβινΟ δικηγόρος του McElwee, ένας από τους αρκετούς βοηθούς του SBF που πήραν πρόσφατα θέση, μου είπε ότι ο McElwee “αρνείται κατηγορηματικά ότι πίεσε τον Ethan Winter ή οποιονδήποτε άλλον να κάνει παράνομες δωρεές σανού”. Και ενώ η Winter αποχώρησε επίσημα από το DFP λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου της Freedlander, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αποχώρησή της ήταν αποτέλεσμα της αγωγής. Πράγματι, ήξερα από τα τέλη Νοεμβρίου ότι ο Γουίντερ σχεδίαζε να παραιτηθεί, αντί για το γεγονός ότι μου τέθηκε υπόψη η ιδιότητα του κατώτερου προσωπικού εκείνη την εποχή. (Ο Γουίντερ μου επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ότι ενημέρωσε την ανώτερη διοίκηση του DFP για τα σχέδιά του να αποχωρήσει στα μέσα Νοεμβρίου και υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του στις 28 Νοεμβρίου.) Σε δήλωση που δόθηκε στη διάθεσή μου το απόγευμα της Τετάρτης, ένας εκπρόσωπος του DFP είπε ότι η εταιρεία για την οποία ξεκινά μια εντελώς ανεξάρτητη έρευνα [McElwee’s] η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.” (Περισσότερα για το ιμπρόλιο του Winter-McElwee εδώ στο Politico Playbook, το οποίο ακολουθεί επίσης αυτήν την ιστορία.)

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο ισχυρισμός του McElwee για δωρητή άχυρου, μέχρι στιγμής από μία μόνο ομάδα υπεράσπισης, σχετίζεται οριστικά με την κατηγορία χρηματοδότησης της εκστρατείας McElwee κατά της SBF. μπορώ Είτε πρόκειται για το ανώνυμο πρόσωπο ή πρόσωπα που κατονομάζονται στο κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης – είτε διεξάγεται άλλη έρευνα – ο δικηγόρος του McElwee είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η καταμέτρηση οκτώ του κατηγορητηρίου εναντίον του Sam Bankman-Fried έχει σχέση με τον Sean. Αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν διαπραγματεύσεις μεταξύ του McElwee και του DOJ ή εάν ο McElwee βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα.


Οι δεκάρες πέφτουν

Ανάμεσα στα πολλά κρυμμένα μυστήρια του έπος του Bankman-Fried είναι το πώς αυτοί οι εντυπωσιακά αλτρουιστές, στελέχη της SBF ξόδεψαν τόσα πολλά χρήματα για τη δημοκρατική πολιτική εξ αρχής. Σίγουρα, οι λειτουργοί μπορούν να συνδυάσουν το εισόδημά τους με συμβουλευτική εργασία, αλλά αρκεί η δωρεά άνω των 100.000 $ σε μια περίοδο εκστρατείας; Είναι πραγματικά μοναδικό. Όμως, όπως έχουν επισημάνει αρκετοί φίλοι αυτών των ανθρώπων, οι αποτελεσματικοί αλτρουιστές είναι μοναδικοί. Δωρίζουν περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς από τον μέσο άνθρωπο, και επίσης δωρίζουν περισσότερα χρήματα σε πολιτικούς. Όπως οι λομπίστες, είναι επαγγελματίες στην ανάπτυξη σχέσεων. Έτσι, εάν ένας αποτελεσματικός αλτρουιστής κερδίζει 400.000 $ ετησίως ως επιχειρησιακός στρατηγικός (για SBF και άλλους πελάτες), μπορεί να διαθέσει το 25 τοις εκατό αυτών των χρημάτων σε πολιτικές δωρεές;

Αυτό μου φαίνεται παράξενο αλλά εύλογο. Αυτό σίγουρα δεν αποδεικνύει από μόνο του ότι η SBF δωρίζει κρυφά σε όλους τους πολιτικούς της βοηθούς —Winter, McElwee, όποιον κι αν είναι— έναν από αυτούς κάθε φορά, όπως: Κάρικ Φλιν. Και, φυσικά, ένας κοινωνικός κύκλος που κάνει δωρεές στους ίδιους υποψηφίους με συντονισμένο τρόπο δεν συνιστά σχέδιο δωρητών άχυρου — είναι, στην πραγματικότητα, η βάση του σύγχρονου πολιτικού εράνου. Γνωρίζω ότι η ομάδα του SBF, σύμφωνα με μια ενημερωμένη πηγή, ενδιαφέρεται για τρόπους για να ανακαλύψει ποιοι υποψήφιοι έχουν τους λιγότερους δωρητές, κάτι που θα τους επέτρεπε τουλάχιστον θεωρητικά να έχουν μεγαλύτερη επιρροή με λιγότερους ελέγχους.

Φυσικά, αυτό το σκάνδαλο μπορεί να είναι χειρότερο από ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όπως έγραψα την περασμένη εβδομάδα, θεωρώ πολύ απίθανο το SDNY να καταλήξει σε μια χρέωση χρηματοδότησης εκστρατείας από το πουθενά. Ο Bankman-Fried έχει ήδη κατηγορηθεί για επτά άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και της συνωμοσίας. Είναι προφανές Οτιδήποτε Η SBF έχει την προσοχή των εισαγγελέων που βρίσκονται εκεί στις εκλογικές υποθέσεις. Πρώην διαχειριστές FTX και Alameda Γκάρι Γουάνγκ και Καρολάιν Έλισον-και οι δύο που έχουν κλείσει τώρα συμφωνίες για να καταθέσουν εναντίον του SBF – μπορεί να γνωρίζουν ακόμη λιγότερα για τις πολιτικές του δραστηριότητες. Αλλά υπάρχουν πολλοί πρώην σύμμαχοι στην τροχιά της SBF που είναι περισσότερο από ευτυχείς να ρίξουν μια δεκάρα σε έναν άνθρωπο που τώρα φαίνεται νόμιμα τοστ.

Leave a Comment