Oregon Business – Toolkit: Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ρύθμισης του Crowdfunding

Το ρυθμιστικό crowdfunding μπορεί να βοηθήσει τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στο κεφάλαιο όταν το χρειάζονται περισσότερο


Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve καθιστούν τα παραδοσιακά δάνεια πολύ ακριβά για πολλές ανεξάρτητες επιχειρήσεις, επηρεάζοντας τους Main Streets και επηρεάζοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πιστωτικό περιβάλλον, οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα πρέπει να εξετάσουν μια καινοτόμο και σχετικά νέα εναλλακτική λύση για την πρόσβαση σε αναπτυξιακά κεφάλαια: το ρυθμιστικό crowdfunding. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στην εταιρεία να εκδίδει τίτλους, μετοχές και ομόλογα απευθείας στην αγορά. Γενικά προσφέρει χαμηλότερο κόστος και καλύτερους όρους από τους παραδοσιακούς μεσίτες, τους επενδυτές αγγέλους ή τα κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου.

Ο κανονισμός του crowdfunding που δημιουργήθηκε στον Τίτλο III του νόμου JOBS του 2012 θέτει την ευθύνη για τη διαδικασία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις και όχι στους τραπεζίτες. Επιτρέπει στους επιχειρηματίες να προσφέρουν τίτλους, μετοχές ή ομόλογα απευθείας στο κοινό μέσω του Διαδικτύου μέσω ειδικών ιστοσελίδων που ονομάζονται πύλες. Παρέχει πρόσβαση σε κεφάλαια για ανεξάρτητες επιχειρήσεις και ανοίγει επενδυτικές ευκαιρίες σε αρχικό στάδιο για απλούς επενδυτές. Αυτή είναι η πιο σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το 1933 και το 1934, όταν δημιουργήθηκε η SEC και η δομή «ιδιωτικών κεφαλαίων».

Δυστυχώς, αυτή η καινοτόμος επιλογή χρηματοδότησης έχει παρεμποδιστεί από ρυθμιστικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών περιορισμών στη χρήση της. Αλλά την άνοιξη του 2021, η SEC δημοσίευσε νέους κανόνες που αύξησαν το μέγιστο ποσό που μπορούν να συγκεντρώσουν οι μικρές επιχειρήσεις σε μια περίοδο 12 μηνών από 1,07 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εκατομμύρια δολάρια, διευρύνοντας σημαντικά τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων.Από την ενημέρωση της SEC, οι ρυθμιστικές επενδύσεις crowdfunding έχουν υπερδιπλασιαστεί. Εν τω μεταξύ, η παραδοσιακή χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών δυσκολεύεται.

Οι αλλαγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2021 τερμάτισαν επίσης τους περιορισμούς για τους διαπιστευμένους επενδυτές και μειώθηκαν οι περιορισμοί για τους μη διαπιστευμένους επενδυτές. Τώρα, οι Αμερικανοί που βγάζουν λιγότερα από 107.000 $ ετησίως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά τα εγχειρήματα πραγματοποιώντας επενδύσεις crowdfunding ύψους 2.200 $ ετησίως ή 5% της καθαρής τους αξίας, όποιο είναι μεγαλύτερο. Αυτή η στροφή αυξάνει τις επενδυτικές ευκαιρίες για τους απλούς Αμερικανούς που αναζητούν πιθανές αποδόσεις κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου. (Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Η ρύθμιση των επενδύσεων crowdfunding είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να περιορίζεται σε αμοιβαία κεφάλαια που θέλετε να χάσετε.)

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια που συγκεντρώθηκαν από μικρές επιχειρήσεις από την έναρξή του, το ρυθμιστικό crowdfunding έχει πολλές ιστορίες επιτυχίας. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι το Bay Area Ranchers Co-op, που ιδρύθηκε από μια ομάδα κτηνοτρόφων του San Francisco Bay Area. Στα τέλη του 2019, οι αγρότες της Bay Area αντιμετώπισαν μια μεγάλη πρόκληση: Η μόνη τοπική μονάδα επεξεργασίας κρέατος που υπάρχει στο USDA αποφάσισε να περιορίσει τις υπηρεσίες της, θέτοντας πολλούς μικρούς αγρότες εκτός των εργασιών παραγωγής κρέατος. Σε απάντηση, μια ομάδα 16 αγροτών ενώθηκαν για να σχηματίσουν το BAR-C με την ελπίδα να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα επεξεργασίας κρέατος USDA.Με επικεφαλής την δικηγορική εταιρεία του Όκλαντ της Καλιφόρνια, Cutting Edge Capital, χρησιμοποίησαν ρυθμιστικό crowdfunding για να συγκεντρώσουν 302.000 δολάρια από τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζονται για να ανοίξουν το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην κομητεία Sonoma, το οποίο άνοιξε νωρίτερα φέτος. Έκτοτε, ο συνεταιρισμός έχει αυξηθεί σε 41 αγρότες και ωφελεί ολόκληρη την περιοχή του κόλπου με τοπικά, φρέσκα και ασφαλή κρέατα.

Η ομάδα υπεράσπισης των μικρών επιχειρήσεων, το Job Creators Network, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα εγχειρίδιο πολιτικής για να βοηθήσει στην εκκίνηση της οικονομίας. Μία διάταξη απαιτεί αυξημένη πρόσβαση σε επιλογές κεφαλαίου για τις μικρές επιχειρήσεις. Τέτοιες προσπάθειες βάσης για την ενίσχυση της πρόσβασης των ανεξάρτητων επιχειρήσεων στο κεφάλαιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επικράτηση του crowdfunding και να ενδυναμώσουν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να αναπαράγουν την επιτυχία του BAR-C.

Το ρυθμιστικό crowdfunding βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των καινοτόμων νέων τρόπων παροχής εναλλακτικών επιλογών χρηματοδότησης στους επιχειρηματίες όταν τις χρειάζονται περισσότερο.

Ο CJ Connell είναι συνταξιούχος χρηματιστής στη Morgan Stanley. τώρα αγρότης και ιδιοκτήτης της High Desert Herb & Spice Co., Όρεγκον. συγγραφέας ενός επερχόμενου βιβλίου για την επανάσταση του επενδυτικού crowdfunding· και είναι συνεργάτης του Job Creators Network Foundation.

Leave a Comment