Masterclass μάρκετινγκ: 10 χρυσοί κανόνες για να είστε αποτελεσματικοί στο LinkedIn

Στις αρχές του περασμένου μήνα, οι ειδικοί στις πωλήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι εκπαιδευτές του LinkedIn Just Connecting δημοσίευσαν την τέταρτη ετήσια έκθεση έρευνας αλγορίθμων για το LinkedIn, τον παππού των επαγγελματικών κοινωνικών δικτύων, και έκανε τους ανθρώπους να μιλήσουν. Πολλά…

Σε μια εποχή που το LinkedIn κλονίζει τον τρόπο κατάταξης των αναρτήσεων και βοηθά (ή εμποδίζει) την αφοσίωση, είναι υπέροχο να έχουμε αυτό το κιτ έρευνας που ξεκαθαρίζει το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το LinkedIn και να αξιοποιήσετε το περιεχόμενό σας. εθεάθη.

Η ίδια η αναφορά είναι αρκετά μεγάλη και περιέχει 57 σελίδες με συμβουλές και παρατηρήσεις, αλλά για να σας βοηθήσουμε, θα μοιραστούμε τα κυριότερα σημεία της αναφοράς με χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών και την αφοσίωση σας.

1. Φροντίστε τη γραφή σας

Πίστωση εικόνας: workableresources.com

Αφιερώνετε χρόνο για να δημιουργήσετε νικηφόρο περιεχόμενο και να δημιουργήσετε ελκυστική γραφή. Αλλά μόλις δημοσιευτεί, θυμηθείτε το. Μείνετε κοντά και αλληλεπιδράστε με όσους σχολιάζουν ή τους αρέσουν οι αναρτήσεις σας. Στην πραγματικότητα, το LinkedIn προτιμά να απαντάτε σε σχόλια εντός μιας ώρας.

2. Συνδεθείτε με το δίκτυό σας

Πίστωση εικόνας: weidert.com

Θέστε έναν στόχο να αλληλεπιδράσετε με τουλάχιστον τρεις αναρτήσεις από το δίκτυό σας κάθε εβδομάδα. Εάν το κάνετε αυτό, η προσέγγιση χρηστών των αναρτήσεών σας θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20%. Είναι ένα είδος προσέγγισης quid-pro-quo.

3. Λάβετε υπόψη το μήκος των αναρτήσεών σας

Πίστωση εικόνας: algorapulse.com

Σύμφωνα με έρευνα της Just Connecting, το ιδανικό μήκος των αναρτήσεών σας θα πρέπει να είναι μεταξύ 200 και 350 λέξεων. Οποιαδήποτε δημοσίευση μεγαλύτερη ή μικρότερη από αυτήν μπορεί να μην έχει την έλξη που θέλετε.

4. Χρησιμοποιήστε τις ετικέτες με σύνεση

Πίστωση εικόνας: roaringpajamas.com

Μια ετικέτα είναι όταν προσθέτετε ένα σύμβολο “@” μπροστά από το όνομα ενός ατόμου ή μιας εταιρείας για να το αναφέρετε σε μια ανάρτηση. Η προσθήκη ετικετών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την αφοσίωση, καθώς το άτομο ή ο διαχειριστής της σελίδας της εταιρείας θα λάβει μια ειδοποίηση ότι κάποιος μιλάει γι ‘αυτούς και θα ενθαρρύνεται να αντιδράσει ή να σχολιάσει την ανάρτηση. Ωστόσο, εάν το άτομο ή η εταιρεία που επισημάνετε δεν αλληλεπιδράσει με την ανάρτησή σας, το LinkedIn δεν θα προωθήσει τη δημοσίευση και η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί.

5. Το θέμα με τα hashtags

Πίστωση εικόνας: algorapulse.com

Τα hashtags βοηθούν στην ανακάλυψη. Οι χρήστες του LinkedIn συχνά αναζητούν αναρτήσεις που περιέχουν τα hashtags που προτιμούν, επειδή θέλουν να σχολιάσουν το θέμα ή να ασχοληθούν με το περιεχόμενο. Αυτό επιτρέπει σε άτομα που δεν σχετίζονται με εσάς να δουν το περιεχόμενό σας και ενδεχομένως να επικοινωνήσουν μαζί σας ή να ακολουθήσουν τη σελίδα σας.

Θα πρέπει να στοχεύσετε μεταξύ τριών και δέκα hashtag σε κάθε δεδομένη ανάρτηση, ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα.

6. Στόχος να δημοσιεύεις με συνέπεια

Πίστωση εικόνας: amrita-mishra.com

Μετά από έρευνα σε περισσότερες από 9.500 αναρτήσεις από 200 μέλη, το Just Connecting είδε πόσο σημαντικό είναι να δημοσιεύεις με συνέπεια. Για την ακρίβεια δύο φορές την εβδομάδα.

Εάν δεν δημοσιεύετε με συνέπεια για, ας πούμε, έναν μήνα, τότε τυχόν επόμενες αναρτήσεις που δημοσιεύετε δεν θα καλύψουν τη διαφορά εάν δημοσιεύετε με συνέπεια. Λένε ότι οι επόμενες τέσσερις με πέντε δημοσιεύσεις είναι 30% λιγότερες πιθανότητες να φτάσουμε. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, δεσμευτείτε να δημοσιεύετε περιεχόμενο τακτικά στο προφίλ σας.

7. Η τέχνη της ερμηνείας

Πίστωση εικόνας: stepize.com

Όταν σχολιάζετε τις αναρτήσεις σας, αποφύγετε να είστε οι πρώτοι που θα σχολιάσουν, καθώς αυτό θα επιβραδύνει την αφοσίωση. Επίσης, λάβετε υπόψη τη διάρκεια των σχολίων σας. Τα σχόλια κάτω από δώδεκα λέξεις θα έχουν το μισό αντίκτυπο των σχολίων πάνω από δώδεκα λέξεις.

Όπως θα περίμενε κανείς, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των σχολίων στην ανάρτησή σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσέγγιση χρηστών. Το Just Connecting υπολόγισε ότι κάθε σχόλιο θα αυξάνει την προσέγγιση χρηστών της ανάρτησης στο δίκτυό σας κατά 4% και το δίκτυο του σχολιαστή κατά 3%.

8. Ποιος γνώριζε τη δύναμη της selfie;

Πίστωση εικόνας: cnbc.com

Γνωρίζατε ότι μια απλή selfie μπορεί να τριπλασιάσει τη βαθμολογία αφοσίωσης σας και να αυξήσει την απήχησή σας κατά περισσότερο από 2,5 φορές; Εάν νιώθετε γενναίοι, γιατί να μην δοκιμάσετε μια ανάρτηση selfie και να αναλύσετε τη βαθμολογία σας.

9. Επηρεάζει τη ροή σας στο LinkedIn

Πίστωση εικόνας: hootsuiteblog.com

Το LinkedIn θέλει να κάνει τον χρόνο σας στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικό, γι’ αυτό προσπαθεί να παρέχει σχετικό, ελκυστικό περιεχόμενο στη ροή σας. Το LinkedIn παρακολουθεί στενά τι κάνετε και στοχεύει να σας προσφέρει παρόμοιο περιεχόμενο σε μελλοντικές ειδήσεις.

Ομοίως, όταν συνδέεστε με κάποιον νέο, το LinkedIn το γνωρίζει και θα δημοσιεύει πάντα το περιεχόμενο αυτής της νέας σύνδεσης στην κορυφή της ροής σας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, εάν αντιδράτε σε μια ανάρτηση κάνοντας like, like ή χειροκρότημα, θα είναι πιο πιθανό να μοιραστεί το περιεχόμενο αυτού του ατόμου μαζί σας σε μελλοντικές ροές.

10. Μείνετε σε επαφή με τα αγαπημένα σας σχολιάζοντας και κοινοποιώντας

Πίστωση εικόνας: m&aworldwide.com

Αν σχολιάσετε την ανάρτηση κάποιου, έχετε 70% περισσότερες πιθανότητες να δείτε την επόμενη ανάρτηση του συγγραφέα. Εάν κοινοποιήσετε τη δημοσίευση κάποιου άλλου, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 80%. Επομένως, εάν θέλετε να επικοινωνήσετε και να συνδεθείτε με συγκεκριμένα άτομα στο δίκτυό σας, το να σχολιάζετε τις αναρτήσεις τους ή να μοιράζεστε τις αναρτήσεις τους είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε μελλοντικό περιεχόμενο.

Ορίστε λοιπόν, δέκα κορυφαίες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά στο LinkedIn.

Leave a Comment