MarTech και AI στο Μάρκετινγκ

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τσιτάτο εδώ και χρόνια, αλλά για να κατανοήσουμε πραγματικά πώς οι σημερινοί έμποροι και οι πωλητές μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν, είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά στον εξελισσόμενο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης. Ακολουθούν μερικές ιδέες και κανόνες που πρέπει να έχετε κατά νου για το 2023:

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, των βιομηχανιών και των ομάδων. Δεδομένης της ταχείας εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, είναι εύκολο να δούμε πώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ιατρικά διαγνωστικά, στις λίστες/συστάσεις προϊόντων, ακόμη και στην πλοήγηση.

Αλλά εδώ, οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να αναγνωρίσουν μια βασική διαφορά. Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιτρέψει στις επιχειρήσεις, και για το θέμα αυτό, ακόμη και στην ιατρική αδελφότητα να αναλάβουν ορισμένες αποφάσεις ή καθήκοντα, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση. δουλεύουν καλύτερα.

Με την πρόσφατη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το ChatGPT, έχει γίνει πολύς λόγος για την αυξανόμενη εξάρτηση ή τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Ενώ πλατφόρμες όπως αυτές μπορούν να δομηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στους χρήστες με πιο ανθρώπινο τρόπο, το γεγονός παραμένει: η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί (ακόμα) να κάνει ό,τι μπορεί η ομάδα σας.

Κατανόηση πού μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ωφελήσει το μάρκετινγκ και τους πωλητές

  • Εκκαθάριση των δεδομένων σας: Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι του μάρκετινγκ και των πωλήσεων εξακολουθούν να βασίζονται σε εργαλεία όπως τα Φύλλα Google για τη διαχείριση των δεδομένων τους. Τα περισσότερα CRM και CDP διαθέτουν “βρώμικα δεδομένα” αν κοιτάξετε προσεκτικά. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει το προσωπικό μάρκετινγκ και πωλήσεων να καθαρίσει πολλά φύλλα excel, να αφαιρέσει διπλότυπα δεδομένα και να μειώσει τα περιστατικά βρώμικων δεδομένων.
  • Βελτίωση των μεταγραφών: Συνεχίζοντας με την αυξανόμενη χρήση περιεχομένου ήχου και βίντεο στον τυπικό τομέα μάρκετινγκ και B2B πωλήσεων, οι έμποροι και οι πωλητές θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν τη μεταγραφή στοιχείων μέσων αυτής της μορφής για να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά το διαφορετικό κοινό. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μεταγραφή στοιχείων μέσων μπορεί να επιτρέψει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη δημιουργία των περιουσιακών τους στοιχείων, βελτιώνοντας παράλληλα την υπερ-αέρα παράδοση και την εμπειρία των πελατών. Τα μοντέλα μεταγραφής έχουν βελτιωθεί δραματικά με τα χρόνια, με τα περισσότερα εργαλεία να γίνονται πλέον πιο ακριβή και έτσι να μειώνεται η ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση όταν πρόκειται για λεζάντες παράλληλα με περιεχόμενο βίντεο και ήχου.
  • Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία εικόνων και στοιχείων περιεχομένου: Η ομάδα σας μπορεί να έχει έναν ειδικό σχεδιαστή για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τα ηλεκτρονικά βιβλία/φύλλα οδηγών και άλλα στοιχεία κλειστού περιεχομένου. Για όσους δεν το κάνουν, η χρήση εικόνων που δημιουργούνται από AI μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μάρκετινγκ και περιεχομένου.
  • Ενεργοποίηση επιχειρηματικών πληροφοριών: Οι άνθρωποι του μάρκετινγκ και των πωλήσεων θα έχουν τόσα πολλά δεδομένα και καμπάνιες στα CRM και στα CDP τους που μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουν πώς να εξαγάγουν τις σωστές αναφορές και πληροφορίες, αλλά η ενδυνάμωση αυτής της διαδικασίας με τεχνητή νοημοσύνη και η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ανακαλύπτονται οι πληροφορίες μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό δουλειά για εμπόρους και πωλητές. . οι πωλητές κάνουν τα επόμενα βήματα στη διαδικασία τους.

Marketing Technology News: Συνέντευξη MarTech με την Courtney Jeffries, Διευθύνουσα Σύμβουλο των Virtual Desks

Γνωρίζοντας πού να περιορίσετε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Παρ’ όλη τη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη που αντικαθιστά τους ανθρώπους και τις δουλειές τους, ένα πράγμα παραμένει: υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να συμβεί αυτό ενεργά. Το γεγονός είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα και τους στόχους. Έχουν σχεδιαστεί για να αλληλοσυμπληρώνονται.

Για παράδειγμα,

Όσον αφορά την προσθήκη αυτής της δημιουργικής οπτικής γωνίας ή αξίας σε μια καμπάνια ή προώθηση, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιφορτιστεί με την άρθρωση ή την κοινή χρήση γεγονότων, αλλά ο άνθρωπος πίσω από το εργαλείο είναι αυτός που πρέπει να προσθέσει άλλη πινελιά ή επίπεδο στη διαδικασία.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να απαιτείται να προσθέτουν αυτό το στοιχείο μοναδικότητας σε κάθε καμπάνια, έτσι ώστε οι αλγόριθμοι που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη να μην αρχίζουν να κάνουν όλο το περιεχόμενο εκεί έξω να φαίνεται και να ακούγεται ρομποτικό.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προτείνει ποιες καμπάνιες μπορούν να εκτελεστούν πότε ή σε ποιο στάδιο, οι άνθρωποι πρέπει ακόμα να σχεδιάσουν στρατηγική και να λάβουν αποφάσεις.

Τελική σημείωση: Το μέλλον θα καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει και να ενεργοποιήσει τους στόχους μάρκετινγκ και πωλήσεων. Το βάρος εξακολουθεί να βαρύνει τους ηγέτες των επιχειρήσεων να καθορίσουν πώς να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες τους. Το AI είναι εδώ για να μείνει και θα είναι μια πιο στρατηγική επιλογή όσον αφορά την εφαρμογή martech και salestech στην τυπική ιεραρχία B2B.

Ειδήσεις τεχνολογίας μάρκετινγκ: Το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο Martech: Τι να περιμένετε το 2023

Leave a Comment