Marketing 101: Πώς να προσγειώσετε την επόμενη επιχείρησή σας με μια ισχυρή καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το email marketing είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Ωστόσο, το να γνωρίζετε τι να γράψετε, σε ποιον να γράψετε και πώς να ακολουθήσετε, μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει την καμπάνια σας. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πρώτη μου καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν μια καταστροφή. Όχι μόνο έστειλα το λάθος πράγμα, αλλά έκανα τους λάθος ανθρώπους να μοιάζουν με κλόουν και έστειλα το λάθος. Φανταστείτε ότι έστελνα email στον δημιουργικό διευθυντή του περιοδικού εν πτήσει της AirFrance, καταφέρνοντας μόλις δύο λήψεις. Αρκεί να πω ότι δεν με ξαναπήραν. Έχω διανύσει πολύ δρόμο από εκείνη την καταστροφή, και με αυτόν τον τρόπο έχω πάρει μερικές συμβουλές και κόλπα για να εκτελέσω μια αποτελεσματική καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι να Γράψω;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Αν υποθέσουμε ότι έχετε ένα χαρτοφυλάκιο εργασιών που θέλετε να δείξετε στους ανθρώπους, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πρώτη σας καμπάνια. Ωστόσο, δεν μπορείτε να στείλετε ένα PDF χωρίς κείμενο και να περιμένετε απάντηση. Το τι να γράψω είναι μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά θα πρέπει να είναι βασική. Κανείς δεν νοιάζεται για την ιστορία της ζωής σου. Το εισαγωγικό email σας θα πρέπει να αφορά το ποιοι είστε, τι κάνετε και γιατί είστε καλοί σε αυτό. Εδώ είναι το προσωπικό μου αγαπημένο πρότυπο:

Αγαπητέ Χ

Με λένε Χ, είμαι εμπορικός φωτογράφος που τραβάει «είδος» με βάση το «πόλη». Πρόσφατα, έκανα γυρίσματα για τα X, X και X μεταξύ άλλων πελατών. Οι φωτογραφίες μου παραδίδονται συνοπτικά, έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού.

Επισυνάπτεται ένα αντίγραφο PDF του χαρτοφυλακίου μου. Εάν υπάρχουν πιθανά έργα που μπορεί να είναι κατάλληλα για μένα, θα χαρώ να ορίσω μια στιγμή για να συναντηθώ μαζί σας.

Με εκτιμιση,

Χ

Email |

Web |

Τηλέφωνο |

Αυτό είναι ένα σύντομο και γρήγορο πρότυπο που μεταδίδει το μήνυμά σας σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης, μπορείτε να γράφετε μεγαλύτερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά να διατηρείτε το άνοιγμα σύντομο. Όπως συμβαίνει με κάθε καλή διαφήμιση, όσο πιο γρήγορα το κοινό λάβει το μήνυμα, τόσο το καλύτερο.

Σε ποιον να γράψω;

Εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης που προσπαθείτε να ασχοληθείτε. Τα παραδείγματα που έχω είναι από τον εμπορικό και τον εκδοτικό κόσμο, γιατί εκεί κάνω τα περισσότερα ψώνια μου.

Εάν θέλετε να κάνετε μια δουλειά διαφήμισης, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν δημιουργικό διευθυντή, έναν καλλιτεχνικό διευθυντή ή έναν αγοραστή έργων τέχνης. Η δουλειά και των τριών είναι διαφορετική, αλλά σε μικρότερες διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα άτομο. Εάν ένα πρακτορείο έχει αγοραστή έργων τέχνης, δώστε προτεραιότητα και επικοινωνήστε μαζί του πρώτα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αγοραστής έργων τέχνης είναι στην πραγματικότητα ολόκληρος ο μισθωτής, συμπεριλαμβανομένου του φωτογράφου. Ένα άλλο καλό πράγμα που πρέπει να επικοινωνήσετε είναι ο κατασκευαστής, καθώς χειρίζεται τα logistics κάθε παραγωγής.

Εάν θέλετε περισσότερη συντακτική δουλειά, ίσως δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με άτομα όπως προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών ή οπτικοί επεξεργαστές για να τα προσθέσετε στο χαρτοφυλάκιό σας. Είναι αυτά που δουλεύουν με οτιδήποτε δεν σχετίζεται με κείμενο. Εάν το περιοδικό είναι μικρότερο από αυτό, ένας καλλιτεχνικός διευθυντής είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Αλλά δεν συνεργάζεται κάθε επωνυμία με μια διαφημιστική εταιρεία. Κάποιοι κάνουν το μάρκετινγκ στο σπίτι τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να περιλαμβάνει έναν διευθυντή επικοινωνίας μάρκετινγκ ή κάποιον με τη λέξη “φωτογράφος” ή “παραγωγός” στον τίτλο εργασίας τους.

Ποσοστο επιτυχιας

Το ποσοστό επιτυχίας των καμπανιών email βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα είδη φωτογραφίας. Μην περιμένετε καμία ανταπόκριση από την πρώτη σας καμπάνια. Αυτό μπορεί να ακούγεται μηδενιστικό, αλλά μάλλον θα είναι. Καθώς γίνεστε καλύτεροι, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε ένα γενικό όχι, μετά ένα εξατομικευμένο όχι και, τέλος, ένα ναι. Το ποσοστό επιτυχίας των καμπανιών email σας εξαρτάται μόνο από το πόσο συνεπείς είστε μαζί τους και από το πόσο καλά βελτιώνεται η επιχείρησή σας.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το ποσοστό επιτυχίας σας είναι, φυσικά, αν στέλνετε email στο σωστό άτομο. Για παράδειγμα, αν προσπαθώ να ξεκινήσω μια καμπάνια για τον Dior, το να στείλω email στον υπεύθυνο λιανικής δεν θα με βοηθήσει καθόλου. Ωστόσο, μπορεί να δω μεγαλύτερη επιτυχία αν στείλω τη διαφήμιση σε μια εταιρεία που συνεργάζεται μαζί τους ως πελάτης.

Ποιες Υπηρεσίες να χρησιμοποιήσετε;

Συνήθως, το email marketing γίνεται είτε μέσω μιας υπηρεσίας λίστας αλληλογραφίας είτε με μη αυτόματη αποστολή. Ανάλογα με τον τύπο της καμπάνιας που εκτελείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μία ή την άλλη. Προς το παρόν προτιμώ να στέλνω εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή το μάρκετινγκ μου αφορά λιγότερο την αποστολή ενός ευρέος δικτύου και περισσότερο την αποστολή μερικών εξατομικευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σειρά. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ευρύ δίκτυο, χρησιμοποιήστε τέτοιες υπηρεσίες.

Το MailChimp είναι το πιο δημοφιλές. Διαθέτει ένα για πάντα δωρεάν σχέδιο μάρκετινγκ μέσω email που είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται απλώς με το email marketing. Αν και είναι πολύ δημοφιλείς, λέγεται ότι τους λείπουν πολλές προηγμένες δυνατότητες που διαθέτουν άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από αρκετά για τους περισσότερους φωτογράφους που θέλουν να στείλουν μια αρκετά απλή καμπάνια email. Ακόμη και η δωρεάν έκδοση διαθέτει πρόγραμμα δημιουργίας email με μεταφορά και απόθεση, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής 12.000 email σε έως και 2.000 παραλήπτες. Αυτό είναι αρκετό για να ρίξει ένα ευρύ δίχτυ στις περισσότερες αγορές φωτογραφίας. Ακόμα κι αν η καμπάνια σας έχει ποσοστό επιτυχίας μόνο 1%, εξακολουθείτε να έχετε 20 πελάτες, μερικοί από τους οποίους θα επιστρέψουν.

Αν ψάχνετε για ένα πιο προηγμένο σύστημα email, δοκιμάστε το Constant Contact. Το επί πληρωμή πρόγραμμά τους προσφέρει απεριόριστο email, εύκολα εργαλεία παρακολούθησης, βιβλιοθήκη φωτογραφιών και ηλεκτρονική υποστήριξη πελατών. Αν θέλετε περισσότερα από τις καμπάνιες email σας, τα προηγμένα πρότυπα και τα απεριόριστα email σας, αυτό είναι για εσάς. Η τιμολόγηση ξεκινά από μόλις 9,99 $ ανά μήνα, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε με μια δωρεάν δοκιμή 60 ημερών.

Κλείσιμο Ιδέες

Το email marketing είναι το δεύτερο πιο αποτελεσματικό εργαλείο μου μετά από στόμα σε στόμα. Το κλειδί για μια καλή καμπάνια είναι η συνέπεια. Εάν θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε μια σταθερή υποδομή μάρκετινγκ, δεν μπορείτε απλώς να δημοσιεύσετε την εργασία σας όταν πέσετε σε απόλυση. Δεν θα είναι σχεδόν τόσο αποτελεσματικό και αντί να στείλει ένα μήνυμα ότι είστε διαθέσιμοι, θα σας πει ότι πρέπει να εργαστείτε το συντομότερο δυνατό.

Leave a Comment