Lavender, μια μηχανή μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τεχνητή νοημοσύνη • Συγκεντρώθηκαν 13,2 εκατομμύρια δολάρια για το TechCrunch

Πριν από χρόνια, ο Will Allred και ο William Ballance ανέπτυξαν μια τεχνολογική πλατφόρμα που ονομάζεται Sorter για να εφαρμόσουν την ψυχολογία της προσωπικότητας και της επικοινωνίας σε καμπάνιες μάρκετινγκ. Καθώς ο Sorter πήγε στην αγορά, το χτύπημα της πανδημίας και οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ πάγωσαν. Καθώς απομένει μια εβδομάδα χρηματοδότησης, η Allred και η Ballance ανασκεύασαν την τεχνολογία τους για να δουλέψουν στο Gmail, πιστεύοντας ότι θα ήταν μια συντόμευση για να τεθεί σε λειτουργία το Sorter.

Αλλά στους χρήστες άρεσε το ανασυσκευασμένο προϊόν — και το ίδιο και στους επενδυτές. Έτσι, το Sorter έγινε Lavender, μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλήσεων με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Lavender ενσωματώνεται με τους παρόχους email για να εξυπηρετήσει τις προοπτικές πωλήσεων στο πλαίσιο και να προτείνει τρόπους βελτιστοποίησης του μηνύματος για να λάβετε απάντηση. Δείχνοντας ότι υπάρχουν χρήματα στην ιδέα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 13,2 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο Series A με επικεφαλής τους Norwest Venture Partners με συμμετοχή από τη Signia Venture Partners και έναν πρώτο γύρο με επικεφαλής τη Signia με συνεισφορές από CapitalX, Position Ventures και διάφοροι επενδυτές άγγελοι. .

«Συνδυάζοντας τη βαθιά μάθηση στα δεδομένα email με την επικοινωνία και την ψυχολογία συμπεριφοράς, ο βοηθός γραφής τεχνητής νοημοσύνης της Lavender εντοπίζει και εφαρμόζει τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά απόκρισης», δήλωσε ο Ballance στο TechCrunch σε μια συνέντευξη μέσω email. «Στο σημερινό περιβάλλον, οι ομάδες πρέπει να κάνουν περισσότερα με λιγότερα. Παρόλο που τα μεγέθη των δυνάμεων πωλήσεων συρρικνώνονται λόγω των απολύσεων, οι ομάδες χρησιμοποιούν το Lavender για να κάνουν κάθε εκπρόσωπο πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό».

Το προϊόν λεβάντας αποτελείται από τρία διαφορετικά συστατικά: έναν προπονητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλήσεων, έναν “βοηθό προσωποποίησης” και μια πύλη πληροφοριών και καθοδήγησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα εργαλεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχουν ερευνητικό υλικό σχετικά με τους παραλήπτες (π.χ. ειδήσεις και ενημερώσεις, στατιστικά στοιχεία χρηματοδότησης, λίστες θέσεων εργασίας, εκδηλώσεις, tweets κ.λπ.) και μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα προσχέδια από αυτήν την έρευνα (à la ChatGPT) ή μερικές μόνο κουκκίδες μπορούν να δημιουργήσουν ένα σημείο. προϋπάρχον θέμα email. Καθώς γράφεται ένα email, η Lavender το αξιολογεί σε πραγματικό χρόνο και προτείνει βελτιώσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο πίνακας ελέγχου αναλυτικών στοιχείων της Lavender εμφανίζει λεπτομέρειες υψηλού επιπέδου σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των εισερχόμενων ποσοστών και πιθανών τομέων ανησυχίας. Πιστώσεις εικόνας: Λεβάντα

“Η σύνταξη ενός καλύτερου email είναι μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων – έρευνα, δημιουργία, επεξεργασία και μάθηση – και το προϊόν μας βοηθά και στα τέσσερα”, είπε η Ballance. «Αντί να αυτοματοποιούμε, βοηθάμε τους χρήστες να γράφουν αποτελεσματικά εξατομικευμένα email πιο γρήγορα. Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί δίπλα τους, αλλά δεν τα αντικαθιστά».

Η προαναφερθείσα πύλη εκμάθησης της Lavender, εν τω μεταξύ, συγκεντρώνει και αναλύει τη δραστηριότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επισημαίνοντας τομείς προς βελτίωση. Οι διαχειριστές που χρησιμοποιούν το Lavender μπορούν να δουν, για παράδειγμα, ποια πρότυπα email λειτουργούν και ποια όχι, καθώς και μετρήσεις όπως μεμονωμένες βαθμολογίες email, ανοιχτά ποσοστά, ποσοστά απόκρισης και χρόνο εγγραφής.

Το Lavender εντοπίζει επίσης εκπροσώπους «σε κίνδυνο» που μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη ή εκπαίδευση για την επίτευξη ορισμένων στόχων. Αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ενθουσιάσει κάθε εκπρόσωπο, ειδικά εκείνους που εκτιμούν τις διαδικασίες και το απόρρητό τους. Αλλά η Ballance υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα καθαρό αγαθό όπου διακυβεύονται οι πωλήσεις του οργανισμού.

«Οι ομάδες πωλήσεων είναι πολύ εστιασμένες στη βελτιστοποίηση για αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση. Αυτή η αναγκαστική βελτιστοποίηση έχει δώσει στους αγοραστές μια κακή εντύπωση για τους πωλητές επειδή αισθάνονται ότι είναι απλώς ένας αριθμός». «Οι πωλήσεις πρέπει να επιστρέψουν στην οικοδόμηση πραγματικών σχέσεων, όχι στην αυτοματοποίηση και στα ανεπιθύμητα μηνύματα. Η Lavender κάνει τα πραγματικά εξατομικευμένα email πιο γρήγορα για τους χρήστες μας.»

Ενώ η Lavender δεν είναι η μόνη εταιρεία που εφαρμόζει αυτοματισμούς στον τομέα του μάρκετινγκ και της βοήθειας πωλήσεων, σίγουρα επωφελείται από τη συνολική περίοδο ανάπτυξης. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2022 από την Ascend2 και την Research Partners, το 69% των επαγγελματιών μάρκετινγκ λένε ότι η συνολική τους διαδρομή πελατών είναι εν μέρει ή ως επί το πλείστον αυτοματοποιημένη και το 9% λέει ότι είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Η ίδια έκθεση διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο —31%— των επαγγελματιών μάρκετινγκ σχεδιάζουν να αγοράσουν μια λύση αυτοματισμού μάρκετινγκ τους επόμενους 12 μήνες.

Οι ανταγωνιστές της Lavender περιλαμβάνουν το Sellscale, το οποίο χρησιμοποιεί παρομοίως τεχνητή νοημοσύνη για τη σύνταξη email μάρκετινγκ, και την startup αυτοματοποίησης μάρκετινγκ Klaviyo, η οποία έλαβε μια σημαντική επένδυση από το Shopify τον περασμένο Αύγουστο. (Η Balance βλέπει επίσης τον Jasper και τον Regie ως ανταγωνιστές. Και οι δύο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί κείμενο για να δημιουργήσουν αντίγραφα μάρκετινγκ.) Μια αξιοσέβαστη πελατειακή βάση με σχεδόν 11.000 πωλητές σε οργανισμούς όπως οι Lavender, Twilio, Segment, Sendoso, Sharebite και Clari έχει βάση.

«Χτίσαμε για περίπου δύο χρόνια προτού συγκεντρώσουμε επιχειρηματικά κεφάλαια», είπε ο Ballance, αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα έσοδα. «Η Lavender είναι καλά κεφαλαιοποιημένη για να συνεχίσει να χτίζει στην τρέχουσα αγορά.

Η ομάδα της Lavender αυξήθηκε πρόσφατα από έξι το 4ο τρίμηνο του 2022 σε 16 υπαλλήλους. Η Ballance λέει ότι η startup, η οποία έχει συγκεντρώσει μόλις 14,2 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να αναλαμβάνει «βασικούς ρόλους» για το υπόλοιπο του έτους.

Leave a Comment