Burnout – ένα ανώτερο στέλεχος για να το αποφύγει

Η Marissa Jennings (φωτογραφία), στέλεχος της νοτιοανατολικής περιοχής της Βόρειας Αμερικής στη Ζυρίχη, είπε ότι το θέμα της επαγγελματικής εξουθένωσης είναι κοντά και αγαπητό στην καρδιά της.

«Είναι σίγουρα κάτι που έχω βιώσει ως εργαζόμενη μαμά», είπε η Τζένινγκς, η οποία έχει δύο κόρες κάτω των τριών ετών.

«Ζογκλέρ στη δουλειά και στο σπίτι με δύο μικρές κόρες. «Περνώντας την πανδημία, έχω δει τον απολογισμό των ομάδων και τον κύκλο εργασιών από την άποψη των ταλέντων».

Το να μάθουμε να λέμε όχι ήταν το κλειδί για να βοηθήσουμε τον Jennings να πλοηγηθεί στις πρόσθετες ευθύνες της μητρότητας και στη δύσκολη εργασιακή δυναμική της πανδημίας.

«Το να θέτεις όρια είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά έπρεπε να σκεφτώ σκληρά οτιδήποτε επιπλέον ήθελα να αναλάβω», είπε το στέλεχος.

«Θέλω να μπορώ να πηγαίνω σπίτι τα βράδια σε μια λογική ώρα για να είμαι με την οικογένειά μου, μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι κοιτάζω το ημερολόγιό μου για να δω αν χρειάζεται πραγματικά να είμαι σε μια συγκεκριμένη συνάντηση ή ταξίδι».

Πώς μπορεί ο ασφαλιστικός κλάδος να αποτρέψει την εξουθένωση των γυναικών;

Ο Τζένινγκς είναι μεταξύ των ηγετών των ασφαλιστικών που θα ηγηθούν των συζητήσεων σε πάνελ στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Ατλάντα Γυναίκες στην Ασφάλιση. Η προσωπική εκδήλωση, η οποία έχει οριστεί για τις 2 Μαρτίου 2023, είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των γυναικών και των συμμάχων να κάνουν νέες συνδέσεις, να εξερευνήσουν νέες ιδέες και να εμπνευστούν για να προωθήσουν την ασφαλιστική τους σταδιοδρομία.

Μαζί με τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, η παροχή ισχυρής καθοδήγησης και πρόσθετων πόρων μπορεί να βοηθήσει τις εργαζόμενες γυναίκες να ισορροπήσουν την επαγγελματική τους ζωή.

«Όταν επέστρεφα από την άδεια μητρότητας, γυρνούσα σε άλλες γυναίκες της παρέας και έλεγα «πώς τα καταφέρνεις;». Ρώτησα», είπε η Τζένινγκς.

«Μπορούσαν να μου δώσουν κάποιες συμβουλές και πράγματα για να σκεφτώ ή να κάνω διαφορετικά. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους να συζητούν σχετικά με την ισορροπία μεταξύ κοινότητας και επαγγελματικής ζωής.

«Η Ζυρίχη έκανε επίσης μια φανταστική δουλειά δημιουργώντας ευελιξία για τους εργαζόμενους γονείς, υποστήριξη για ομάδες και πόρους ψυχικής υγείας».

Όπως πολλοί οργανισμοί, η Ζυρίχη έχει προσαρμοστεί σε ένα υβριδικό επιχειρηματικό μοντέλο. Ενώ ο Τζένινγκς αναγνώρισε ότι η ρύθμιση έχει τα μειονεκτήματά της, είπε ότι είναι δύσκολο να δεις τον χώρο εργασίας να επιστρέφει στις συνθήκες πριν από την πανδημία.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσει να είναι στο γραφείο. Νομίζω ότι το να είμαστε μαζί έχει οφέλη όπως περισσότερη συνεργασία, δημιουργικότητα και ανάπτυξη δεξιοτήτων», είπε στο Insurance Business.

«Αλλά θα εκπλαγώ αν τον έβλεπα πίσω στο γραφείο σε πέντε ολόκληρες μέρες. Οι άνθρωποι αγαπούν την ευελιξία, και με τη σημερινή κρίση ταλέντων, θα εκπλαγώ αν έβλεπα πολλές εταιρείες να υιοθετούν σκληρή γραμμή σε αυτό.

Ευελιξία, η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας και άλλες στρατηγικές

Μπορεί να επιτραπεί στις ημέρες εργασίας να φαίνονται πιο διαφορετικές σε έναν κόσμο μετά την πανδημία; Οι ρυθμίσεις ευέλικτου χρόνου (όταν ένας εργαζόμενος επιλέγει πότε να σταματήσει και να αρχίσει να εργάζεται με ορισμένους περιορισμούς) και το μοίρασμα εργασίας (όταν δύο εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης μοιράζονται έναν ρόλο πλήρους απασχόλησης) μπαίνουν επίσης στην ευέλικτη συζήτηση καθώς οι άνθρωποι αναζητούν μεγαλύτερη αυτονομία. ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ο Τζένινγκς ενδιαφέρεται επίσης να δει πού πηγαίνουν οι συζητήσεις κατά την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας. Ένα πρόσφατο παγκόσμιο πιλοτικό πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών έδειξε ότι οι εταιρείες παρουσίασαν υψηλότερες πωλήσεις, λιγότερη εξάντληση και κόπωση και υψηλότερη συνολική ευτυχία των εργαζομένων.

“Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μικρότερης αμοιβαίας εταιρείας ανέφερε ότι επρόκειτο να δοκιμάσουν ένα τετραήμερο πρόγραμμα εργασίας αυτό το καλοκαίρι για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα Σαββατοκύριακα και να δουν αν αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσέλκυση ταλέντων στον οργανισμό”, είπε ο Jennings.

«Είναι σημαντικό να παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές μερικής απασχόλησης για τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους. Νομίζω ότι αυτό θα άλλαζε το παιχνίδι για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα ενώ εξακολουθούν να μπορούν να είναι με την οικογένειά τους. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσεις κάποια ταλέντα με αυτόν τον τρόπο».

Το Women in Insurance Atlanta επιστρέφει το 2023 με ένα συνέδριο γεμάτο ατζέντα. Γίνετε μέλος των ασφαλιστικών επαγγελματιών για μια μέρα δικτύωσης και εντατικών συζητήσεων για τα πιο πιεστικά ζητήματα του κλάδου.

Leave a Comment