8 συμβουλές μάρκετινγκ στο Facebook για να ζωντανέψετε μια βαρετή σελίδα

Το TikTok και το Instagram μπορεί να έχουν χρόνο για να λάμψουν, αλλά το Facebook είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που η επιχείρησή σας απλά δεν μπορεί να αγνοήσει.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Facebook συνέχισαν να αυξάνονται από την έναρξή του, με σχεδόν 3 δισεκατομμύρια (2,96) μηνιαίους ενεργούς χρήστες έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ήταν επίσης το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2022 με βάση τον αριθμό των μηνιαίων ενεργών χρηστών.

Γνωρίζοντας ότι ένα σημαντικό μέρος του κοινού-στόχου σας πιθανότατα χρησιμοποιεί το Facebook τακτικά είναι πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συμβαδίζουν με τις συμβουλές μάρκετινγκ του Facebook που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Η επιχείρησή σας πιθανότατα χρησιμοποιεί ήδη το Facebook για να προσεγγίσει το κοινό-στόχο σας – και αν δεν το κάνετε, χάνετε πολύτιμους δυνητικούς πελάτες και ευκαιρίες μετατροπής.

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook για να επικοινωνείτε με τους τρέχοντες και δυνητικούς πελάτες, να μοιράζεστε τρέχουσες ενημερώσεις και να δημιουργείτε αποδείξεις κοινωνικής δικτύωσης.

Λοιπόν, είναι η σελίδα σας στο Facebook βελτιστοποιημένη για να προσελκύει το κοινό-στόχο σας; Έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει κάθε δυνατή φόρμα και πεδίο;

Τα καλά νέα είναι ότι το να ξεκινήσετε από το μηδέν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για να ξεκινήσετε τη σελίδα σας στο Facebook.

Εφόσον το έχετε ήδη κάνει αυτό, η αναζωογόνηση της σελίδας σας είναι το εύκολο κομμάτι – και είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Αυτός ο οδηγός βαθιάς κατάδυσης θα περιγράψει τι χρειάζεται για να μετατρέψετε τη σελίδα σας στο Facebook από αδράνεια σε ζωντανή με τις παρακάτω οκτώ συμβουλές μάρκετινγκ.

Διαβάστε παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μεγιστοποιήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο προς όφελός σας.

1. Beyond The Facebook Page Basics

Η επιχείρησή σας μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο σε πολλά μέρη, από το Εταιρικό προφίλ σας στο Google (GBP) έως ιστότοπους και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πιθανοί πελάτες θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας οπουδήποτε μπορούν να σας βρουν. Αυτό περιλαμβάνει την τρέχουσα φυσική σας διεύθυνση, σύνδεσμο ιστότοπου, αριθμό τηλεφώνου κ.λπ. περιλαμβάνει.

Στην πραγματικότητα, το 20% των καταναλωτών είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφτεί μια επιχείρηση με λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες καταχώρισης.

Η διασφάλιση ότι όλες οι πληροφορίες στη σελίδα σας στο Facebook είναι ενημερωμένες είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για βελτιστοποιήσεις που ξεπερνούν τα βασικά για να ξεχωρίσουν τη σελίδα σας στο Facebook από τους ανταγωνιστές σας.

2. Χρησιμοποιήστε πρότυπα σελίδων στο Facebook

Το Facebook προσφέρει πολλά πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη Σελίδα σας και να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν αυτό που αναζητούν.

Υπάρχει ένα τυπικό πρότυπο που πιθανότατα θα δείτε όταν επισκέπτεστε τις σελίδες Facebook άλλων επιχειρήσεων.

Αλλά μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, εστιατόρια, υπηρεσίες, έμποροι λιανικής κ.λπ. Υπάρχουν επίσης πρότυπα που απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.

Μόλις μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook, κάντε κλικ σε αυτήν για να βρείτε το πρότυπο που ταιριάζει καλύτερα στην επωνυμία σας Περισσότερα αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Επεξεργασία καρτελών.

Στην ενότητα Πρότυπα, κάντε κλικ Επεξεργασία κουμπί.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα πρότυπα. Επιλέξτε το πρότυπο που ταιριάζει καλύτερα στην κατηγορία της επιχείρησής σας.

Στιγμιότυπο από το Facebook, Δεκέμβριος 2022

Για παράδειγμα, εάν είστε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και επιλέξετε ένα πρότυπο υπηρεσίας, μπορείτε να παρουσιάσετε ξεκάθαρα τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες, μαζί με κριτικές και προτάσεις.

3. Χρησιμοποιήστε μια ελκυστική εικόνα εξωφύλλου

Το οπτικό περιεχόμενο έχει τη δύναμη να προσελκύει την προσοχή και να αυξάνει τις μετατροπές.

Σύμφωνα με την Google, οι επιχειρήσεις που προσθέτουν φωτογραφίες στα Εταιρικά προφίλ τους λαμβάνουν 42% περισσότερα αιτήματα για οδηγίες στους Χάρτες Google και 35% περισσότερα κλικ σε σχέση με επιχειρήσεις που δεν το κάνουν.

Η φωτογραφία εξωφύλλου σας είναι το πρώτο στοιχείο που θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Αυτό μπορεί να είναι το σημείο καμπής για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν να κάνουν κύλιση προς τα κάτω για να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας.

Επιλέξτε μια εικόνα που ταιριάζει στην επωνυμία σας, αλλά τραβάει την προσοχή του κοινού σας.

Χρησιμοποιήστε μια πραγματική φωτογραφία ή μια εικόνα που δείχνει το στυλ της επωνυμίας σας όσον αφορά τα χρώματα, τη δήλωση αποστολής και τις αξίες και φροντίστε να αποφύγετε στοκ εικόνες.

Οι φωτογραφίες στοκ αποτυγχάνουν να μεταφέρουν την οπτική αναπαράσταση της επωνυμίας σας και με τη σειρά τους μπορούν να κάνουν την επωνυμία σας να αισθάνεται λιγότερο αυθεντική.

Όταν επιλέγετε τη φωτογραφία εξωφύλλου σας, το Facebook συνιστά:

 • Αριστερά στοίχιση με πλήρη ροή και λόγο διαστάσεων 16:9.
 • Θα πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 400 pixel και ύψος 150 pixel.
 • Φορτώνει πιο γρήγορα ως αρχείο sRGB JPG με πλάτος 851 pixel, ύψος 315 pixel και λιγότερο από 100 kilobyte.

4. Επιλέξτε μια φωτογραφία Professional Profile

Αν και η φωτογραφία του προφίλ σας δεν είναι τόσο εμφανής όσο η φωτογραφία εξωφύλλου σας, εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας σας στο Facebook.

Εμφανίζεται επίσης ως το avatar σας σε όλες τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο Facebook (στη σελίδα σας και σε άλλες).

Αυτή η εικόνα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει αποτελεσματικά την επωνυμία σας όταν την βλέπει κάποιος.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, είναι συνήθως κοινή πρακτική να χρησιμοποιείτε το λογότυπο της εταιρείας σας, επειδή οι πελάτες μπορεί να το γνωρίζουν ήδη και να το συσχετίζουν με την επιχείρησή σας.

8 συμβουλές μάρκετινγκ στο Facebook για να ζωντανέψετε μια βαρετή σελίδαΣτιγμιότυπο από το Facebook, Δεκέμβριος 2022

Όταν βλέπει τη σελίδα σας στο Facebook, θα πρέπει να είναι εύκολο για κάποιον να γνωρίζει με ποια επωνυμία συνδέεται.

Η εικόνα του προφίλ σας έχει μέγεθος 176×176 pixel στη σελίδα σας στο Facebook σε υπολογιστές, 196×196 pixel σε smartphone και 36×36 pixel στα περισσότερα τηλέφωνα με δυνατότητες.

Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα του προφίλ σας είναι καθαρή, ακολουθώντας τις οδηγίες μεγέθους που αναφέρονται παραπάνω και χρησιμοποιώντας μια εικόνα υψηλής ποιότητας.

5. Δημιουργήστε περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας

Η σελίδα σας στο Facebook πρέπει να είναι ένα παράθυρο στο κοινό σας.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την επιχείρησή σας, να διαβάσετε κριτικές από πιστούς πελάτες και να καταναλώσετε σχετικό περιεχόμενο.

Δημιουργήστε λοιπόν ποιοτικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στο ευρύτερο κοινό σας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να συμπεριλάβετε έναν συνδυασμό διαφορετικών τύπων αναρτήσεων – για παράδειγμα, αναρτήσεις βίντεο όταν έχετε εντυπωσιακές μαρτυρίες πελατών να μοιραστείτε ή φωτογραφίες υψηλής ποιότητας κατά την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος.

Όποιο είδος περιεχομένου κι αν επιλέξετε να μοιραστείτε, βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικό και αποτελεσματικό για τους αναγνώστες σας. Για παράδειγμα, αν το ευρύτερο κοινό σας είναι το Gen Z, το περιεχόμενο βίντεο μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος.

Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο, αναρωτηθείτε: θα προσθέσει αξία αυτή η ανάρτηση ή προσπαθώ να πετύχω ένα όριο; Εάν η απάντησή σας είναι η τελευταία, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου στο Facebook.

Λάβετε επίσης υπόψη τον χρόνο γραφής σας.

Στο παρελθόν, οι αναρτήσεις στα μέσα του πρωινού ήταν οι πιο δημοφιλείς επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά την εφαρμογή στο δρόμο τους προς το σχολείο ή τη δουλειά. Ωστόσο, η ναυτιλία νωρίς το πρωί οδηγεί τώρα το δρόμο.

Ο χρόνος αποστολής ποικίλλει επίσης ανάλογα με τον κλάδο, επομένως βρείτε την καλύτερη στιγμή για να προσεγγίσετε τη βάση πελατών σας.

6. Δημιουργήστε ενθουσιασμό για να ακολουθήσετε τη σελίδα σας στο Facebook

Οι προσφορές και οι εκπτώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των Αμερικανών λένε ότι οι προσφορές είναι βασικός παράγοντας όταν αποφασίζουν πού και τι να αγοράσουν online. Οι προσφορές είναι τόσο σημαντικές που το 48% των Αμερικανών λέει ότι θα αποφύγει τις μάρκες που δεν προσφέρουν προσφορές.

Η σελίδα σας στο Facebook επιτρέπει στην επιχείρησή σας να προωθεί προσφορές δωρεάν.

Αυτές οι προτάσεις μπορεί να είναι:

 • Επιτόκιο.
 • Έκπτωση σε δολάρια.
 • Δωρεάν προϊόν ή υπηρεσία.
 • Δωρεάν μεταφορά.
 • Προσαρμοσμένη προσφορά της επιλογής σας.

Δημιουργήστε μια μοναδική προσφορά για τους οπαδούς σας στο Facebook. Αυτό τους ενθαρρύνει να σας ακολουθήσουν και να ασχοληθούν με τις αναρτήσεις σας.

Αυτές οι προσφορές υπόκεινται σε αλλαγές και αλλαγές. Για να ενθαρρύνετε τους ακολούθους σας να συνεχίσουν να ακολουθούν τη σελίδα σας, συνιστούμε να διατηρείτε τις προσφορές σας φρέσκες και να τις αλλάζετε από καιρό σε καιρό.

Συμβουλές μάρκετινγκ στο Facebook, δημιουργία ενός νέου παραδείγματος προσφοράς FacebookΣτιγμιότυπο από το Facebook, Δεκέμβριος 2022

Απαντήστε στα σχόλια των πελατών

Μία από τις πιο θεμελιώδεις συμβουλές μάρκετινγκ στο Facebook (και γενικά συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ) είναι να απαντάτε σε όλες τις κριτικές πελατών όποτε είναι δυνατόν.

Αυτό περιλαμβάνει όταν οι πελάτες συνδέονται μέσω Facebook Messenger, κατά τη διάρκεια του Facebook Live, σχολιάζουν στη σελίδα σας στο Facebook ή απαντούν στις ιστορίες σας στο Facebook.

Ανεξάρτητα από το αν ένας πελάτης αφήνει αρνητικά ή θετικά σχόλια, το να είστε προληπτικοί με τις απαντήσεις σας δείχνει ότι η επωνυμία σας ενδιαφέρεται για τους πελάτες της.

Ο χρόνος απόκρισής σας είναι επίσης σημαντικός.

Σύμφωνα με το ReviewTrackers, το 53% των πελατών αναμένει από μια επιχείρηση να απαντήσει σε αρνητικές κριτικές εντός μιας εβδομάδας, αλλά 1 στους 3 αναμένει απάντηση σε 3 ημέρες ή λιγότερο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια στρατηγική διαχείρισης φήμης και μια ομάδα για την επαλήθευση των απαντήσεων. Όσον αφορά τον έλεγχο των απαντήσεων, ορίστε πρότυπα και προσδοκίες με την ομάδα σας.

Η δημιουργία προτύπων απαντήσεων είναι ένας καλός τρόπος για γρήγορη και αποτελεσματική απάντηση στα σχόλια των πελατών σε πολλές πλατφόρμες.

7. Χρησιμοποιήστε κάθε χαρακτήρα στην περιγραφή της σελίδας σας

Η σελίδα σας στο Facebook έχει 255 χαρακτήρες για να περιγράψει την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιήστε κάθε δυνατό χαρακτήρα για να μοιραστείτε τι κάνετε, τι πουλάτε και γιατί έχει σημασία. Χρησιμοποιήστε πρωτότυπο περιεχόμενο σχετικό με την επιχείρησή σας κατά τη δημιουργία της περιγραφής σας.

Θα θέλατε επίσης να προσθέσετε πλήρεις πληροφορίες για εσάς:

 • Στοιχεία επικοινωνίας επιχείρησης (αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση και email).
 • Κατηγορίες επιχειρήσεων.
 • Δικτυακός τόπος.
 • Λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Ρολόι.
 • Εύρος τιμών.

8. Προσθέστε ένα CTA

Επιτρέψτε στους πελάτες σας να ακολουθούν γρήγορα την παρότρυνση για δράση (CTA) της επιλογής σας.

Αυτό το κουμπί εμφανίζεται κάτω από τη φωτογραφία εξωφύλλου και στα δεξιά της φωτογραφίας προφίλ σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία επιλογών CTA, όπως:

 • Δες το.
 • Ελέγξτε τη δωροκάρτα.
 • Ξεκινήστε την παραγγελία.
 • Κάντε κράτηση τώρα.
 • Κάλεσε τώρα.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Στέλνω ένα μήνυμα.
 • Στείλτε ένα email.
 • Περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Κι αλλα.

Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο θα επωφεληθεί από την προσθήκη μιας επωνυμίας Ξεκινήστε την παραγγελία CTA.

Αυτό αφαιρεί την τριβή από την πορεία του καταναλωτή προς την αγορά, επιτρέποντάς τους να αρχίσουν να παραγγέλνουν απευθείας από τη σελίδα σας στο Facebook αντί να πηγαίνουν στον ιστότοπό σας ή σε μια εφαρμογή παράδοσης φαγητού τρίτου μέρους.

Δώστε παλμό στις μετρήσεις αφοσίωσης για να δείτε εάν το CTA που έχετε επιλέξει οδηγεί σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Εάν όχι, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα διαφορετικό CTA για να δείτε εάν το κοινό σας αλληλεπιδρά καλύτερα με εναλλακτικά μηνύματα.

Κάντε κλικ για να βρείτε τα μεγέθη των σημάτων σας Έννοιες κουμπί στο μενού.

Το Facebook Insights προσφέρει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα “μου αρέσει”, την απήχηση της ιστορίας, τις ενέργειες σελίδας, τα ποσοστά αφοσίωσης στις αναρτήσεις, την απόδοση των διαφορετικών τύπων περιεχομένου και πολλά άλλα.

Ελέγξτε συχνά αυτές τις ιδέες για να καθοδηγήσετε καλύτερα τη στρατηγική μάρκετινγκ στο Facebook.

Παράδειγμα Facebook CTAΣτιγμιότυπο από το Facebook, Δεκέμβριος 2022

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, η ενημέρωση και η βελτιστοποίηση της Σελίδας σας στο Facebook δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Αντίθετα, απαιτεί να παρακολουθείτε συνεχώς τη στρατηγική μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχετε στη διάθεσή σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μάρκετινγκ στο Facebook είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Για να παρακολουθείτε την εξελισσόμενη λειτουργικότητα του Facebook, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο για να δείτε τι νέο υπάρχει και τι είναι διαθέσιμο σε εσάς κάθε τρίμηνο.

Αυτό διασφαλίζει ότι η επιχείρησή σας μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τη Σελίδα σας στο Facebook και να παραμείνει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Περισσότεροι πόροι:


Επιλεγμένη εικόνα: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Leave a Comment