7 πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας αυξάνεται (και πώς να τη μειώσετε)

Αυτός ο λογαριασμός ανανέωσης για την ασφάλισή σας φαίνεται λίγο υψηλότερος αυτή τη φορά; Δεν είσαι μόνος. Κάθε χρόνο, οι οδηγοί στις ΗΠΑ αυξάνουν τα ασφάλιστρά τους – άλλοτε για προφανείς λόγους (όπως ένα εισιτήριο υπερβολικής ταχύτητας) και μερικές φορές χωρίς κανένα λόγο.

Ευτυχώς, υπάρχει στην πραγματικότητα μια μέθοδος για την τρέλα πίσω από το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου. Θα μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί η ασφάλεια αυτοκινήτου και τους λόγους για τους οποίους η τιμή του συμβολαίου του αυτοκινήτου σας μπορεί να αυξηθεί ξαφνικά.

Επομένως, είτε η ειδοποίηση ανανέωσης μόλις αυξήθηκε κατά μερικά δολάρια είτε ξαφνικά φαίνεται ασυνήθιστα υψηλή, εδώ είναι οκτώ από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να δείτε αυτή την αύξηση — και τι μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Επειδή οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτου χρησιμοποιούν διαφορετικές πληροφορίες για την αξιολόγηση του κινδύνου, τα ασφάλιστρά σας ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη και αν το ιστορικό οδήγησης παραμένει καθαρό. Ακολουθούν οκτώ από τους πιο συνηθισμένους (αλλά μερικές φορές απροσδόκητους) λόγους για τους οποίους μπορεί να δείτε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας να αυξάνεται.

Δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε από την ασφάλιση αυτοκινήτου

1. Μετακομίσατε

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η κίνηση είναι ένας συνηθισμένος λόγος για να δούμε αυξήσεις ταχύτητας. Επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες τείνουν να υπολογίζουν τα ασφάλιστρα με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα, μπορεί να πληρώσετε περισσότερα (ή λιγότερα) αφού κάνετε μια μεγάλη κίνηση.

Οι τιμές για τους ταχυδρομικούς κώδικες υπολογίζονται βάσει κινδύνου. Ο κίνδυνος που αξιολογείται είναι πρωτίστως ο κίνδυνος ατυχήματος ή βανδαλισμού, επομένως οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις συνήθως πληρώνουν περισσότερα για την ασφάλεια αυτοκινήτου από τους οδηγούς σε προαστιακές περιοχές.

Εάν η μετακόμιση έχει αλλάξει την εγγύτητά σας προς την εργασία, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για αύξηση της πριμοδότησης. Η οδήγηση σε μεγαλύτερες αποστάσεις θεωρείται υψηλότερος κίνδυνος από τις ασφαλιστικές εταιρείες και θα αυξήσουν τα ασφάλιστρά σας για την κάλυψη αυτού του κινδύνου.

Αλλά η κίνηση δεν είναι απλώς ένας παράγοντας κινδύνου με την έννοια της έκθεσης σε περισσότερη επισκεψιμότητα ή πιθανές εισβολές. Μπορεί επίσης να είναι θέμα τοπικών νόμων και ποιότητας του δρόμου στη νέα σας γειτονιά.

Για παράδειγμα, η Λουιζιάνα κατατάσσεται σταθερά ως μία από τις πιο ακριβές πολιτείες για ασφάλιση αυτοκινήτου. Όχι πολύ από το να είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος για να ζεις, αυτή η επαρχία είναι γνωστή για τις κακές οδικές συνθήκες και τον μεγάλο αριθμό αγωγών. Όλα αυτά μεταφράζονται σε ασφαλιστικούς οργανισμούς που απαιτούν από τους κατοίκους να πληρώνουν περισσότερα για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου τους.

Θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε πλούτο όπως το 1%; Εγγραφείτε στο Worthy για να λαμβάνετε ιδέες και συμβουλές στα εισερχόμενά σας.

2. Η πιστωτική σας βαθμολογία μειώθηκε

Τα πιστωτικά σκορ έχουν σημασία με κάποιους απροσδόκητους τρόπους. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο από τις μεγάλες τράπεζες για να καθορίσουν την επιλεξιμότητά σας για δάνειο. Χρησιμοποιούνται επίσης από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων για να προβλέψουν την πιθανότητα υποβολής αξίωσης. Και ενώ πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες «δεν εξετάζουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας», απλώς το αποκαλούν αλλιώς.

Αναλύοντας επιλεγμένες πληροφορίες από τις πιστωτικές εκθέσεις σας, οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν την ασφάλειά σας με βάση την πίστωση. Η δικαίωση; Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλότερα πιστωτικά σκορ είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν ατύχημα από τα άτομα με χαμηλότερα πιστωτικά σκορ.

Ανεξάρτητα από το πώς λέγεται, οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων εξετάζουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και αν πέσει, μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα για αυτό που καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Από την άλλη πλευρά, εάν βελτιώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε το ποσοστό ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

3. Το όριο ταχύτητας έχει αυξηθεί

Παρατηρήσατε υψηλότερα όρια ταχύτητας στις τοπικές μετακινήσεις σας; Αυτός μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα έξοδα ασφάλισης αυτοκινήτου σας αυξάνονται. Όταν τα κράτη αυξάνουν το όριο ταχύτητας, δυστυχώς μπορεί να συσχετιστεί με περισσότερα ατυχήματα στο δρόμο.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει πρόσφατα αυξήσει τα όρια ταχύτητας, θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα για την αυτόματη κάλυψη όταν ανανεώσετε το επόμενο συμβόλαιό σας.

Κερδίστε πίσω μετρητά κάθε φορά που γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις πιστωτικές κάρτες.

4. Το κράτος σας νομιμοποίησε τη μαριχουάνα

Αν και δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος για να καταστεί σαφές ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας έχει πράγματι οδηγήσει σε περισσότερα τροχαία ατυχήματα, μια μελέτη σε μερικές από τις πρώτες πολιτείες που τη νομιμοποίησαν έδειξε μια πιθανή συσχέτιση.

Συμπέρασμα? Αυτό θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος ασφάλισης για τους οδηγούς σε μέρη όπου νομιμοποιείται η μαριχουάνα. Εάν ζείτε (ή έχετε μετακομίσει πρόσφατα σε) μια πολιτεία με νόμιμη χρήση κάνναβης, μπορεί να πληρώσετε περισσότερα για την ασφάλεια αυτοκινήτου.

5. Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες κινδύνου έχουν αυξηθεί

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων μπορεί να αυξηθούν για πολλούς λόγους, όχι μόνο όταν το κράτος σας νομιμοποιεί τη μαριχουάνα ή αποφασίζει να αυξήσει το όριο ταχύτητας.

Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την ασφαλιστική σας εταιρεία να χρεώσει περισσότερα περιλαμβάνουν αύξηση των ανασφάλιστων οδηγών, πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, περισσότερα ατυχήματα που προκαλούνται από αποσπασμένους οδηγούς ή ακόμη και αύξηση των ποσοστών τοπικής εγκληματικότητας.

Οποιοσδήποτε αριθμός πραγμάτων ή συνδυασμός παραγόντων κινδύνου μπορεί να αναγκάσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώσουν περισσότερα, ειδικά εάν αυτοί οι παράγοντες κινδύνου οδηγούν σε περισσότερες αξιώσεις για να πληρώσουν.

6. Το κόστος θεραπείας και επισκευής έχει αυξηθεί

Ένας άλλος απροσδόκητος λόγος που θα μπορούσε να αυξηθεί η ασφάλισή σας; Όταν οι επισκευές και τα ιατρικά έξοδα αρχίζουν να αθροίζονται. Όσο περισσότερα πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να καλύψουν επισκευές ακινήτων και ιατρικά έξοδα, τόσο περισσότερα θα σας χρεώσουν για ασφάλιστρα.

Εάν το κόστος σε αυτούς τους κλάδους έχει πρόσφατα αυξηθεί, το κόστος αυτό θα μειωθεί γρήγορα στο επίπεδό σας με τη μορφή υψηλότερων ποσοστών κάλυψης.

7. Έπαθες ατύχημα ή πήρες εισιτήριο

Εκτός από όλους τους απροσδόκητους λόγους για τους οποίους μπορεί να αυξηθεί η ασφάλιση αυτοκινήτου, υπάρχουν επίσης προφανείς λόγοι – όπως αν οδηγείτε υπερβολικά ταχύτητα, σας πιάνουν για τροχαία παράβαση ή εμπλέκεστε σε ένα ατύχημα που θεωρείται υπαιτιότητά σας.

Επειδή θα θεωρείστε υψηλού κινδύνου από την πλευρά του ασφαλιστή, ένα DUI είναι ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να πληρώσετε περισσότερα για την κάλυψη ή ακόμα και να χάσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη όλοι μαζί. Οι τροχαίες παραβάσεις, που ορίζονται ως κάθε παράβαση που διαπράττει ένας οδηγός κατά την οδήγηση, είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να δείτε αύξηση στο ασφάλιστρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τέτοιες αυξήσεις είναι να διατηρήσετε ένα ιστορικό ασφαλούς οδήγησης. Ένας άλλος καλός λόγος για να διατηρήσετε το ρεκόρ οδήγησης; Με την πάροδο του χρόνου, η κατάταξη ως ασφαλής οδηγός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι όταν το ποσοστό ασφάλισης αυτοκινήτου αρχίζει να μειώνεται.

Κερδίστε πίσω μετρητά κάθε φορά που ψωνίζετε στην Costco χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις πιστωτικές κάρτες.

Πώς να κάνετε οικονομία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η εξοικονόμηση χρημάτων στην ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά δεν είναι. Υποθέτοντας ότι έχετε ιστορικό ασφαλούς οδήγησης, οι συγκριτικές αγορές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε το καλύτερο ποσοστό ασφάλισης αυτοκινήτου. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο και συγκρίνετε πολλαπλές προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου για την ίδια κάλυψη από διαφορετικούς παρόχους. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι πρέπει πραγματικά να πληρώσετε για την κάλυψη που θέλετε.

Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε πάροχο ασφάλισης, μπορείτε να διατηρήσετε περισσότερο από το μισθό σας στον τρέχοντα πάροχο αλλάζοντας λίγο το πρόγραμμά σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει υψηλότερα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου ή ακόμη και την εξάλειψη πρόσθετων τύπων ασφάλισης που δεν χρειάζεστε, όπως η ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη σε ένα παλαιότερο αυτοκίνητο. Εάν είστε ευχαριστημένοι με τον τρέχοντα πάροχο σας, καλέστε τους και μιλήστε για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου αλλάζοντας ορισμένες από τις λεπτομέρειες του συμβολαίου σας.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφαλιστική κάλυψη είναι να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους ασφάλισης με τον ίδιο πάροχο. Εάν έχετε άλλους τύπους ασφάλισης, όπως ασφάλιση ενοικιαστών ή ιδιοκτητών σπιτιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αγοράζοντας τα όλα από τον ίδιο πάροχο.

Συμπέρασμα

Είναι φυσιολογικό να αυξάνεται η ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε για αυτό. Ανάλογα με το γιατί αυξάνονται οι τιμές σας, μπορεί να έχετε την επιλογή να ψωνίσετε για ασφαλιστικές προσφορές από τον υπάρχοντα πάροχο σας ή για ένα νέο συμβόλαιο.

Γνωρίζοντας αυτούς τους συνήθεις λόγους για αυξήσεις ασφάλισης θα σας επιτρέψει να πάρετε την καλύτερη απόφαση όσον αφορά το κόστος της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

Περισσότερα από το FinanceBuzz:

Το άρθρο 7 πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας ανεβαίνει (και πώς να τη μειώσετε) εμφανίστηκε πρώτα στο FinanceBuzz.

Leave a Comment