6 όρια για το μάρκετινγκ SMS επωνυμίας για να κρατήσετε τους πελάτες ευχαριστημένους

Πρόσφατα έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με τα όρια των γραπτών μηνυμάτων και το κατά πόσον οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple και η Google διευκολύνουν ή όχι τον καθορισμό σημαντικών περιορισμών στον τρόπο με τον οποίο στέλνουμε μηνύματα προς όφελος της ψυχικής υγείας.

Το να λαμβάνετε ένα σωρό κείμενα τη λάθος στιγμή, όπως μια πολυάσχολη εργάσιμη μέρα, σίγουρα μπορεί να είναι πηγή άγχους για μερικούς. Από την άλλη πλευρά, τα γραπτά μηνύματα έχουν αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας για τις επωνυμίες για να προσεγγίσουν πελάτες, με 95% ανοιχτές τιμές. Το email δεν μπορεί ποτέ να είναι.

Εναπόκειται στις επωνυμίες να κάνουν το κοινό τους να τις εξετάσει. Μπορείτε να ξεκινήσετε συνεργαζόμενοι με μια αξιόπιστη πλατφόρμα SMS που έχει ισχυρές σχέσεις με παρόχους κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να σας καθοδηγήσει στις βέλτιστες πρακτικές. Στη συνέχεια, αναπτύξτε μια στρατηγική που επιτρέπει μια θετική, ικανοποιητική εμπειρία για τους πελάτες.

Υπάρχουν έξι όρια που θα κρατήσουν τους πελάτες σας αφοσιωμένους και ικανοποιημένους με την επωνυμία σας.

Μην είσαι διπλός αποστολέας

Μην στέλνετε περισσότερα από δύο μηνύματα σε μια μέρα, εκτός από τις διακοπές που επικεντρώνονται στα ψώνια και τις προσφορές όπως η Black Friday. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η υπέρβαση αυτού του μαγικού αριθμού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των διαγραφών. Εάν στέλνετε ένα μήνυμα δύο φορές την ημέρα για, για παράδειγμα, μια 24ωρη έκπτωση, στείλτε το δεύτερο μήνυμα σε μικρότερο κοινό που έχει δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν μέσω αφοσίωσης, κλικ ή αγορών.

Μην πηγαίνετε πολύ προσωπικά, πολύ γρήγορα

Ακριβώς όπως δεν θα στέλνατε ένα μήνυμα “Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας” σε μια φίλη που δεν μιλάει στους γονείς της, αποφύγετε να στέλνετε καλυμμένα μηνύματα κειμένου που μπορεί να θεωρηθούν αναίσθητα ή προσβλητικά για ορισμένους παραλήπτες. Επιτρέψτε στους πελάτες να εξαιρεθούν από τη λήψη μηνυμάτων κειμένου για ορισμένες αργίες, έτσι ώστε όταν έχετε πολλά να προωθήσετε την Ημέρα της Μητέρας, φτάνει μόνο σε όσους τα καλωσορίζουν.

Μην μοιράζεστε υπερβολικά

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ χρήσιμων ενημερώσεων και υπέρβασης. Οι επωνυμίες μπορεί να πιστεύουν ότι είναι χρήσιμες δίνοντας στους πελάτες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται η παραγγελία τους σε κάθε βήμα του ταξιδιού ή στέλνοντας υπενθυμίσεις για κάθε νέο προϊόν που μπορεί να τους ενδιαφέρει, αλλά μετά έρχεται σε ένα φόρουμ όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων που μπορεί να μεταβείτε εύκολα στην περιοχή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Σκεφτείτε ποια είναι μια σημαντική και πολύτιμη ενημέρωση για τους πελάτες σας και προσαρμόστε τη στρατηγική σας ανάλογα.

Μην ενισχύετε μονόπλευρες σχέσεις

Ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την κεφαλίδα του κειμένου όταν όλα τα μηνύματα προέρχονται από το ίδιο άτομο. Αν και δεν πάμε πολύ μακριά, οι καλύτερες μάρκες προσφέρουν ένα αμφίδρομο εργαλείο επικοινωνίας όπου ο αγοραστής μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται κάθε αλληλεπίδραση να αφορά μια αγορά. Σκεφτείτε να ζητήσετε από τους συνδρομητές να απαντήσουν σε μια ερώτηση trivia ή να δείτε μια νέα συνταγή, ανάρτηση ιστολογίου ή playlist.

Μην στέλνετε μηνύματα το βράδυ

Ή νωρίς το πρωί κείμενα. Να γνωρίζετε τη ζώνη ώρας του παραλήπτη και να στέλνετε μηνύματα μόνο κατά τις ώρες που μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο παραλήπτης είναι ενεργοποιημένος και ενεργός. Εάν στοχεύετε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο, σκεφτείτε το και για το χρονοδιάγραμμα. Για παράδειγμα, μην στέλνετε μηνύματα στους γονείς για μεσημεριανό γεύμα για τα μικρά παιδιά ή προϊόντα που σχετίζονται με τη δουλειά την Κυριακή. Κανείς δεν θέλει κυριακάτικους φόβους.

Μην στέλνετε ανώνυμα μηνύματα

Η κοινή χρήση καρτών επαφών με το κοινό σας μπορεί να είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματά σας δεν θα χαθούν στη τυχαία σειρά ή δεν θα καταλήξουν ως ανώνυμα ανεπιθύμητα μηνύματα. Οι πελάτες θα αναγνωρίσουν από ποιον προέρχονται τα μηνύματα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να τα δώσουν προσοχή, με αποτέλεσμα οι θεατές να είναι πιο χαρούμενοι.

Με τους παρόχους email να παρουσιάζουν προβλήματα, τις προσφορές που κατακλύζουν τα εισερχόμενα και περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μόνο κινητές συσκευές, τα SMS θα πρέπει να αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ. Το να το κάνετε σωστά θα είναι η διαφορά μεταξύ της δημιουργίας μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους πελάτες ή της δημιουργίας νέων εχθρών, επομένως η επίτευξη της σωστής ισορροπίας θα είναι το κλειδί το 2023 και μετά.

Leave a Comment