6 συμβουλές για να ξεκινήσετε

Η Amy Catley είναι διευθύνουσα σύμβουλος Uptime JurisPageγραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ για δικηγορικά γραφεία.

Γνωρίζατε ότι οι προϋπολογισμοί ψηφιακού μάρκετινγκ αυξάνονται κάθε χρόνο; Οι δαπάνες ψηφιακού μάρκετινγκ το 2022 θα αυξηθούν κατά 15,6% από 521,02 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν το 2021. Συγκρίνετε το με το παραδοσιακό μάρκετινγκ, το οποίο μειώθηκε κατά 0,7% από το 2021 έως το 2022 και αποκτήστε μια σαφή εικόνα για το πού πρέπει να επενδύσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας. .

Και ενώ πολλά δικηγορικά γραφεία είναι πιο παραδοσιακά στο μάρκετινγκ τους, η διάθεση των χρημάτων σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και πελάτες για το δικηγορικό σας γραφείο. Πώς ξεκινάτε λοιπόν;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τη σημασία του διαδικτυακού μάρκετινγκ δικηγορικών εταιρειών και θα σας δώσω μερικές συμβουλές για να κάνετε το μπαλάκι.

Γιατί να επενδύσουν τα δικηγορικά γραφεία στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη που ακούμε πολύ για το ψηφιακό μάρκετινγκ – είναι δύσκολο να δούμε (και να αποδείξουμε) την αξία μιας εκστρατείας ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι μικρές επιχειρήσεις, από την άλλη πλευρά, δυσκολεύονται να σκεφτούν να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα στο άυλο μάρκετινγκ. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι θα υπάρχει μια σαφής απόδοση επένδυσης για κάθε δολάριο και λεπτό που βάζετε στο μάρκετινγκ σας, είτε πρόκειται για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιεχόμενο, email ή όλα τα παραπάνω. Και τα κέρδη σας θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά με το περιεχόμενο.

Το μυστικό του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι η συνέπεια. Δεν είναι καλό να δημοσιεύεις ένα blog κάθε δύο μήνες. Αντίθετα, η εστίαση στη δημιουργία συνεπούς περιεχομένου ψηφιακού μάρκετινγκ υψηλής ποιότητας θα σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε.

Ο ιστότοπος (και η επιχείρησή σας) δεν μπορούν να προωθηθούν. Χωρίς μάρκετινγκ, θα δυσκολευτείτε να αναγνωρίσετε τη μικρή σας επιχείρηση σε μια θάλασσα ανταγωνιστών.

Είναι εξίσου σημαντικό για τα δικηγορικά γραφεία να επενδύουν στο ψηφιακό μάρκετινγκ όσο και για τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχουν χιλιάδες δυνητικοί πελάτες που πληκτρολογούν νομικές ερωτήσεις στο Google – ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε στον ιστότοπό σας. Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

6 συμβουλές για δικηγορικά γραφεία που θέλουν να αγκαλιάσουν το ψηφιακό μάρκετινγκ

Το να καταλάβετε σε ποιες πτυχές του ψηφιακού μάρκετινγκ να επικεντρωθείτε μπορεί να είναι δύσκολο. Τα πιο επιτυχημένα δικηγορικά γραφεία επενδύουν σε διάφορους τομείς που είναι πιο λογικοί για την εταιρεία τους. Ωστόσο, εδώ είναι έξι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

1. Ερευνήστε τον πελάτη-στόχο σας.

Για να κατανοήσετε ποιοι τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ αξίζουν τον χρόνο σας, πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για τον πελάτη-στόχο σας και τη συμπεριφορά του στο διαδίκτυο. Τι ψάχνουν λοιπόν στο διαδίκτυο και πού βρίσκονται;

Πιθανότατα έχετε ήδη μια καλή ιδέα για αυτό. Αλλά αν δεν το κάνετε, ξεκινήστε να παίρνετε συνεντεύξεις από προηγούμενους πελάτες και να ψάχνετε στα αρχεία σας για να συλλέξετε πληροφορίες για αυτούς. Γνωρίζοντας τους πελάτες σας, πώς νιώθουν όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και τι αναζητούν, μπορεί να σας βοηθήσει να στοχεύσετε το μάρκετινγκ σας.

Για παράδειγμα, κάποιος που ψάχνει για δικηγόρο θα θέλει να προσλάβει κάποιον που να είναι αξιόπιστος και αξιόπιστος. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κριτικές και τα σχόλια θα βοηθήσουν.

2. Καθορίστε τους στόχους σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Τι θέλετε να πετύχετε από το ψηφιακό μάρκετινγκ; Υπάρχουν τόνοι διαφορετικών μεγεθών που μπορείτε να μετρήσετε, όπως:

• Συνολική επισκεψιμότητα ιστότοπου.

• Αριθμός δυναμικών.

• Αριθμός θετικών κριτικών.

• Αριθμός προγραμματισμένων διαβουλεύσεων.

• Κόστος συμβολαίου.

• Ποσοστό μετατροπής ιστότοπου.

Αυτές είναι όλες πολύτιμες μετρήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε την επιτυχία του ψηφιακού μάρκετινγκ. Στο τέλος της ημέρας, ενισχύουν την ικανότητά σας να αποκτάτε νέους πελάτες, να διατηρείτε πελάτες και να ενισχύετε το εμπορικό σήμα του δικηγορικού σας γραφείου. Εργαστείτε στη διοχέτευση μάρκετινγκ μία ενότητα τη φορά, βελτιώνοντας κάθε βήμα της διαδρομής του πελάτη σας.

Πώς επιλέγετε έναν στόχο στον οποίο θα εστιάσετε; Εξαρτάται από το πώς λειτουργεί ο ιστότοπός σας. Εάν δεν έχετε πολλούς επισκέπτες, εστιάστε στην αύξηση της επισκεψιμότητάς σας. Εάν έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά έχετε χαμηλό ποσοστό μετατροπών, σκεφτείτε να το βελτιώσετε.

3. Καθορίστε ποια κανάλια μάρκετινγκ θέλετε να δώσετε προτεραιότητα.

Ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας. Ποια κανάλια θα χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό;

Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα, όπως:

• Blogging.

• Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (πληρωμένο και οργανικό).

• Ηλεκτρονικοί κατάλογοι δικηγόρων επί πληρωμή.

• SEO ιστοσελίδας.

• Διαφήμιση πληρωμής ανά κλικ (PPC).

Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία εάν εργάζεστε σε πολλά διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα, όπως το blogging και η PPC.

4. Διατήρηση ιστολογίου.

Οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές περιεχομένου. Ως δικηγορική εταιρεία, το ιστολόγιό σας είναι το μέρος όπου μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματα αναζήτησης που πληκτρολογεί το κοινό-στόχο σας στο Google. Συνιστώ να δημοσιεύετε περιεχόμενο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς η Google (και το κοινό σας) εκτιμά το συνεπές περιεχόμενο.

Επικεντρωθείτε στη δημιουργία περιεκτικού περιεχομένου υψηλής αξίας. Το περιεχόμενο μεγάλης μορφής ξεπερνά το μικρότερο περιεχόμενο στην κατάταξη, επομένως μην τσιγκουνεύεστε την ποιότητα.

Εκτός από τη βελτίωση της κατάταξής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας για να μοιραστείτε νέα της εταιρείας και του κλάδου, πληροφορίες σχετικά με τους υπαλλήλους σας και έγκαιρες ενημερώσεις.

5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια παρότρυνση για δράση (CTA).

Τι θέλετε να κάνουν οι αναγνώστες όταν ολοκληρώσουν την ανάγνωση του ιστολογίου σας;

Κάθε εξαιρετικό κομμάτι περιεχομένου απαιτεί μια παρότρυνση για δράση για να ωθήσει τους αναγνώστες προς τα κάτω στη διοχέτευση πωλήσεων. Είτε πρόκειται για ιστολόγιο, email, ενημερωτικό δελτίο ή διαβούλευση, βεβαιωθείτε ότι έχετε CTA.

Ένα CTA έχει σχεδιαστεί για να προτρέπει τους δυνητικούς πελάτες σας να προβούν στην επιθυμητή ενέργεια. Καθοδηγούν το προβάδισμά σας στο ταξίδι του αγοραστή και τελικά σε μια μετατροπή.

6. Μετρήστε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Αφού κατανοήσετε τους στόχους σας, τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI) και τα κανάλια που θα χρησιμοποιήσετε, θέλετε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας.

Έχοντας μια σαφή εικόνα για το πού βρίσκεστε και την πρόοδο που σημειώνετε μπορεί να αποδείξει την απόδοση επένδυσης (ROI) του ψηφιακού μάρκετινγκ. Σας βοηθά επίσης να προσδιορίσετε ποιες λεωφόροι λειτουργούν και ποιες όχι και πού πρέπει να αλλάξετε προτεραιότητες.

Αναβαθμίστε τη δικηγορική σας εταιρεία με το ψηφιακό μάρκετινγκ

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ είναι το κλειδί για την επιτυχία του δικηγορικού σας γραφείου. Είναι πολλή δουλειά, αλλά αν επενδύσετε το χρόνο και τα χρήματά σας με σύνεση, θα δείτε μεγάλες αποδόσεις.


Το Συμβούλιο του Οργανισμού Forbes είναι μια κοινότητα μόνο με πρόσκληση για ηγέτες επιτυχημένων δημοσίων σχέσεων, στρατηγικής μέσων, δημιουργικών και διαφημιστικών γραφείων. Είμαι κατάλληλος;


Leave a Comment