6 λόγοι για τους οποίους το video marketing είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Το περιεχόμενο βίντεο έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, έρευνα του Wyzowl δείχνει ότι το 86% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το βίντεο ως εργαλείο μάρκετινγκ. Αν και σίγουρα έχουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, άλλες μορφές μάρκετινγκ βίντεο, όπως επεξηγηματικά και μαρτυρικά βίντεο είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και χρήσιμες.

Τώρα, αν θέλετε να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε τους 6 βασικούς λόγους για τους οποίους το βίντεο μάρκετινγκ είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας.

1. Τα βίντεο μπορούν να εκπαιδεύσουν τους χρήστες σχετικά με το προϊόν σας.

Το πρώτο βήμα για να πείσετε τους ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν σας είναι να τους ενημερώσετε σχετικά. Τώρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε ένα blog σχετικά με το προϊόν και τον τρόπο χρήσης του. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ευκολότερο να εξηγηθεί με περιεχόμενο βίντεο και ο κόσμος το λατρεύει!

Σύμφωνα με τον Wyzowl, το 88% των ανθρώπων παραδέχθηκαν ότι αγόρασαν ένα προϊόν αφού είδαν ένα βίντεο σχετικά με αυτό. Επιπλέον, τα βίντεο δεν είναι μόνο εξαιρετικά στο να πείθουν τους ανθρώπους να λάβουν μια απόφαση αγοράς, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος για τους ανθρώπους να μάθουν για ένα προϊόν.

Έτσι, αν θέλετε ένα επεξηγηματικό βίντεο με επαγγελματισμό, ίσως δεν είναι κακή ιδέα να καλέσετε μια από τις καλύτερες εταιρείες παραγωγής βίντεο στην Οκλαχόμα.

2. Έχουν μεγάλη απόδοση επένδυσης (ROI).

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παραγωγή περιεχομένου βίντεο είναι πολύ ακριβή. Όλος ο εξοπλισμός και ο χρόνος που χρειάζεται για τη δημιουργία περιεχομένου δεν παρέχεται δωρεάν, σωστά;

Λοιπόν, έχουμε καλά νέα για εσάς – δεν χρειάζεται να τα έχετε όλα αυτά για να δημιουργήσετε περιεχόμενο βίντεο. Σήμερα, οι κάμερες των τηλεφώνων έχουν γίνει τόσο καλές που οι δημιουργοί του Instagram και του TikTok χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο για λήψη και επεξεργασία βίντεο.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά, το περιεχόμενο βίντεο μπορεί πραγματικά να αυξήσει την απόδοση επένδυσης (ROI). Ο Wyzowl αναφέρει ότι το 87% των επαγγελματιών μάρκετινγκ λένε ότι το βίντεο τους βοηθά να αυξήσουν την απόδοση επένδυσης (ROI).

3. Όλοι τα αγαπούν, ειδικά οι χρήστες κινητών.

Είναι αυτονόητο ότι το μεγαλύτερο μέρος του νεανικού πληθυσμού του κόσμου χρησιμοποιεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το LinkedIn, το Instagram, το TikTok ή κάποια άλλη πλατφόρμα. Πολλά από αυτά τα προγράμματα έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του περιεχομένου βίντεο, ειδικά των βίντεο σύντομης μορφής.

Απλώς κοιτάξτε το TikTok και το Instagram – οι χρήστες ενδιαφέρονται περισσότερο να παρακολουθήσουν αυτά τα βίντεο παρά να κάνουν κύλιση στις φωτογραφίες και να διαβάσουν περιεχόμενο μεγάλης μορφής. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Gen Z θα χρησιμοποιήσει το TikTok ως μηχανή αναζήτησής τους αντί για το Google. Και δεν είναι μόνο το Gen Z, αλλά και στους Millennials αρέσει να κάνουν κύλιση στις ροές του Instagram.

Καθώς αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητά τηλέφωνα, σας συνιστούμε να εξερευνήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

4. Είναι ευέλικτα.

Μπορείτε να καταλάβετε πιθανώς από την προηγούμενη συμβουλή, αλλά το περιεχόμενο βίντεο δεν περιορίζεται πλέον στο YouTube. Τώρα έχουμε επίσης Instagram, Facebook και TikTok και αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να δημοσιεύετε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου βίντεο.

Για παράδειγμα, το TikTok είναι γνωστό για τα σύντομης μορφής βίντεό του που είναι συχνά αστεία και ελαφριά. Το Instagram έχει επίσης μια έκδοση που ονομάζεται Reels, η οποία παρουσιάστηκε αφού συνειδητοποίησε ότι το TikTok είχε ξεκινήσει. Ωστόσο, το Instagram προσφέρει επίσης Ιστορίες που σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τους ακόλουθούς σας μέσω περιεχομένου βίντεο που καταγράφει καθημερινές δραστηριότητες.

Τέλος, μπορείτε επίσης να προσθέσετε περιεχόμενο βίντεο εκτός αυτών των πλατφορμών κοινωνικών μέσων φιλοξενώντας διαδικτυακά σεμινάρια που εκπαιδεύουν το κοινό σας σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

5. Τα βίντεο ενθαρρύνουν την κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται περιεχόμενο που τους αρέσει. Απλώς σκεφτείτε: πόσα βίντεο Reels, TikTok ή YouTube έχετε μοιραστεί με τους φίλους σας την τελευταία εβδομάδα; Τα βίντεο φουντώνουν έτσι μέσα σε μια νύχτα και ξαφνικά γίνονται viral.

Τώρα, δεν θα αναπτυχθεί κάθε κομμάτι περιεχομένου έτσι, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να γίνετε viral:

  • Δείτε τις πιο πρόσφατες τάσεις, αλλά είστε γρήγοροι – θα υπάρχουν μόνο για λίγες μέρες.
  • Χρησιμοποιήστε trending hashtags. Για να τα βρείτε, εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε τη στήλη “hashtag”. Θα δείτε μια λίστα με ανερχόμενα hashtag και τον αριθμό των προβολών που έχουν λάβει τα βίντεο με αυτά τα hashtag.
  • Τα βίντεο TikTok που γίνονται viral βασίζονται συχνά σε μοντέρνους ήχους. Τις περισσότερες φορές, εάν έχετε τον σωστό ήχο, δεν θα χρειαστείτε καν ειδικές δεξιότητες για τη λήψη και την επεξεργασία βίντεο.

6. Σας βοηθούν να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

Η μεταφόρτωση των βίντεό σας στο YouTube μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάταξής σας στο Google, επειδή η Google εξετάζει τα βίντεο με σχετικό περιεχόμενο και τα δημοσιεύει στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή ιδέα για βίντεο με οδηγίες, καθώς αυτή η μορφή περιεχομένου παρέχει στους χρήστες ευκολονόητες εξηγήσεις που μερικές φορές είναι δύσκολο να μεταδοθούν μέσω γραπτού περιεχομένου.

Συγκεντρώνομαι

Το μάρκετινγκ βίντεο, ειδικά η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθείτε με το κοινό σας και να προβάλλετε την επωνυμία σας, και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα υπέροχο βίντεο, να το βελτιστοποιήσετε και είστε έτοιμοι!

Leave a Comment