5 τρόποι με τους οποίους οι επωνυμίες μπορούν να δημιουργήσουν μια «παγκόσμια» στρατηγική μάρκετινγκ

Ο Sebastien είναι Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Βόρειας Αμερικής ΦόβοςΠάροχος λύσεων Enterprise Digital Asset Management (DAM).

Όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους. Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ μιας επωνυμίας που πλοηγείται με επιτυχία στην παγκόσμια αγορά και αυτής που αποτυγχάνει είναι το πόσο καλά προσαρμόζει τις καμπάνιες μάρκετινγκ ώστε να ταιριάζει στο τοπικό κοινό της.

Για παράδειγμα, το 2022, μόνο 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι μιλούσαν αγγλικά ως μητρική ή δεύτερη γλώσσα. Η εκτέλεση μιας παγκόσμιας καμπάνιας όπου όλα τα μηνύματα μάρκετινγκ περιορίζονται στα αγγλικά σημαίνει ότι χάνετε την ευκαιρία να προσεγγίσετε πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια πιθανούς πελάτες.

Για την επιτυχή πλοήγηση στις διεθνείς αγορές, οι επωνυμίες πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν μια σταθερή παγκόσμια τοπική ή «παγκόσμια» στρατηγική μάρκετινγκ. Εδώ εξετάζουμε πέντε τρόπους με τους οποίους οι επωνυμίες μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματικά παγκόσμια στρατηγική μάρκετινγκ.

1. Προσδιορίστε τοπικούς πολιτιστικούς κανόνες και περιορισμούς.

Η στόχευση διαφορετικών πολιτισμών έχει να κάνει με την κατανόηση του πώς και γιατί υπάρχουν διαφορές. Μια μελέτη όπως αυτή από τον ειδικό στην επικοινωνία και τον κοινωνικό θεωρητικό Richard D. Lewis δείχνει πώς οι πολιτισμοί μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις συμπεριφορικές κατηγορίες: πολυδραστικές (συναισθηματικές), αντιδραστικές (πιο παθητικές) και γραμμικές ενεργητικές (λιγότερο συναισθηματικές).

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας στρατηγικής μάρκετινγκ είναι να αντιμετωπίσετε τη μοναδική κουλτούρα στην αγορά σας και να εντοπίσετε πιθανές προκλήσεις. “Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς σε αυτήν τη χώρα;” κατανοούν βασικά ερωτήματα όπως ή “Μήπως ένα σημαντικό μέρος αυτής της χώρας ταιριάζει με τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού-στόχου μας;” θα είναι ζωτικής σημασίας για την προσαρμογή της στρατηγικής μάρκετινγκ σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Τέλος, το βασικό ερώτημα είναι ποιες γλώσσες ομιλούνται σε αυτή τη χώρα. Επιπλέον, ο εντοπισμός δεν αφορά μόνο τη γλώσσα, αλλά και την κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών. Για παράδειγμα, οι αντιλήψεις των χρωμάτων ή οι έννοιες της αρίθμησης θα είναι διαφορετικές στους κινεζικούς έναντι των δυτικών πολιτισμών και το χιούμορ που λειτουργεί στα γαλλικά μπορεί να είναι σταθερό στα γερμανικά.

2. Δημιουργήστε μια τοπική στρατηγική μάρκετινγκ.

Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχείρησης στην ξένη αγορά σημαίνει τη δημιουργία ενός μηνύματος που θα συνδεθεί με το κοινό σας.

Πώς λοιπόν εντοπίζετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ;

1. Δημιουργήστε πρόσωπα τοπικών αγοραστών.

Φανταστείτε μια φανταστική αναπαράσταση του ιδανικού πελάτη ή κοινού-στόχου σας. Όταν γνωρίζετε σε ποιον απευθύνετε το μάρκετινγκ, θα μπορείτε να δημιουργήσετε στοχευμένο περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των αγοραστών.

2. Διεξαγωγή έρευνας αγοράς.

Ποια κανάλια κοινωνικών μέσων είναι πιο δημοφιλή σε αυτήν την αγορά; Ποια κανάλια επικοινωνίας χρησιμοποιούν περισσότερο; Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα προς διερεύνηση.

3. Ερευνήστε τις τοπικές βέλτιστες πρακτικές SEO.

Ανάλογα με τη χώρα που στοχεύετε, θα χρειαστεί να αλλάξετε την προσέγγιση SEO. Για παράδειγμα, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην Κίνα είναι η Baidu. Η έρευνα για τις βέλτιστες πρακτικές SEO σημαίνει βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας διεθνώς.

4. Μάθετε για τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή σας.

5. Προσοχή στα πολιτιστικά έθιμα.

Ένας σίγουρος τρόπος για να καταστρέψετε τη φήμη της επωνυμίας σας και να καταπνίξετε την ανάπτυξη σε μια ξένη αγορά είναι να αγνοήσετε τα πολιτιστικά ήθη και τους κανόνες. Είναι σημαντικό τα μηνύματα μάρκετινγκ να σέβονται την κουλτούρα, τις πεποιθήσεις και τις αξίες της αγοράς.

3. Ξεκινήστε να προσαρμόζετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ.

Αφού ολοκληρώσετε την έρευνά σας και κατανοήσετε καλά την αγορά-στόχο σας, θα αρχίσετε να εντοπίζετε το περιεχόμενο των καμπανιών μάρκετινγκ. Το να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος και το περιεχόμενο μάρκετινγκ είναι προσαρμοσμένο στην τοπική γλώσσα και κουλτούρα θα αυξήσει σημαντικά το ποσοστό επιτυχίας σας.

Για παράδειγμα, μια έρευνα που διεξήχθη από την Google διαπίστωσε ότι το 64% των ερωτηθέντων ήταν πιο πιθανό να αναλάβουν δράση αφού είδαν μια διαφήμιση που αντιλαμβανόταν ότι ήταν διαφορετική ή περιεκτική. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το 72% των πελατών προτιμούν να ψωνίζουν από έναν ιστότοπο στη μητρική τους γλώσσα. Το 56 τοις εκατό από αυτούς λένε ότι η ικανότητα να το κάνουν είναι πιο σημαντική από την τιμή.

4. Διαχειριστείτε αποτελεσματικά την παγκόσμια ομάδα σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι παγκόσμιες στρατηγικές μάρκετινγκ, οι ομάδες μάρκετινγκ πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται αποτελεσματικά για να είναι επιτυχείς οι στρατηγικές. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επενδύετε στα σωστά εργαλεία.

Για παράδειγμα, μια λύση διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με κατανεμημένες δυνατότητες μάρκετινγκ μπορεί να διασφαλίσει ότι το ίδιο περιεχόμενο μάρκετινγκ είναι διαθέσιμο και χρησιμοποιήσιμο σε όλα τα κανάλια εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο παγκοσμίως. Ως αποκάλυψη, η εταιρεία μου Wedia είναι πάροχος τέτοιων λύσεων. Όταν αναζητούν τέτοιες λύσεις, οι εταιρείες θα πρέπει να αναζητούν εκείνες που επιτρέπουν στις τοπικές ομάδες να προσαρμόσουν το περιεχόμενο στις αγορές τους. Τέτοια εργαλεία όχι μόνο διευκολύνουν τη συνεργασία, αλλά μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της συνέπειας και της ανταλλαγής μηνυμάτων.

5. Μετρήστε το ROI των προσπαθειών σας.

Για να διασφαλίσετε ότι οι παγκόσμιες στρατηγικές μάρκετινγκ είναι αποτελεσματικές, πρέπει να μετράτε τακτικά την απόδοση επένδυσης (ROI) των καμπανιών σας. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι λειτουργεί και πού πρέπει να βελτιστοποιήσετε για καλύτερη απόδοση. Μερικοί από τους παγκόσμιους KPI μάρκετινγκ που πρέπει να μετρήσετε περιλαμβάνουν την κατάταξη SEO, την επισκεψιμότητα ιστότοπου, το ποσοστό τοπικής προσαρμογής υλικού μάρκετινγκ, προβολές βίντεο, δυνητικούς πελάτες πωλήσεων, ποσοστά μετατροπής, μερίδιο αγοράς, καθαρό εισόδημα, πωλήσεις ανά χώρα και αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) για διαφημιστικές καμπάνιες. .

Σκεφτείτε σφαιρικά.

Η επέκταση της επωνυμίας σας σε μια παγκόσμια αγορά προσφέρει πολλά επιχειρηματικά οφέλη, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες και διευρύνοντας τη διεθνή εμβέλειά σας. Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσουμε.


Το Forbes Business Development Board είναι μια κοινότητα μόνο με πρόσκληση για πωλητές και προγραμματιστές επιχειρήσεων. Είμαι κατάλληλος;


Leave a Comment