5 τακτικές για να κάνετε τα email marketing πιο προσωπικά

Συχνά ακούω ότι οι έμποροι θέλουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερη εξατομίκευση στο μάρκετινγκ τους. Χρήση πληροφοριών προφίλ για να γίνουν τα email πιο σχετικά και εξατομικευμένα για τον χρήστη. Και πολλοί το κάνουν. Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη έκθεση του Data-Driven Marketing Association (DDMA), το 63% των οργανισμών είπε ότι η εξατομικευμένη δέσμευση πελατών έχει ήδη αποδείξει την αξία της σε αυτούς.

Αλλά η εξατομίκευση δεν εγγυάται ότι τα email σας θα είναι πιο προσωπικά.

Προσέξτε τη λέξη «αισθάνομαι». Επειδή το προσωπικό email δεν έχει να κάνει με τον όγκο των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εξατομίκευσή του, έχει να κάνει με την αίσθηση του προσωπικού email. Πώς όμως να το κάνεις να νιώθει προσωπικό;

Η χρήση περιεχομένου και γλώσσας για τη δημιουργία αυτής της προσωπικής σύνδεσης αποτελεί προτεραιότητα. Ας δούμε επτά τρόπους για να λάβετε περισσότερα κλικ από το email σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε πραγματική εξατομίκευση ή δεδομένα.

1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά μοτίβα ιδεολογίας για καλύτερο email

Η επιλογή των λέξεων αντικατοπτρίζει αυτό που είναι σημαντικό για εσάς. Οι επωνυμίες που γράφουν από την άποψή τους χρησιμοποιούν υπερβολικά τις λέξεις «εγώ», «ο εαυτός μου» και «εγώ» και μιλούν πάρα πολύ για τον εαυτό τους. Η επωνυμία τους, τα κέρδη, οι στόχοι, τα ενδιαφέροντα, τα νέα κ.λπ.

Η μελέτη “Top Language Tips for Better Email” από την Everlytic & BreadCrumbs παρέχει μερικές εξαιρετικές ιδέες. Ανέλυσαν 23.000 λέξεις και περισσότερα από 50 email από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τώρα, τα οικονομικά είναι γνωστά για τη χρήση πολύπλοκων και απρόσωπων κειμένων, αλλά η έρευνα αποκάλυψε δύο πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Ένα από αυτά είναι η χρήση παραδειγμάτων ιδεολογίας. Η γλώσσα αντικατοπτρίζει αυτό που θεωρούμε σημαντικό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτά τα θέματα είναι τα πιο κοινά θέματα στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα θέματα είναι τα κίνητρα, η φιλοδοξία, η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη. Προσαρμόζοντας ιδεολογίες στον αναγνώστη, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για μια πολύτιμη εμπειρία.

Αλλάξτε τους στόχους σας για τον πόνο των αναγνωστών σας (και πώς τον λύνετε). Από τη σκοπιά ενός συγγραφέα, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις να γράφεις. Αλλά αντ’ αυτού παραλείψτε τα όλα αυτά. Το μήνυμά σας θα πρέπει να τελειώνει με τα οφέλη που αποκομίζει ο αναγνώστης. Άρα, όχι αυτό που θέλει ο συγγραφέας, αλλά αυτό που παίρνει ο αναγνώστης. Αυτό διευκολύνει την εστίαση στο WIIFM: τι είναι αυτό για μένα. Μην πείτε “Ελπίζω να σας αρέσει…” απλώς παραλείψτε ολόκληρο το “Ελπίζω”. Ακόμη πιο ισχυρό είναι να παρακινήσετε αυτά τα οφέλη (γιατί να τους νοιάζει;) εστιάζοντας εξαρχής στο πρόβλημα, τον πόνο.

Σχετικό άρθρο: 5 τρόποι με τους οποίους η διαφανής εξατομίκευση μπορεί να κερδίσει πελάτες

2. Προσέγγιση μέσω της γλώσσας που βασίζεται στη σχέση στο email

Αυτό που βρήκα ακόμη πιο ενδιαφέρον ήταν το αποτέλεσμα της ίδιας μελέτης από την Everlytic:

“Οι επωνυμίες που χρησιμοποιούν γλώσσα που βασίζεται στη σύνδεση δημιουργούν μια καλύτερη εμπειρία αναγνώστη, η οποία οδηγεί σε αυξημένη αφοσίωση. Και η τάση για τις καλύτερες αποστολές είναι ότι όλες χρησιμοποιούν γλώσσα που βασίζεται στη σύνδεση.”

Οι τέσσερις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις σύνδεσης στη μελέτη είναι «σας», «εσείς», «εμείς» και «δικοί μας».

Υποκειμενικό, αντικειμενικό, κτητικό και αναστοχαστικό. Ακολουθεί ένας πίνακας που δείχνει τις διαφορετικές επιλογές για την παραπομπή ατόμων.

προσωπικές αντωνυμίες
γραμματικό τέρας

Όταν χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «σας», «εσείς», «εμείς» και «δικοί μας», βοηθάει στο να χτίσετε μια ισχυρότερη σχέση με το άλλο άτομο.

Ένα παράδειγμα για να φανεί η διαφορά:

Ευχαριστώ για την εγγραφή
την ουσία του email

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος από το οποίο μπορούμε να μάθουμε – είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι ισχύει σε μια γλώσσα που βασίζεται στη σχέση.

Το email έχει εξαιρετικό αντίγραφο για γρήγορους και περιστασιακούς αναγνώστες. Προσελκύει το κοινό με προσωπικό τρόπο και δείχνει προσωπικότητα, κάτι που είναι ήδη υπέροχο. Αλλά ανάλογα με το πώς το διαβάζεις, μπορεί να αισθάνεσαι πολύ εγωιστικό (και λίγο υπερβολικό). Γιατί είναι αυτό τώρα;

Το κείμενο είναι εγωκεντρικό γιατί ο συγγραφέας χρησιμοποιεί πολύ τις λέξεις «εγώ», «εγώ», «μου»: 12 φορές. Σχεδόν κάθε πρόταση ξεκινά με μια ενέργεια ή ένα συναίσθημα του συγγραφέα.

Leave a Comment