5 στρατηγικές για καλύτερο μάρκετινγκ μουσικής

Το να ακούγεται η μουσική σας και να μεγαλώνει η βάση των θαυμαστών σας απαιτεί και είναι απαραίτητο για το μάρκετινγκ μουσικής. Ποιο είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε; Καλός! Για να προσεγγίσετε τους κατάλληλους ανθρώπους, να δημιουργήσετε δυναμική και να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε, πρέπει να αποφασίσετε πώς να προωθήσετε τη μουσική σας.

Μια καλή εκστρατεία μάρκετινγκ περιλαμβάνει ενέργεια, αφήγηση και μακροπρόθεσμη ελκυστικότητα. Κάθε μέρα, ένα άτομο θα βλέπει χιλιάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής σας. Στην ψηφιακή εποχή, υπάρχει περισσότερος θόρυβος από ποτέ. Λοιπόν, πώς θα διαφοροποιηθείτε σε αυτό το περιβάλλον;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μουσικοί επικεντρώνονται στη δημιουργία μουσικής υψηλής ποιότητας, αλλά παραμελούν μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της προώθησης της δουλειάς τους, και σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, έχει γίνει σημαντικό μέρος: το μουσικό μάρκετινγκ. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε να προωθήσετε το θέμα σας, να λάβετε περισσότερες προβολές των μουσικών σας βίντεο και να δημιουργήσετε μια βάση θαυμαστών. Μέσω αυτής της μορφής μάρκετινγκ, οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια θέση και να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις 5 συμβουλές και στρατηγικές, μπορείτε και εσείς να προωθήσετε τη μουσική σας αποτελεσματικά.

Influencer Marketing

Οι δισκογραφικές εστιάζουν σε δημιουργούς περιεχομένου και Influencers για να προωθήσουν τα νέα τους τραγούδια ή μουσική και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Το TikTok και το Instagram διαθέτουν μεγάλες μουσικές βιβλιοθήκες όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα soundtrack για το περιεχόμενό τους. Η συνεργασία με έναν δημιουργό που καταλαβαίνει πώς να συνδυάζει τη μουσική με την τελευταία τάση του viral είναι συχνά ο πιο γρήγορος τρόπος για επιτυχία.

Επιπλέον, οι influencers συνεργάζονται με δισκογραφικές εταιρείες και αντίστροφα για να προωθήσουν, να αναθεωρήσουν και να προωθήσουν τη μουσική τους. Συμβάλλουν στη δημιουργία viral στιγμών που μπορούν να κάνουν ένα τραγούδι ή άλμπουμ να γίνει viral. Τουλάχιστον, αυξάνουν τους ακόλουθους του καλλιτέχνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδηγεί τελικά σε αυξημένη μουσική επισκεψιμότητα, εισιτήρια συναυλιών και πωλήσεις εμπορευμάτων. Αυτό συχνά οδηγεί σε ευκαιρίες άλλων μέσων για αναδυόμενα ταλέντα.

Κοινωνική Πλατφόρμα

Διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στις δισκογραφικές να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό από ποτέ. Επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες, ηθοποιοί, σόλο καλλιτέχνες και μουσικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν τους πιθανούς θαυμαστές τους εκεί. Αυτές οι πλατφόρμες παίζουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία με διάφορους τρόπους.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τη μουσική βιομηχανία. Οι δισκογραφικές μπορούν να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και να προωθήσουν τους καλλιτέχνες τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο προωθούν τη δουλειά των καλλιτεχνών, αλλά λειτουργούν και ως μια άλλη ροή εσόδων για τους καλλιτέχνες, ειδικά στο YouTube. Εκτός από την πώληση της μουσικής σας σε mainstream media, όσο περισσότερους οπαδούς έχετε, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζετε. Φυσικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να διαχωριστούν από την ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας. Με άλλα λόγια, τα social media και η μουσική έχουν γίνει ένα αχώριστο ζευγάρι.

Παρουσίαση Youtube

Το YouTube είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης και ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στο διαδίκτυο για την προώθηση της επιχείρησής σας. Κατά συνέπεια, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ διαφημιστικής μουσικής. Η σωστή ρύθμιση του λογαριασμού και του καναλιού σας θα σας κάνει να ξεκινήσετε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά από αυτό, όλα έχουν να κάνουν με τη δημοσίευση περιεχομένου βίντεο υψηλής ποιότητας, τη χρήση της δύναμης των hashtag και τη σύνδεση με το κοινό σας.

Το YouTube βοήθησε πολλούς ανεξάρτητους μουσικούς και καλλιτέχνες να κερδίσουν χρήματα πουλώντας διαφημίσεις πάνω ή δίπλα στα μουσικά τους βίντεο. Είναι ένα από τα κύρια εργαλεία μάρκετινγκ για την προώθηση νέων κυκλοφοριών από δισκογραφικές εταιρείες ή ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Χτίστε μια ισχυρή βάση επωνυμίας

Έχει τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στη μουσική βιομηχανία. Είναι αδύνατο να δημιουργήσετε μια συναρπαστική μουσική επωνυμία χωρίς σταθερή επωνυμία. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και πώς να επικοινωνήσετε μαζί του. Ενώ η προώθηση της μουσικής είναι δύσκολη, είναι σημαντικό να τεθούν οι βάσεις. Η επωνυμία ενός καλλιτέχνη πρέπει να θεωρείται ως προέκταση του εαυτού του. Είναι μια τεχνική για να αναπαραστήσετε οπτικά τον εαυτό σας και αυτό που βλέπει κάποιος όταν σας συναντά. Η σημασία του να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση δύσκολα μπορεί να υπερτονιστεί.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκτήσετε την επωνυμία σας στο μουσικό μάρκετινγκ:

  • Κάντε μια λίστα με τα πάντα για τη μουσική σας και τον εαυτό σας
  • Δημιουργήστε έναν κύκλο γύρω από τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς
  • Φανταστείτε πώς θα φαίνεται στο μυαλό σας. Φανταστείτε, εικόνες, χρώματα, μουσική, ρούχα κ.λπ.

Ένα ίδρυμα επωνυμίας θα είναι η ραχοκοκαλιά όλων όσων κάνετε στη μουσική βιομηχανία. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα για να ακολουθήσετε αυθαίρετες διαστάσεις. Εάν δεν έχετε καλή μάρκα, δεν θα λειτουργήσει.

Γνωρίστε τα δημογραφικά και ψυχογραφικά σας στοιχεία

Εάν δημιουργείτε μουσική και περιεχόμενο που προσελκύει το κοινό-στόχο σας, θα έχετε περισσότερη οργανική έλξη. Μάθετε ποιοι είναι οι θαυμαστές σας και πού βρίσκονται, ώστε να καταλάβετε καλύτερα γιατί είναι πιστοί. Επίσης, ελέγξτε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Spotify για καλλιτέχνες και πολλά άλλα για να κατανοήσετε το κοινό σας. Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, δημιουργήστε μερικά δείγματα avatar θαυμαστών.

Για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ μουσικής, πρέπει να γνωρίζετε ποιον προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Το μάρκετινγκ στη μουσική βιομηχανία είναι το ίδιο. Γνωρίστε παρόμοιους καλλιτέχνες και μάθετε τι κάνουν που κάνει τον κόσμο να θέλει να τους ακούσει.

Ολοκλήρωση!

Η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανεξάρτητη αγορά της μουσικής σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι σημαντικό να δημιουργήσετε υποστήριξη, να δημιουργήσετε δυναμική και να αναγνωρίσετε τους αληθινούς θαυμαστές σας. Θα είστε σε θέση να οικοδομήσετε μια ευχάριστη και βιώσιμη καριέρα. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε μερικές ή όλες αυτές τις στρατηγικές μάρκετινγκ μουσικής! Δεν έχετε τίποτα να χάσετε (και πολλά να κερδίσετε) αν προσπαθήσετε.

(Ο συγγραφέας είναι ο κ. Deepak Gupta, MD, Treasure Records και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι δικές του)

Leave a Comment