5 μετοχές που πρέπει να αγοράσετε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

Η επένδυση σε μετοχές μετά την ανάλυση μετρήσεων αποτίμησης θεωρείται μία από τις βέλτιστες πρακτικές. Όταν εξετάζονται οι μετρήσεις αποτίμησης, η αναλογία τιμής προς κέρδη ήταν πάντα μια προφανής επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπολογισμοί με βάση τα κέρδη είναι εύκολοι και προσιτές. Ωστόσο, η αναλογία τιμής προς πώληση είναι χρήσιμη για τον προσδιορισμό της αξίας ζημιογόνων ή πρώιμων σταδίων μετοχών με μικρό ή καθόλου κέρδος.

Ποια είναι η αναλογία τιμής προς πώληση;

Ενώ μια ζημιογόνα εταιρεία με αρνητική αναλογία τιμής προς κέρδη μπορεί να ωφελήσει τους επενδυτές, η αναλογία τιμής προς πωλήσεις μπορεί να αποκαλύψει την κρυμμένη δύναμη μιας επιχείρησης. Αυτή η υποεκτιμημένη αναλογία χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό της ανάκαμψης ή για να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη της εταιρείας δεν υπερεκτιμάται.

Η αναλογία τιμής μετοχών προς πωλήσεις αντανακλά πόσα πληρώνουν οι επενδυτές για κάθε δολάριο που κερδίζει η εταιρεία.

Εάν η αναλογία τιμής προς πώληση είναι 1, οι επενδυτές πληρώνουν 1 $ για κάθε 1 $ εσόδων που δημιουργεί η εταιρεία. Έτσι, μια μετοχή με τιμή πώλησης μικρότερη από 1 είναι μια καλή συμφωνία επειδή οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν λιγότερο από ένα δολάριο για την αξία ενός δολαρίου.

Έτσι, μια μετοχή με χαμηλή αναλογία τιμής προς πώληση είναι καλύτερη επένδυση από μια μετοχή με υψηλή αναλογία τιμής προς πωλήσεις.

Η αναλογία τιμής προς πωλήσεις συχνά κυριαρχεί στην αναλογία τιμής προς κέρδη, επειδή οι εταιρείες μπορούν να χειραγωγήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας διάφορα λογιστικά μέτρα. Ωστόσο, οι πωλήσεις είναι πιο δύσκολο να χειριστούν και είναι σχετικά αξιόπιστες.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μια εταιρεία με υψηλό δανεισμό και χαμηλό δείκτη τιμής προς πωλήσεις δεν είναι ιδανική επιλογή. Ένα υψηλό επίπεδο χρέους θα πρέπει να αποπληρωθεί κάποια στιγμή, οδηγώντας σε περισσότερες εκδόσεις μετοχών, αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς και, τελικά, υψηλότερη αναλογία τιμής προς πώληση.

Ωστόσο, η αναλογία τιμής προς πώληση που χρησιμοποιείται μεμονωμένα δεν μπορεί να κάνει το κόλπο. Θα πρέπει επίσης να αναλύσετε άλλους δείκτες όπως Τιμή / Κέρδη, Τιμή / Βιβλίο και Χρέος / Καθαρή θέση πριν λάβετε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

AAR Corp. ΑΕΡΑΣ, Signet Jewelers λένε TravelCenters of America Inc. ΑΝΑ, DCP Midstream, LP DCP και ePlus Inc. ΣΥΝ είναι ορισμένες εταιρείες με χαμηλότερη αναλογία τιμής προς πώληση και δυνατότητα να προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Ρυθμίσεις οθόνης

Τιμή πώλησης κάτω από τη διάμεση τιμή για τον ίδιο τον κλάδο: Όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία τιμής προς πώληση, τόσο το καλύτερο.

Διάμεση τιμή προς κέρδη για τον κλάδο της χρησιμοποιώντας F(1): Όσο πιο χαμηλά τόσο το καλύτερο.

Η Αποθεματική Τιμή (συνολικό κεφάλαιο) είναι κάτω από τη διάμεση τιμή για τον κλάδο της: Αυτή είναι μια άλλη παράμετρος για τη διασφάλιση της ιδιότητας αξίας της μετοχής.

Το χρέος προς ίδια κεφάλαια για τον ίδιο τον κλάδο είναι μικρότερο από το (πιο πρόσφατο) διάμεσο χρέος: Μια εταιρεία με μικρότερο χρέος θα πρέπει να έχει σταθερή αναλογία τιμής προς πωλήσεις.

Η τρέχουσα τιμή είναι μεγαλύτερη ή ίση με 5 $: Οι μετοχές πρέπει να αγοραστούν σε ελάχιστη τιμή 5 $ ή περισσότερο.

Λιγότερο ή ίσο με το Zacks #2: Οι μετοχές με Zacks Rank #1 (Ισχυρή Αγορά) ή 2 (Αγορά) είναι γνωστό ότι έχουν καλύτερη απόδοση ανεξάρτητα από το περιβάλλον της αγοράς.

Βαθμολογία αξίας μικρότερη ή ίση με Β: Η έρευνά μας δείχνει ότι μετοχές με βαθμολογία αξίας A ή B, όταν συνδυάζονται με Zacks Rank 1 ή 2, προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες στον επενδυτικό χώρο αξίας.

Πέντε από τις 12 μετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την αξιολόγηση είναι:

AAR Corp. παρέχει μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών στην αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία παγκοσμίως. Οι κύριοι πελάτες της περιλαμβάνουν την Boeing Company και την Airbus. Η AIR συνεχίζει να έχει υψηλές επιδόσεις στις δραστηριότητες προμήθειας ανταλλακτικών και προγραμμάτων. Η ανάκαμψη της ζήτησης στην αγορά επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στα λειτουργικά της αποτελέσματα. Μια πρόσφατη συμφωνία με την Collins Aerospace θα μπορούσε να της επιτρέψει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά των τζετ.

AAR Corp. ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία αποκλειστικής διανομής με την Collins Aerospace για την προμήθεια αποπαγωτικών και προϊόντων υποστήριξης στην παγκόσμια aftermarket. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει επίσης την επέκταση της AAR Corp. στην αγορά των επιχειρηματικών τζετ, αξιοποιώντας έτσι τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα. Η εταιρεία αναμένει ότι η δραστηριότητα των ανταλλακτικών θα συνεχίσει να ανακάμπτει τα επόμενα τρίμηνα. Επί του παρόντος, η AIR έχει Zacks Rank #2 και Value Score B.

Signet Jewelers είναι λιανοπωλητής κοσμημάτων, ρολογιών και άλλων προϊόντων με διαμάντια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τα Channel Islands. Η Signet θεωρείται συχνά κορυφαίος λιανοπωλητής κοσμημάτων με διαμάντια.

Η στρατηγική Inspiring Brilliance της Signet επικεντρώνεται στην επέκταση των μεγάλων banner, στην αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες, στην επέκταση των τμημάτων Προσιτής πολυτέλειας και αξίας και στην επιτάχυνση του ψηφιακού εμπορίου. Η SIG έχει επί του παρόντος βαθμολογία B και έχει Zacks Rank #1. Η αύξηση των μακροπρόθεσμων κερδών είναι 8%.

Αμερικανικά Ταξιδιωτικά Κέντρα Υπάρχουν ταξιδιωτικά κέντρα και ανεξάρτητα εστιατόρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τα ταξιδιωτικά της κέντρα προσφέρουν μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, όπως καύσιμο ντίζελ και βενζίνη, υγρά καυσαερίων ντίζελ, επισκευή και συντήρηση φορτηγών και υπηρεσίες καθ’ οδόν.

Το TravelCenters of America διαθέτει επίσης εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης και γρήγορης εξυπηρέτησης και μια ποικιλία υπηρεσιών πελατών. Λειτουργεί εστιατόρια βάσει συμφωνίας franchise. Το TA έχει βαθμολογία A Value Score και επί του παρόντος έχει Zacks Rank #1. Μπορείς να δεις Ακολουθεί μια πλήρης λίστα με τις σημερινές μετοχές Zacks #1 Rank.

DCP Midstream είναι κορυφαία εταιρεία ενεργειακών υποδομών. Η εταιρεία Fortune 500 έχει μια ισχυρή και βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων συγκέντρωσης, logistics, μάρκετινγκ και επεξεργασίας σε εννέα πολιτείες. Το επιχειρηματικό μοντέλο της DCP Midstream έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί έσοδα με πάγια τέλη από βασικά περιουσιακά στοιχεία μεσαίας ροής που χρησιμοποιούνται από αποστολείς και πελάτες μακροπρόθεσμα.

Η DCP Midstream, μια ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα το Ντένβερ, CO, ιδρύθηκε το 2005. Ο κορυφαίος ενεργειακός παίκτης της μεσαίας τάσης αντλεί ισχυρά έσοδα βάσει προμηθειών από τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις του στον τομέα της εφοδιαστικής και του μάρκετινγκ. Επί του παρόντος, η μετοχή DCP έχει Βαθμολογία Αξίας Β και Κατάταξη Zacks #1.

Με έδρα το Herndon, VA ePlus είναι ένας πάροχος λύσεων τεχνολογίας πληροφοριών (IT) που επιτρέπουν στους οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν το περιβάλλον πληροφορικής τους και τις διαδικασίες εφοδιαστικής αλυσίδας. Δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Το ePlus εξυπηρετεί εμπορικές οντότητες, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, κρατικούς εργολάβους και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ePlus επωφελείται από την υψηλή ζήτηση για την ασφάλειά της, τα σύγχρονα κέντρα δεδομένων και τις λύσεις δικτύωσης. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, συνεχίζοντας να επεκτείνει τις δυνατότητές της, να επενδύει σε ταλέντα και να κατακτά μερίδιο σε στοχευμένα τμήματα της αγοράς υψηλής ανάπτυξης. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος Βαθμολογία Αξίας Α και Κατάταξη Zacks #2.

Μπορείτε να αποκτήσετε τις υπόλοιπες μετοχές σε αυτήν τη λίστα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την οθόνη στις συναλλαγές σας, εγγραφείτε τώρα για μια δωρεάν δοκιμή 2 εβδομάδων του Research Wizard. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας στρατηγικές και να τις δοκιμάσετε πριν επενδύσετε.

Το Research Wizard είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Είναι εύκολο στη χρήση. Όλα σε απλή γλώσσα. Και είναι πολύ διαισθητικό. Ξεκινήστε τη δοκιμή του Research Wizard σήμερα. Και την επόμενη φορά που θα διαβάσετε μια οικονομική έκθεση, ανοίξτε τον Οδηγό έρευνας, εισαγάγετε τα ευρήματά σας και δείτε τι πετράδια εμφανίζονται.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή του Research Wizard σήμερα.

Γνωστοποίηση: Στελέχη, διευθυντές και/ή υπάλληλοι της Zacks Investment Research μπορούν να κατέχουν ή να πωλούν τίτλους short και/ή να κατέχουν θέσεις long ή/και short σε επιλογές που αναφέρονται σε αυτό το υλικό. Μια συνδεδεμένη εταιρεία παροχής συμβουλών επενδύσεων μπορεί να κατέχει ή να πωλεί τίτλους short ή/και να κατέχει θέσεις long ή/και short στις επιλογές που αναφέρονται σε αυτό το υλικό.

Γνωστοποίηση: Τα δεδομένα απόδοσης για χαρτοφυλάκια και στρατηγικές Zacks είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση: https://www.zacks.com/performance.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε τις 7 καλύτερες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

AAR Corp. (AIR) : Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

Signet Jewelers Limited (SIG): Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

TravelCenters of America LLC (TA) : Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

ePlus Inc. (ΣΥΝ) : Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

DCP Midstream Partners, LP (DCP): Δωρεάν αναφορά ανάλυσης μετοχών

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Leave a Comment