5 λανθασμένες αντιλήψεις για την επιχειρηματικότητα

Δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή Δεξαμενή καρχαρία πιθανώς διαμορφώνει αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται για την επιχειρηματικότητα. Στο σόου, οι ιδρυτές startup έρχονται αντιμέτωποι με διάσημους επενδυτές όπως ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, και παρουσιάζουν καινοτόμες ιδέες με την ελπίδα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να ανεβάσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο επίπεδο.

Αλλά η επιχειρηματικότητα περιλαμβάνει περισσότερα από το να ζητάς υποστήριξη. Απλώς ρωτήστε τον Michael Goldberg, εκτελεστικό διευθυντή του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας Veale του Πανεπιστημίου Case Western Reserve και αναπληρωτή καθηγητή σχεδιασμού και καινοτομίας στο Weatherhead School of Management.

Καθώς η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας συνεχίζεται, Η Καθημερινή κάθισε με τον Goldberg για να μάθει μερικές κοινές παρανοήσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Παρανόηση #1: Η επιχειρηματική σας ιδέα πρέπει να έχει διαμορφωθεί πλήρως για να μπορέσετε να τη δοκιμάσετε με πιθανούς πελάτες.

Συνήθιζες να δουλεύεις πάνω σε αυτά τα πράγματα κρυφά γιατί ανησυχούσες μήπως μοιραστείς το μυστικό, αυτή τη μεγάλη ιδέα. Νομίζω ότι ούτε αυτή η προσέγγιση λειτούργησε. Οι προσεγγίσεις για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των επιχειρηματιών έχουν εξελιχθεί, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων των Steve Blank, Eric Reis και του Brandon Kornuke του Weatherhead, τα οποία βοηθούν τους ιδρυτές να αναπτύξουν ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν ή πρωτότυπο για να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με τους πελάτες και να λάβουν πολύτιμα σχόλια.

Ο τρόπος με τον οποίο τείνουμε να συνεργαζόμαστε με τους μαθητές μας είναι να τους λέμε να πάρουν κάτι, ακόμη και την αρχή για κάτι, που μπορούν να δοκιμάσουν με πιθανούς πελάτες.

Λανθασμένη αντίληψη #2: Πρέπει να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να ξεκινήσετε κάτι.

Υπήρξε πολλή δραστηριότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων που συνέβη κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία — και πολλές από αυτές αφορούσαν άτομα με καθημερινές δουλειές που έκαναν κάτι στο πλάι. Νομίζω ότι είναι συναρπαστικό.

Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο στα χέρια τους για να σκεφτούν τι θέλουν να κάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί άνθρωποι δίνουν ξανά προτεραιότητα στο τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Κάνοντας πράγματα στο πλάι, ανοίγοντας ένα κατάστημα Etsy, κατάστημα Amazon Marketplace ή ακόμα και πουλάτε στην τοπική αγορά αγροτών είναι μερικές από αυτές τις δευτερεύουσες φασαρίες. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας εργασία.

Εσφαλμένη αντίληψη #3: Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι κυρίως καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία.

Οι επιχειρηματίες έχουν πολλούς τρόπους να φέρουν προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά. Δεν χρειάζεται να είναι μια startup βασισμένη στην τεχνολογία από ένα από τα πανεπιστημιακά μας εργαστήρια. Οι άνθρωποι συχνά απογοητεύονται από τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα παιδιά σας και τον παιδικό σταθμό. Μπορεί να είναι κάποιες υπηρεσίες που θα θέλατε να είχαμε.

Είτε επινοείτε μια νέα εφαρμογή είτε βγάζετε μια τεχνολογία από ένα εργαστήριο, εξακολουθεί να είναι επιχειρηματικότητα. [CWRU] ή να πουλήσει κάτι στην αγορά του αγρότη. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης.

Μύθος #4: Πρέπει να ζεις σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή για να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση από το σπίτι ως δευτερεύουσα φασαρία από οπουδήποτε. Υπάρχουν ορισμένες κοινότητες – το Σαν Φρανσίσκο είναι μια – που έχουν πρόσβαση σε κεφάλαιο και πολλή υποστήριξη από άλλους επιχειρηματίες. Η επιχειρηματικότητα είναι συνήθως ένα ομαδικό άθλημα. Ακόμα κι αν είστε σόλο ιδρυτής, χρειάζεστε μέντορες, συμβούλους και χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες νεοφυείς επιχειρήσεις που διαμορφώνονται σε μέρη όπως το Κλίβελαντ.

Μύθος #5: Πρέπει να εγκαταλείψετε τον έλεγχο της επιχείρησής σας για να συγκεντρώσετε κεφάλαια.

Νομίζω ότι είναι μια παράσταση σαν Δεξαμενή καρχαρία Κάνει πολύ καλή δουλειά στην προσομοίωση της πλευράς της αποτίμησης για τους επιχειρηματίες: “Γεια, θα εγκαταλείψετε ένα ποσοστό της εταιρείας σας για αυτά τα χρήματα.” Άνθρωποι που συνεχίζουν Δεξαμενή καρχαρία αναγνωρίστε ότι υπάρχουν τα ίδια τα χρήματα και μετά υπάρχουν οι σχέσεις που έρχονται με τα χρήματα. Οι επιχειρηματίες που προσελκύουν ξένα κεφάλαια και παραδίδουν μέρος του «μωρού» τους σε κάποιον άλλο, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πόσα εγκαταλείπουν αντί να ελέγχουν. Σε κάποιο βαθμό, εάν θέλετε να συγκεντρώσετε επιχειρηματικά κεφάλαια, που είναι η πιο ακριβή μορφή κεφαλαίου, μπορείτε να παραχωρήσετε την πλειοψηφική ιδιοκτησία σε κάποιον άλλο.

Αυτό οδηγεί συχνά τους επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται “μπότα-ιμάντες”, χρησιμοποιώντας τις αποταμιεύσεις τους ή το χρέος της πιστωτικής τους κάρτας (που μπορεί να μην είναι καλή ιδέα με υψηλά επιτόκια). Υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε το κεφάλαιο χωρίς να εγκαταλείψετε την ιδιοκτησία. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του crowdfunding, είτε πρόκειται για crowdfunding που βασίζεται σε μετοχές όπου εγκαταλείπετε κάποια ιδιοκτησία, είτε ως τρόπος χρηματοδότησης ενός προϊόντος. Το EveryKey είναι ένα παράδειγμα [CWRU] startup αποφοίτων που συγκεντρώνουν κεφάλαια μέσω crowdfunding.


Θέλετε να επωφεληθείτε από τους επιχειρηματικούς πόρους της Case Western Reserve; Δείτε το Ινστιτούτο Veale, το CWRU LaunchNET και το Sears think[box] για αρχή.

Leave a Comment