5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας σχετικά με τα οικονομικά της συνταξιοδότησής σας

Ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός για τη συνταξιοδότηση απαιτεί από τους συνταξιούχους και τους συνταξιούχους να εξετάζουν προσεκτικά πολλές αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την οικονομική τους ασφάλεια. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των αποφάσεων είναι να απαντήσετε σε ερωτήσεις που προκαλούν σκέψη, μια τεχνική που κοινοποιείται σε μια πρόσφατη έκθεση από το Stanford Longevity Center που εξετάζει πώς οι συνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να βελτιώσουν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης τους.

Stanford Center on LongevityΑποσύνδεση: Πραγματικότητα και Αντίληψη στον Συνταξιοδοτικό Σχεδιασμό

Ο στόχος είναι να σας εμπνεύσει να εξερευνήσετε πώς μπορείτε να απαντήσετε αποτελεσματικά σε αυτές τις ερωτήσεις και να εντοπίσετε λύσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εσάς στην πορεία. Έχοντας κατά νου αυτήν την τεχνική, ακολουθούν πέντε ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την έρευνά σας.

Ερώτηση #1: Τι θα κάνετε όταν το χρηματιστήριο καταρρεύσει;

Εάν πρόκειται να συνταξιοδοτηθείτε για 20 χρόνια ή περισσότερα, είναι αναπόφευκτο να επιβιώσετε από μερικές κραχ του χρηματιστηρίου. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα πότε θα καταρρεύσει το χρηματιστήριο και πότε θα ανακάμψει, είναι θέμα πότε, πότε.

Προσφορά: Εξερευνήστε στρατηγικές που θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσετε τα κραχ του χρηματιστηρίου χωρίς να πανικοβληθείτε ή να πουλήσετε τις επενδύσεις σας στα κάτω της αγοράς. Αναπτύξτε πηγές συνταξιοδοτικού εισοδήματος που δεν θα μειωθούν όταν πέσει το χρηματιστήριο. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τις προσόδους, τους βαθμούς ομολόγων, τις αντίστροφες αναλήψεις υποθηκών και τα έσοδα από τόκους από εγγυημένες επενδύσεις. Προσπαθήστε να καλύψετε τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα βασικά σας έξοδα διαβίωσης με αυτές τις προστατευμένες πηγές συνταξιοδοτικού εισοδήματος.

Ελπίζουμε ότι η έρευνα και οι αποφάσεις σας θα απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα: Μην πουλάτε τις επενδύσεις σας, αλλά παρακολουθείτε προσεκτικά τις επενδύσεις σας και προσαρμόστε τυχόν έξοδα που εξαρτώνται από τις επενδύσεις σας στο χρηματιστήριο.

Ερώτηση #2: Πώς θα πληρώσετε τους ιατρικούς σας λογαριασμούς;

Όταν εγκαταλείπετε το πρόγραμμα υγείας του εργοδότη σας και εγγραφείτε στο Medicare, η ασφάλιση υγείας των περισσότερων ανθρώπων αλλάζει σημαντικά. Το Medicare έχει σημαντικές συμπληρωματικές πληρωμές και συμπληρωματικές πληρωμές και δεν καλύπτει τα ακουστικά βαρηκοΐας, τους οδοντιατρικούς λογαριασμούς και το κόστος όρασης.

Προσφορά: Κάντε ενημερωμένες επιλογές σχετικά με το Medicare και επιλέξτε ένα πρόγραμμα συμπληρωμάτων Medicare ή ένα πρόγραμμα Medicare Advantage που πληρώνει για έξοδα που δεν καλύπτονται από το παραδοσιακό Medicare. Ορισμένα από αυτά τα σχέδια μπορεί να καλύπτουν ένα μέρος του κόστους σας για ακουστικά βαρηκοΐας και όρασης—μέρος της εργασίας σας είναι να κατανοήσετε τα σχέδιά σας για να δείτε αν είναι.

Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε ένα ξεχωριστό συμβόλαιο για τα οδοντιατρικά έξοδα ή έναν προϋπολογισμό από την τσέπη σας για αυτά τα έξοδα.

Ερώτηση #3: Εάν δεν μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας, έχετε έναν οικονομικό δικηγόρο που μπορεί να σας βοηθήσει;

Καθώς μεγαλώνετε, γίνεστε πιο ευάλωτοι σε οικονομικές απώλειες λόγω λαθών ή πέφτοντας θύματα απάτης ή εκμετάλλευσης.

Προσφορά: Κάντε ένα σχέδιο για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Ξεκινήστε εντοπίζοντας κάποιον που εμπιστεύεστε και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας όταν χρειάζεστε βοήθεια. The Thinking Ahead Roadmap: Ένας οδηγός για να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή καθώς μεγαλώνετε. Μπορεί επίσης να θέλετε να οργανώσετε τα οικονομικά σας για να διευκολύνετε τον οικονομικό δικηγόρο σας να σας βοηθήσει.

Οδικός χάρτης σκέψηςΣκεφτομαι μπροστα

Ερώτηση #4: Εάν είστε παντρεμένοι ή έχετε σύζυγο, τι θα συμβεί εάν ένας από εσάς πεθάνει;

Όταν το σκέφτεστε, είναι αναπόφευκτο ο ένας από εσάς να ξεπεράσει τον άλλον, συχνά για πολλά χρόνια. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ο επιζών σύζυγος ή ο σύντροφός σας θα έχει αρκετά χρήματα για να συντηρήσει τον εαυτό του για το υπόλοιπο της ζωής του;

Προσφορά: Κατανοήστε πώς θα αλλάξουν το εισόδημα συνταξιοδότησης και τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειάς σας όταν κάποιος πεθάνει. Σε πολλές περιπτώσεις, το εισόδημα από τη συνταξιοδότηση μειώνεται σημαντικά, αλλά τα έξοδα διαβίωσης δεν αλλάζουν πολύ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στον επιζώντα σύζυγο ή σύντροφο. Θα θελήσετε να κάνετε ένα σχέδιο για να βεβαιωθείτε ότι ο επιζών σύζυγος ή ο σύντροφός σας θα έχει αρκετό εισόδημα για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να υπολογίσετε το ποσό του συνταξιοδοτικού εισοδήματος που θα λάβει ο επιζών σύζυγός σας από τις προστατευόμενες πηγές εισοδήματος που αναφέρθηκαν προηγουμένως στην ερώτηση 1, καθώς και τακτικές αναλήψεις από επενδύσεις.

Ερώτηση #5: Τι είδους δουλειά θα μπορούσατε να κάνετε για εισόδημα;

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα έχουν σημαντικά χαμηλότερα εισοδήματα από αυτά που είχαν κατά τη διάρκεια των εργασιακών τους ετών. Ως αποτέλεσμα, πολλοί θα χρειαστεί να συμπληρώσουν το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα δουλεύοντας για αρκετά χρόνια μετά την εγκατάλειψη της πλήρους απασχόλησης.

Προσφορά: Εξερευνήστε διασκεδαστικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα, να κάνετε πολύτιμες κοινωνικές συνδέσεις και να έχετε ακόμα πολύ χρόνο για να απολαύσετε τη συνταξιοδότησή σας. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να βγάλουν τόσα χρήματα όσο θα έβγαζαν αν εργάζονταν με πλήρη απασχόληση, επομένως μπορείτε να είστε δημιουργικοί βρίσκοντας εργασία που μπορεί να σας υποστηρίξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ FORBESΡωτήστε τη συνταξιοδότησή σας: Ένα σημαντικό βήμα προγραμματισμού

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας σχετικά με τη συνταξιοδότησή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σύνταξη που ελπίζετε. Η παραπάνω λίστα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ή να βελτιώσετε τα σχέδια που έχετε ήδη κάνει.

Leave a Comment