5 επενδυτικές ιδέες για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα οικονομικά τους ρευστά

Αν και τα επιτόκια των εμπορικών δανείων υπερδιπλασιάστηκαν το περασμένο έτος, τα επιτόκια σε επιταγές, λογαριασμούς χρηματαγοράς και ταμιευτηρίου παραμένουν πεισματικά χαμηλά καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Αυτό δεν είναι χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τη μοναδική πρόκληση να προσπαθούν να δημιουργήσουν έσοδα από τα ταμειακά τους αποθέματα διατηρώντας παράλληλα αρκετή ρευστότητα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης. Οι επιλογές παραμένουν περιορισμένες, αλλά το περιβάλλον αλλάζει σιγά-σιγά και αναδύονται ορισμένες επενδυτικές επιλογές με ελάχιστους κινδύνους.

Γραμμάτια του Δημοσίου

«Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να αγοράζουν βραχυπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ που επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve», δήλωσε ο Matthew D. Liebman, ιδρυτικός εταίρος της Amplius Wealth Advisors στην Blue Bell. «Είναι πολύ βανίλια, αλλά αντί να αφήνουμε τα μετρητά να μένουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, είναι λογικό να αγοράζουμε ακόμη και γραμμάτια του Δημοσίου τριών ή έξι μηνών, δεδομένου του τόκου που κερδίζεται και ανάλογα με το πόσα μετρητά χρειάζονται βραχυπρόθεσμα. κερδίζει πολύ λίγα».

Ο Andrew Hipple, συνεργάτης στην εταιρεία συμβούλων περιουσίας Lane Hipple στο Moorestown, συμφωνεί. «Συμβουλεύουμε τους πελάτες να επικεντρωθούν και στις αγορές του Δημοσίου», είπε. «Τα γραμμάτια του Δημοσίου είναι ουσιαστικά χωρίς κινδύνους και μπορούν να παρέχουν σταθερές αποδόσεις».

Τα γραμμάτια του δημοσίου είναι βραχυπρόθεσμα δάνεια που χορηγείτε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αντάλλαγμα ένα εγγυημένο εισόδημα από τόκους. Μπορούν να αγοραστούν σε πολλαπλές ονομαστικές αξίες από τον διαχειριστή επενδύσεων ή περιουσίας σας ή απευθείας από εταιρείες επενδύσεων και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τόσο ο Hipple όσο και ο Liebman λένε ότι η αγορά βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων γραμματίων μπορεί να προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο από το να αφήνεις χρήματα στην τράπεζα — έως και 4,5% για ένα τρίμηνο γραμμάτιο.

Σειρά Ι ομόλογα και TIPS

Ένα παρόμοιο και λιγότερο γνωστό όχημα είναι τα ομόλογα Series I, τα οποία είναι ομόλογα αποταμίευσης προστατευμένα από τον πληθωρισμό που πωλούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα τρέχοντα επιτόκια που καταβάλλονται σε αυτά τα ομόλογα είναι κοντά στο 7%, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που πληρώνουν οι περισσότερες τράπεζες και τα παραδοσιακά γραμμάτια του Δημοσίου. Υπάρχουν γραμμάτια δημοσίου που προστατεύονται από τον πληθωρισμό ή TIPS, τα οποία, εάν διατηρηθούν μέχρι τη λήξη, μπορούν να προστατεύσουν το κεφάλαιο σας από τον πληθωρισμό και να προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση. Ωστόσο, οι TIPS μπορεί να είναι πιο ασταθείς.

“Ξέρω ότι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτές οι επενδύσεις είναι νόμιμες και πολύ ασφαλείς”, δήλωσε ο Andrew L. Cooper, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης περιουσίας Cooper Eagle στο West Chester. “Συχνά προτείνουμε ομόλογα Series I ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πελάτη λόγω του χαμηλότερου κινδύνου τους.”

Σύμφωνα με τον Cooper, οι μεμονωμένοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν να αγοράσουν έως και 10.000 $ σε ομόλογα Series I κάθε χρόνο απευθείας από την κυβέρνηση και όχι μέσω μεσίτη, και «μπορούν να προσφέρουν μεγάλες αποδόσεις, ειδικά εάν επενδύσουν πολλά μέλη της οικογένειας». Τα ομόλογα πρέπει να διατηρούνται για ένα έτος, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ανάγκες ρευστότητάς σας πριν δεσμευτείτε. Και αν αγοράσετε στην αρχή του χρόνου, τόσο το καλύτερο.

CD

Μια άλλη έντοκη επένδυση που απαιτεί κάποιο προγραμματισμό είναι τα τραπεζικά πιστοποιητικά κατάθεσης ή τα CD. Με τα CD, θα κλειδώσετε τα μετρητά σας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, αλλά μπορείτε να αγοράσετε πολλά πιστοποιητικά διαφορετικής διάρκειας για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις λειτουργικές σας ανάγκες. Επίσης, δεδομένου ότι η ασφάλιση της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) καλύπτει μόνο έως και 250.000 $ από τις καταθέσεις σας σε ένα ίδρυμα, η κατανομή του ποσού αυτού σε διαφορετικές τράπεζες είναι ένας καλός τρόπος για να προστατεύσετε τα χρήματά σας. Τα επιτόκια για τα πιστοποιητικά καταθέσεων κυμαίνονται πλέον από 3,5% έως 4,5% για τίτλους διάρκειας 12 μηνών.

«Τα CD είναι καλά, αλλά εξακολουθούν να είναι η δεύτερη επιλογή μας μετά τα Treasuries, ειδικά αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που χρειάζεται περισσότερα μετρητά», είπε ο Liebman.

Ο Hipple αναγνώρισε ότι υπήρχαν μειονεκτήματα. «Τα CD προσφέρουν στους ανθρώπους μια καλή εγγυημένη απόδοση που παρέχει ασφάλεια και ασφάλεια», είπε. «Αλλά σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, μπορείτε να εγκαταλείψετε τη ρευστότητα που συνοδεύει το κόστος ευκαιρίας, γιατί καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, είστε κλειδωμένοι σε αυτό το CD και δεν μπορείτε να επενδύσετε τα χρήματά σας αλλού».

Δημοτικά ομόλογα

Μια άλλη πιθανή πηγή εσόδων από τόκους είναι τα δημοτικά ομόλογα. Αυτές είναι δημοφιλείς επιλογές για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε υψηλότερα φορολογικά κλιμάκια. Αν και τα επιτόκια που πληρώνονται είναι συνήθως χαμηλότερα από τα ομοσπονδιακά γραμμάτια του Δημοσίου, το εισόδημα είναι αφορολόγητο. Επομένως, εάν συνυπολογίσετε τόσο το εισόδημα που κερδίζετε όσο και τους φόρους που εξοικονομείτε, το συνολικό σας εισόδημα μπορεί να είναι σημαντικό.

Οι επενδυτικές αποφάσεις για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορεί να διαφέρουν από αυτές για τα άτομα. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε έναν καλό οικονομικό σύμβουλο για να πάρει αυτές τις αποφάσεις.

«Ο τόκος που κερδίζετε σε αυτά τα μετρητά είναι πιθανώς λιγότερο σημαντικός για εσάς από την ύπαρξή τους», είπε. «Αλλά αν μπορείς να το κλείσεις λίγο παραπάνω, σίγουρα μπορείς να βγάλεις μερικά επιπλέον δολάρια».

Ο Cooper πιστεύει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να έχουν ανοιχτές τις επιλογές τους.

«Θα συνεχίσει να υπάρχει σημαντική αναταραχή στην αγορά φέτος και δεν θέλετε να κλειδώσετε τα χρήματά σας για πολύ καιρό», είπε. “Η ρευστότητα είναι το κλειδί, επομένως η αγορά για τις καλύτερες βραχυπρόθεσμες επιτόκια, ώστε να μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας γρήγορα και εύκολα, είναι ίσως η καλύτερη στρατηγική αυτή τη στιγμή.”

Leave a Comment