5 Έξυπνοι οικονομικοί στόχοι για 20χρονα

Πηγή εικόνας: Getty Images

Ακόμα και στα 20 σου, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις να βάζεις οικονομικούς στόχους.


Βασικά σημεία

  • Καθώς μπαίνεις στα 20 σου, οι ρεαλιστικοί στόχοι περιλαμβάνουν την τήρηση ενός μηνιαίου προγράμματος δαπανών και την εξοικονόμηση δαπανών ενός μήνα για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.
  • Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε να αποταμιεύετε για τη συνταξιοδότηση και να χτίσετε το πιστωτικό σας σκορ.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε πολλούς τόκους για τις αποταμιεύσεις σας.

Για όσους ξεκινούν στα 20 τους, οι οικονομικοί στόχοι συχνά δεν αποτελούν προτεραιότητα. Τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης είναι μια συναρπαστική περίοδος και τα προσωπικά οικονομικά μερικές φορές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή για να θέσετε οικονομικούς στόχους, γιατί οι σωστές αποφάσεις τώρα μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα τα επόμενα χρόνια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα σε αυτό το στάδιο της ζωής, επομένως δεν αναμένεται να ξοδέψετε 10.000 $. Έχει να κάνει περισσότερο με την οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης. Ακολουθούν πέντε οικονομικοί στόχοι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

1. Εξοικονομήστε τουλάχιστον ένα μήνα έξοδα διαβίωσης

Απροσδόκητα οικονομικά προβλήματα θα προκύψουν κατά καιρούς. Η δουλειά σας μπορεί να σας κόψει τις ώρες ή το αυτοκίνητό σας να χαλάσει, για να δώσω μερικά κοινά παραδείγματα. Μερικές φορές αυτά τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, γι’ αυτό κάθε ενήλικας χρειάζεται ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Το ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι η εξοικονόμηση που χρησιμοποιείτε για να καλύψετε απροσδόκητα έξοδα. Η συνήθης σύσταση είναι να έχετε τρεις έως έξι μήνες δαπανών διαβίωσης στις αποταμιεύσεις σας έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ για να το διαχειριστείτε ως νεαρός ενήλικας.

Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης με έξοδα διαβίωσης ενός μήνα. Εάν τα απαραίτητα, όπως το ενοίκιο, τα είδη παντοπωλείου και το φυσικό αέριο κοστίζουν 1.200 $ το μήνα, προσπαθήστε να εξοικονομήσετε 1.200 $. Και αν χρειαστεί να αξιοποιήσετε αυτή την εξοικονόμηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φροντίστε να την συμπληρώσετε το συντομότερο δυνατό.

2. Ακολουθήστε ένα μηνιαίο πρόγραμμα δαπανών

Μία από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να αποκτήσετε είναι να σχεδιάζετε πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας. Πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Ξοδεύουν κάθε δολάριο που κερδίζουν, ή χειρότερα, ξοδεύουν υπερβολικά και μπαίνουν σε περιττά χρέη.

Για να αναπτύξετε ένα μηνιαίο σχέδιο δαπανών, ξεκινήστε με το εισόδημά σας. Στη συνέχεια, χωρίστε το στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Βασικά έξοδα
  • Θέλει (τα διασκεδαστικά λεφτά σας)
  • Αποταμιεύσεις/επενδύσεις

Για παράδειγμα, ένας δημοφιλής τύπος προϋπολογισμού είναι η μέθοδος 50/30/20. Ξοδεύετε 50% σε απαραίτητα, 30% σε πράγματα που θέλετε και 20% σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις.

Εάν τα χρήματα είναι περιορισμένα, ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός σας σε βασικά έξοδα. Αυτό είναι καλό. Το κλειδί είναι να έχετε ένα σχέδιο δαπανών που ακολουθείτε. Μπορείτε πάντα να το προσαρμόσετε αργότερα καθώς το εισόδημά σας αυξάνεται.

3. Ξεκινήστε ένα ταμείο συνταξιοδότησης

Η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται σαν κάτι που μπορείτε να αρχίσετε να αποταμιεύετε για αργότερα, αλλά αν μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα, πρέπει οπωσδήποτε. Όταν ξεκινάς νέος, δίνεις στα χρήματά σου περισσότερο χρόνο να αναπτυχθούν. Και αν επενδύσετε, τα χρήματά σας μπορούν να αυξηθούν σημαντικά.

Είναι πιο εύκολο να το καταλάβετε αυτό με ένα παράδειγμα. Ας συγκρίνουμε δύο άτομα που ξεκίνησαν να επενδύουν σε ηλικία 20 ετών και ο άλλος σε ηλικία 40 ετών. Και οι δύο επενδύουν 100 $ το μήνα και κερδίζουν 7% ετήσιες αποδόσεις, κάτι που είναι ρεαλιστικό με βάση τις μέσες αποδόσεις του χρηματιστηρίου. Δείτε πόσα θα λάβει ο καθένας όταν συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 65 ετών:

άρχισε να επενδύει σε

Συνολική επένδυση

Οριστικό υπόλοιπο

20 χρονών

54.000 $

$342.920

40 χρονών

30.000 δολάρια

75.904 $

Πηγή δεδομένων: Υπολογισμοί του συγγραφέα.

Η διαφορά είναι ότι ένας επενδυτής που ξεκίνησε σε ηλικία 20 ετών κέρδισε περισσότερο ανατοκισμό. Τότε κερδίζετε τόκους πάνω από τους τόκους που ήδη κερδίζετε. Χάρη στον ανατοκισμό, ο λογαριασμός τους μεγάλωσε Πάνω από 288.000 $. Και ο επενδυτής που ξεκίνησε στα 40 κέρδισε περίπου 36.000 δολάρια.

Οι λογαριασμοί συνταξιοδότησης είναι δημοφιλείς τρόποι επένδυσης επειδή σας βοηθούν να εξοικονομήσετε φόρους. Ακολουθούν μερικές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

4. Πάρτε μια πιστωτική κάρτα για να δημιουργήσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας

Το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την πίστωση είναι ένα άλλο έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν είστε νέοι. Ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν κακές εμπειρίες με πιστωτικές κάρτες, είναι ένα χρήσιμο οικονομικό εργαλείο εάν δεν ξοδεύετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε μια πιστωτική κάρτα που έχει σχεδιαστεί για καταναλωτές που είναι νέοι στην πίστωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα που δεν έχει ετήσια χρέωση, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να πληρώσετε επιπλέον. Ορισμένες κάρτες που είναι καλές για τη δημιουργία πίστωσης περιλαμβάνουν:

Εδώ είναι το κλειδί για τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας — πληρώνετε τον λογαριασμό εγκαίρως και εξ ολοκλήρου κάθε μήνα. Εάν το κάνετε αυτό, δεν θα χρεωθούν τόκοι για τις αγορές σας. Και πληρώνοντας έγκαιρα, χτίζετε το πιστωτικό σας σκορ. Μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε έγκριση για στέγαση, να πληρώσετε χαμηλότερα επιτόκια σε δάνεια αυτοκινήτων ή στεγαστικά δάνεια, ακόμη και να λάβετε φθηνότερα επιτόκια ασφάλισης.

5. Ανοίξτε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης

Χρειάζεστε ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε τις αποταμιεύσεις σας, επομένως ένας καλός λογαριασμός ταμιευτηρίου είναι απαραίτητος. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε χρήματα σε μια από τις μεγάλες τράπεζες, ελέγξτε πόσο τόκο σας πληρώνουν σε σύγκριση με αυτά που προσφέρουν οι καλύτεροι λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης.

Αυτό που πιθανότατα θα διαπιστώσετε είναι ότι οι λογαριασμοί υψηλής απόδοσης έχουν υψηλότερα ποσοστά από αυτά που λαμβάνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικών τραπεζών που δεν διαθέτουν φυσικά υποκαταστήματα. Επειδή οι διαδικτυακές τράπεζες δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα σε τραπεζικά υποκαταστήματα, μπορούν να χρεώνουν υψηλότερα επιτόκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσφέρουν 10 έως 20 φορές περισσότερα από τον εθνικό μέσο όρο.

Η ηλεκτρονική τραπεζική είναι εξίσου ασφαλής με όλες τις άλλες. Έχουν την ίδια ασφάλεια FDIC που καλύπτει έως και 250.000 $ ανά επιλέξιμο λογαριασμό. Τα χρήματά σας θα είναι ακόμα ασφαλή και θα κερδίσετε περισσότερους τόκους.

Είναι καλό να έχετε οικονομικούς στόχους σε κάθε στάδιο της ζωής. Στα 20 σου, το παν είναι να κάνεις ένα δυνατό ξεκίνημα. Εάν ελέγξετε και τους πέντε από αυτούς τους στόχους, θα προετοιμαστείτε για επιτυχία.

Προειδοποίηση: η υψηλότερη κάρτα επιστροφής μετρητών που έχουμε δει έχει εισαγωγή 0% APR μέχρι το 2024

Εάν χρησιμοποιείτε λάθος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μπορεί να σας κοστίσει σοβαρά χρήματα. Ο ειδικός μας λατρεύει αυτή την κορυφαία επιλογή, με 0% εισαγωγική τιμή APR έως το 2024, έως και 5% επιστροφή μετρητών και χωρίς ετήσιες χρεώσεις σε κάθε περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κάρτα είναι τόσο καλή που ο ειδικός μας τη χρησιμοποιεί ακόμη και προσωπικά. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας δωρεάν και να κάνετε αίτηση σε μόλις 2 λεπτά.

Διαβάστε τη δωρεάν κριτική μας

Leave a Comment