5χρονος επιχειρηματίας μοιράζεται το πάθος του για τη ζάχαρη με τους Utahns

Μία από τις σπιτικές πιπίλες της Sneaky Bubba. Ο Raxon “Bubba” Garza, 5 ετών, από το Kaysville, άρχισε να πουλά καραμέλες. (Denis Garza)

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4-5 λεπτά

KAYSVILLE – Ένας 5χρονος επιχειρηματίας από την κομητεία Davis σκορπίζει χαμόγελα κατά μήκος του Wasatch Front με τη δική του επιχείρηση, Sneaky Bubba.

Ο Raxon “Bubba” Garza προσπάθησε να μαγειρέψει μόνος του αυγά σε ηλικία 2 ετών, αλλά συχνά συναντούσε την καταστροφή. Η μητέρα του, Ντενίζ Γκαρζά, θυμάται ότι όταν ήταν μόλις 4 ετών σπάζοντας πράγματα στο σπίτι, οι γονείς του του είπαν ότι αν επρόκειτο να συνεχίσει να σπάει πράγματα, θα έπρεπε να αρχίσει να βγάζει χρήματα.

Ο Garza, ιδιοκτήτης επιχείρησης ο ίδιος, βοήθησε τον Bubba Jr. να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση κατόπιν αιτήματός του. Φέτος την περίοδο του Πάσχα, ο Bubba ξεκίνησε την προσπάθειά του με κυνήγι πασχαλινών αυγών που επιλέχθηκαν στις αυλές των ανθρώπων.

Ραχόν
Ο Raxon “Bubba” Garza, 5 ετών, από το Kaysville προετοιμάζεται για ένα επιμελημένο κυνήγι πασχαλινών αυγών που προσφέρεται από την Sneaky Bubba Company. (Φωτογραφία: Denise Garza)

Η Natalie Jensen ήταν μια από τις πελάτισσές του και τον προσέλαβε για να κρύψει τα πασχαλινά αυγά για τα εγγόνια της. Έκρυψε αυγά με παιχνίδια και καραμέλες στην αυλή του Τζένσεν πριν από το πάρτι και ο Τζένσεν είπε ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό.

«Θα πάει πολύ, αυτός ο Μπάμπα… είναι ένας μελλοντικός σταρ επιχειρηματίας και είναι καταπληκτικός», είπε ο Τζένσεν.

Η Jensen και οι κόρες της πραγματοποίησαν έναν έρανο στις 4 Ιουλίου για την Love Hard, μια οργάνωση που βοηθά τους νέους να αντιμετωπίσουν το τραύμα προσφέροντας περισσότερους πόρους ψυχικής υγείας στο σχολείο. Ο έρανος πραγματοποιήθηκε στο τοπικό πάρτι του Jensen, Red, White and Boom, και ζήτησαν βοήθεια από τον Bubba.

Ο Bubba συμφώνησε να πουλήσει πιπίλες και μαλλί της γριάς και να δωρίσει τα μισά από τα έσοδα στη φιλανθρωπική εκδήλωση Love Hard.

Ένα σύνθημα εμφανίζεται στο SneakyBubba.com.  Η επιχείρηση διευθύνεται από ένα 5χρονο αγόρι που ονομάζεται Rakhon
Ένα σύνθημα εμφανίζεται στο SneakyBubba.com. Η επιχείρηση διευθύνεται από ένα 5χρονο αγόρι που ονομάζεται Raxon “Bubba” Garza και οι γονείς του. (Φωτογραφία: SneakyBubba.com)

«Είναι πολύ χαριτωμένος, πολύ διασκεδαστικός και ενεργητικός», είπε ο Jensen. «Και ήταν τόσο γλυκό που ήξερε ότι έπρεπε να δωρίσει τα μισά από τα χρήματά του σε αυτόν τον οργανισμό — και το είχε καταφέρει».

Η Bubba πουλάει πλέον βαμβακερά ζαχαρωτά, πιπίλες, καραμέλες μήλα και άλλα είδη διατροφής, όπως κιμωλία πεζοδρομίου σε σχήμα πίτσας, στις αγορές της Γιούτα και σε εκθέσεις πωλητών σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

“Είναι καλό γι ‘αυτόν, επειδή η ενέργειά του πρέπει να πάει για να κάνει κάτι διαφορετικό από το να καταστρέψει το σπίτι… είναι πολύ καλός σε αυτό”, είπε η Denise Garza.

Ως γονείς, η ίδια και ο σύζυγός της δεν την έσπρωξαν ποτέ στην αγορά, αλλά το θέλει γιατί της αρέσει και έχει υψηλούς οικονομικούς στόχους.

«Μάλλον έχει περισσότερο όραμα από αυτό που μπορούμε να συμβαδίσουμε και νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι από αυτό», είπε ο Garza.

Μερικές από αυτές τις επιθυμίες είναι να γίνει αρκετά πλούσιος ώστε να έχει κάποιον να του σιδερώνει τα ρούχα του, να πάει όλη του η οικογένεια στη Χαβάη και να βγάλει 100 εκατομμύρια δολάρια για να μπορεί να προσλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να τρώνε ζάχαρη όλη μέρα.

Το Sneaky Bubba’s είναι μια οικογενειακή επιχείρηση.

Φωτογραφίες του Bubba Garza που εμπλέκονται σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης ζαχαρωτών, όπως φαίνονται στη σελίδα του άντρα στο Instagram @sneakybubba.
Φωτογραφίες του Bubba Garza που εμπλέκονται σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης ζαχαρωτών, όπως φαίνονται στη σελίδα του άντρα στο Instagram @sneakybubba. (Εικόνα: SneakyBubba μέσω Instagram)

Ο Bubba συμβουλεύεται τη μαμά του για το τι θέλει να πουλήσει, βάζει αυτοκόλλητα στα εμπορεύματα και δημιουργεί εξατομικευμένες κάρτες, ο μπαμπάς του φτιάχνει το μαλλί της γριάς και η μαμά του σχεδιάζει τις εκδηλώσεις όπου τα πουλάνε όλα. Εάν ο Bubba εμφανιστεί σε εκθέσεις πωλητών και βοηθήσει να καθαρίσει, παίρνει ένα μέρος των εσόδων για να αγοράσει εκρηκτικά παιχνιδιών. Τα υπόλοιπα χρήματα επιστρέφουν κατευθείαν στην επιχείρηση, ενώ αυτή εξακολουθεί να αυξάνεται.

Μία από τις αγορές με τις οποίες ασχολούνται οι Garzas είναι η Juniper Market στο Farmington Station, που ανήκει και ιδρύθηκε από τη Whitney Coburn.

Ο Coburn είπε ότι ο Bubba’s είναι ο μόνος πωλητής μωρών στην αγορά και οι πελάτες αγαπούν να αλληλεπιδρούν μαζί του.

«Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιδί και αισθάνομαι όπως με τα παιδιά γενικά, είναι πολύ γεμάτα ζωή και χαρούμενα πολλές φορές», είπε ο Coburn. “Έτσι, αυτός και η οικογένειά του φέρνουν σίγουρα αυτή τη χαρούμενη, θετική ενέργεια στις αγορές μας, και είναι οι πιο φιλικές. Είναι υπέροχο παιδί.”

Η Coburn είναι τακτική πελάτης του ζαχαρωτού της Sneaky Bubba και είπε ότι έχουν μερικές διασκεδαστικές, μοναδικές γεύσεις.

«Πιστεύω ότι είναι υπέροχο γιατί όταν έρχεται στις εκδηλώσεις μας, οι άνθρωποι βλέπουν πραγματικά το μέλλον της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων – επειδή είναι αυτός ο νεαρός που έχει τόσο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, οπότε ο κόσμος λατρεύει να τον υποστηρίζει και βλέπει νέα παιδιά να εργάζονται σκληρά και βγάζοντας χρήματα.» και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τέτοια πράγματα», είπε.

Ο Garza ενθαρρύνει τον γιο του να υποστηρίξει άλλες επιχειρήσεις που μπορεί να πουλήσουν παρόμοια προϊόντα, επειδή λέει ότι αν τις στηρίξει, θα τον στηρίξουν και κανείς δεν χρειάζεται να γκρεμίσει κανέναν άλλον.


Θα πάει πολύ, αυτός ο Μπάμπα… είναι ένας μελλοντικός σταρ επιχειρηματίας και είναι καταπληκτικός.

– Νάταλι Τζένσεν


Για να ψωνίσετε προϊόντα Sneaky Bubba εκτός αγορών, επισκεφτείτε το Instagram @sneakybubba ή τον ιστότοπό του. Ο λογαριασμός της στο Instagram έχει ένα γοητευτικό τμήμα «καθημερινής συμβουλής» που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια.

«Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να συναντήσουν τον Bubba, η ζωή τους θα ήταν πιο ευτυχισμένη και πιο χαρούμενη, σαν να είναι πραγματικά ένα μοναδικό παιδί», είπε ο Garza.

Εικόνες

Τελευταίες εμπνευσμένες ιστορίες

Η Meg Christensen είναι άπληστη αναγνώστρια, συγγραφέας και σνομπ της γλώσσας. Έλαβε πτυχίο στις επικοινωνίες με έμφαση στη δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στο Αϊντάχο το 2014. Η Meg είναι παθιασμένη με το να μοιράζεται εμπνευσμένες ιστορίες από τη Γιούτα, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν περισσότερες ιστορίες

Leave a Comment