4 τρόποι με τους οποίους η Fintech αλλάζει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Ο Khan Myburgh είναι Διευθύνων Σύμβουλος + Συνιδρυτής Επιχειρηματική χρηματοδότησηκορυφαία εναλλακτική λύση χρηματοδότησης.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε. Έχει διευρύνει γρήγορα τη φύση του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε παγκοσμίως.

Οι επιχειρήσεις και η χρηματοδότηση επιχειρήσεων δεν αποτελούν εξαίρεση. Η χρηματοοικονομική τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν παραδοσιακά λιγότερη πρόσβαση σε κεφάλαια, ανοίγοντας την πόρτα σε αυτές τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Ο αντίκτυπος του Fintech θα συνεχίσει να κυματίζει στον χρηματοοικονομικό κόσμο καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αλλά εδώ είναι τέσσερις σημαντικές επιπτώσεις που έχει κάνει ο κλάδος μας μέχρι στιγμής.

Παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στο κεφάλαιο

Οι άκαμπτες και συχνά σκληρές απαιτήσεις των παραδοσιακών δανειστών μπορεί να κλείσουν ακούσια την πόρτα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να επεκταθούν μέσω ενός επιχειρηματικού δανείου. Οι όροι που συχνά προσφέρονται στους επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν την πρόσβαση στο κεφάλαιο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν πιο δύσκολη από ό,τι πραγματικά χρειάζεται. Η διαθεσιμότητα τόσων πολλών ψηφιακών δανειστών ισοπεδώνει τους όρους ανταγωνισμού, δίνοντας στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μεγαλύτερη πρόσβαση στο κεφάλαιο.

Κάντε εύκολη την πληρωμή λογαριασμού

Οι μέρες της γραφειοκρατίας και των τρομακτικών σωρών εγγράφων που πρέπει να διευθετήσουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στην κορυφή των λειτουργικών δαπανών έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Η Fintech έχει επιτρέψει σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τις συναλλαγές και τα οικονομικά τους από την άνεση του σπιτιού τους με το πάτημα ενός δαχτύλου ή του ποντικιού. Οι ειδοποιήσεις και οι αυτόματες κληρώσεις βοηθούν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να είναι υπόλογοι ώστε να μην χάνουν ποτέ μια πληρωμή και τους βοηθούν να σχεδιάζουν καλύτερα τις μπαταρίες και τις αποχωρήσεις του κεφαλαίου τους.

Αν και αυτό είναι κάτι που έχουν αρχίσει να προσφέρουν και οι παραδοσιακοί δανειστές τα τελευταία χρόνια, το fintech ριζώνει στον χώρο της τεχνολογίας. Αυτές οι εταιρείες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος και προσπαθούν να κάνουν τις πληρωμές όσο το δυνατόν πιο εύκολες με τα συνεχή κύματα καινοτομίας που φέρνει αυτή η συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Η καινοτομία είναι σίγουρα κάτι από το οποίο θα επωφεληθούν όλα τα μέρη, καθώς αναγκάζει τους παραδοσιακούς δανειστές να συμβαδίζουν με τις αλλαγές που συνεχίζει να κάνει το fintech.

Επιτάχυνση του χρόνου πρόσβασης στο κεφάλαιο

Όσον αφορά την τεχνολογία, η ταχύτητα είναι η ουσία. Θέλουμε να έχουμε την ταχύτερη ταχύτητα Διαδικτύου, την ταχύτερη επεξεργαστική ισχύ, οπότε γιατί να είναι διαφορετική η πρόσβαση στο κεφάλαιο; Η σημερινή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επέτρεψε στις εταιρείες fintech να προσαρμόσουν τους αλγόριθμούς τους έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να προεγκρίνονται σε λιγότερο χρόνο.

Η βιομηχανία fintech έχει αφαιρέσει πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις μειώνοντας τα έγγραφα επιλεξιμότητας που απαιτούνται για κεφάλαιο, με αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο να δαπανάται για την επεξεργασία των αιτήσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για επιχειρήσεις που χρειάζονται χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατό.

Προώθηση πιο ανταγωνιστικών τιμών

Ο ανταγωνισμός είναι καλός για τις επιχειρήσεις, αλλά στον κόσμο του fintech, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι αυτοί που ωφελούνται περισσότερο. Με τόσους πολλούς παίκτες στο παιχνίδι εναλλακτικής χρηματοδότησης, οι εταιρείες πρέπει να διατηρήσουν τις τιμές τους ανταγωνιστικές, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να ψωνίζουν και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για την επιχείρησή τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ενώ η παραδοσιακή τραπεζική έχει γενικά άκαμπτες πολιτικές και επιτόκια, οι εταιρείες fintech αλλάζουν τους κανόνες προσφέροντας πιο ευέλικτα επιτόκια και μικρότερη διάρκεια, όπως 16 μήνες.

Πλοήγηση στο δρόμο μπροστά

Όταν διερευνάτε επιλογές χρηματοδότησης για την επιχείρησή σας, είναι πάντα σημαντικό να έχετε κατά νου ότι καμία λύση δεν έρχεται χωρίς προειδοποιήσεις. Ο κόσμος του fintech είναι ακόμα σχετικά νέος και τα νερά εξακολουθούν να χαρτογραφούνται, με πολλούς από τους νομικούς περιορισμούς και κανονισμούς να αλλάζουν γύρω από τη βιομηχανία καθώς συνεχίζει να χτίζεται. Επειδή ο κλάδος είναι τόσο νέος, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν λίγη εμπειρία στη σύγκριση fintech και παραδοσιακών επιλογών δανεισμού. αλλά αυτό θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο τυπικός όρος δανείου που προσφέρει η βιομηχανία fintech μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που περιμένουν οι επιχειρηματίες από τους παραδοσιακούς δανειστές. Αυτό προκύπτει από τους δανειστές fintech που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε εκείνους που συχνά μένουν πίσω από τους παραδοσιακούς πιστωτικούς περιορισμούς, όπως εκείνους με χαμηλότερες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή ακόμη και το μάρκετινγκ σε όσους θέλουν μικρότερους όρους από τους παραδοσιακούς. Αυτό βοηθά στην εξισορρόπηση της πρόσβασης σε κεφάλαια για μεγαλύτερη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το Fintech είναι επίσης περιορισμένο ως προς τη διαδικασία του. Η ρίζα του στον χώρο της τεχνολογίας μπορεί να αποτρέψει τους επιχειρηματίες που είναι λιγότερο γνώστες της τεχνολογίας ή που αποθαρρύνονται εύκολα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης. Καθώς η βιομηχανία fintech αναπτύσσεται, μπορεί να αναζητήσει παραδοσιακές μεθόδους δανεισμού για να επεκτείνει την εμβέλειά της και να υιοθετήσει πτυχές μιας πιο ανθρωποκεντρικής προσέγγισης για να υποστηρίξει περαιτέρω τις κοινότητες μικρών επιχειρήσεων ή να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αίτησης είναι προσβάσιμη σε όλους.

Κάθε μέρα, η τεχνολογία γίνεται πιο προηγμένη και προσβάσιμη, κάτι που μπορεί τελικά να ωφελήσει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Η τεχνολογία θα συνεχίσει να αλλάζει τον τρόπο που εργαζόμαστε, κρατώντας τις πόρτες που προηγουμένως κλειστές για τις μικρές επιχειρήσεις ανοιχτές, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.


Το Οικονομικό Συμβούλιο του Forbes είναι ένας οργανισμός μόνο με πρόσκληση για στελέχη σε επιτυχημένες εταιρείες λογιστικής, χρηματοοικονομικού σχεδιασμού και διαχείρισης περιουσίας. Είμαι κατάλληλος;


Leave a Comment