4 Η ασφάλιση αυτοκινήτου θα εφαρμοστεί στις αρχές του 2023

Ένας άντρας γέρνει έξω από το παράθυρο του συνοδηγού ενός κόκκινου αυτοκινήτου, χαμογελώντας.

Πηγή εικόνας: Getty Images

Όλα αυτά θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για τον Ιανουάριο.


Βασικά σημεία

  • Η ασφάλιση αυτοκινήτου δεν είναι κάτι που απλώς δημιουργείτε και ξεχνάτε.
  • Αυτές οι ενέργειες μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ σας παρέχουν την κάλυψη που χρειάζεστε.
  • Ρωτήστε για τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε και σκεφτείτε να συνδυάσετε ασφαλιστήρια συμβόλαια σπιτιού και αυτοκινήτου.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε αφού έχετε ένα συμβόλαιο. Αλλά πραγματικά, είναι καλή ιδέα να αναθεωρείτε περιοδικά την κάλυψή σας και η αρχή της χρονιάς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε μια βαθύτερη κατάδυση. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές κινήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου που πρέπει να κάνετε στις αρχές του 2023.

1. Ψωνίστε γύρω για καλύτερη τιμή

Με τόσους πολλούς λογαριασμούς να αυξάνονται λόγω του πληθωρισμού, δεν θα σας βοηθούσε να προϋπολογιστείτε για ένα διάλειμμα στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας; Οι αγορές μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ποσοστά ασφαλίστρων, επομένως αξίζει να κάνετε λίγη έρευνα και να δείτε εάν μια άλλη εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτου έχει να προσφέρει καλύτερη προσφορά.

2. Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας εάν μπορείτε να λάβετε έκπτωση

Οι περιστάσεις σας μπορεί να άλλαξαν τον περασμένο χρόνο με τρόπο που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους ασφάλισης του αυτοκινήτου σας. Ας υποθέσουμε ότι αλλάξατε δουλειά και η νέα σας θέση σας ανάγκασε να εργαστείτε εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση. Εάν η τελευταία σας θέση σήμαινε να παίρνετε άδεια από την εργασία σας κάθε μέρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά τα ποσοστά ασφαλίστρων ασφάλισης αυτοκινήτου.

Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτου δίνουν συχνά έκπτωση στους οδηγούς εάν δεν χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητο – για παράδειγμα, εάν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας στη δουλειά κάθε μέρα, αλλά μόνο περιστασιακά. Αξίζει λοιπόν να κάνετε αυτή την κλήση.

3. Δείτε αν έχει νόημα να αυξήσετε την έκπτωση

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και οι εκπτώσεις έχουν αντίστροφη σχέση, όπου όσο υψηλότερο είναι το ένα, τόσο χαμηλότερο το άλλο. Εάν είστε ασφαλής οδηγός και ζείτε σε μια ασφαλή γειτονιά, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αυξήσετε την έκπτωση της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας και πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε από τα ασφάλιστρά σας.

Φυσικά, το να είσαι προσεκτικός οδηγός δεν εγγυάται ότι δεν θα πάθεις τροχαίο. Κάποιος που είναι λιγότερο προσεκτικός μπορεί να μπει στο όχημά σας όταν έχετε το δικαίωμα διέλευσης. Το να ζείτε σε μια ασφαλή περιοχή δεν εγγυάται ότι το αυτοκίνητό σας δεν θα παραβιαστεί. Αλλά αν αυτό σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στα ασφάλιστρά σας, μπορεί και πάλι να πληρώσει για να αυξήσετε την έκπτωση σας.

Περισσότερα: Δείτε τις επιλογές μας για τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων

4. Συνδυάστε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων και ιδιοκτητών σπιτιού

Ενώ το 2022 θα είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά για να αγοράσετε ένα σπίτι, ίσως επιτέλους κάνατε το άλμα. Εάν ναι, και πληρώνετε για την ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού τώρα, μπορεί να έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να κερδίσετε κάποια οικονομία.

Είναι σύνηθες για τις ασφαλιστικές εταιρείες να σας δίνουν έκπτωση στις τιμές ασφαλίστρων όταν συνδυάζετε τις πολιτικές του αυτοκινήτου σας και των ιδιοκτητών σπιτιού, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τον ίδιο ασφαλιστή και για τους δύο τύπους κάλυψης ταυτόχρονα. Επομένως, εάν δεν το κάνετε ήδη, αξίζει να δείτε τι είδους εξοικονόμηση μπορείτε να κάνετε αν κάνετε τη μετάβαση.

Αφού ρυθμίσετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, μπορεί να έχετε την τάση να το ξεχάσετε. Αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει υπερπληρωμή ή απώλεια αποταμίευσης. Σε μια εποχή που το κόστος ζωής είναι τόσο υψηλό, αφιερώστε χρόνο για να αντιμετωπίσετε αυτά τα σημαντικά βήματα αντί να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα για τον εαυτό σας. Ποτέ δεν ξέρεις πόσα χρήματα μπορούν να σου βγάλουν.

Οι καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων μας για το 2022

Είστε έτοιμοι να ψωνίσετε για ασφάλιση αυτοκινήτου; Είτε επικεντρώνεστε στην τιμή, στη διαχείριση αποζημιώσεων ή στην εξυπηρέτηση πελατών, έχουμε ερευνήσει ασφαλιστές σε ολόκληρη τη χώρα για να παρέχουμε τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία μας για ασφάλιση αυτοκινήτου. Διαβάστε τη δωρεάν κριτική των ειδικών μας σήμερα για να ξεκινήσει.

Leave a Comment