3 τρόποι για να επενδύσετε σε ενοικίαση ακινήτων

Northwestern Mutual

MILWAUKEE, 21 Δεκεμβρίου 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Northwest Mutual: Ενώ οι περισσότεροι επενδυτές ξεκινούν με μετοχές και ομόλογα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επενδύσουν χρήματα. Καθώς αυξάνεται το επίπεδο δεξιοτήτων και άνεσης ενός επενδυτή, μπορούν να διακλαδιστούν σε πρόσθετες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Μια δημοφιλής επένδυση: ακίνητα. Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους οι καθημερινοί επενδυτές μπορούν να ενσωματώσουν ακίνητα στις επενδυτικές τους στρατηγικές.

Αποκτήστε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη

Ένας επιχειρηματικός εταίρος ή πολλοί επιχειρηματικοί εταίροι μπορεί να είναι ιδανικοί για επενδυτές που δεν μπορούν να αγοράσουν επενδυτικά ακίνητα μόνοι τους. Μπορεί επίσης να έχει νόημα για τους επενδυτές που φοβούνται ότι η τοποθέτηση πολλών μετρητών σε μία επένδυση θα μπορούσε να προκαλέσει ανισορροπία του χαρτοφυλακίου τους, ειδικά εάν τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για την αγορά του ακινήτου αποτελούν σημαντικό μέρος των επενδυσίμων μετρητών τους.

Η διαδικασία αγοράς ακινήτου με έναν επιχειρηματικό συνεργάτη δεν είναι πιο περίπλοκη από την αγορά του από μόνη της. Ωστόσο, οι επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα με έναν επιχειρηματικό εταίρο θα πρέπει να κάνουν το επιπλέον βήμα της αποσαφήνισης των ρόλων, των ευθυνών και της λήψης οικονομικών αποφάσεων στη συνεργασία. Τι γίνεται αν ένας συνεργάτης θέλει να πουλήσει το ενδιαφέρον του για το ακίνητο; Πώς θα γίνει η διαχείριση του ακινήτου; Χρειάζεστε συγχώνευση επιχειρήσεων; Εάν το ακίνητο χρειάζεται μεγάλες επισκευές, πώς θα ληφθούν αυτές οι αποφάσεις; Οι επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα με συνεργάτες θα πρέπει να διευκρινίσουν αυτές τις λεπτομέρειες, κατά προτίμηση γραπτώς, πριν εισέλθουν στην αγορά.

Αγοράστε ένα μόνο ακίνητο

Σε αντίθεση με τους επενδυτές που αγοράζουν ενοικιαζόμενα ακίνητα ως μέρος μιας συνεργασίας, οι μεμονωμένοι επενδυτές ακινήτων έχουν τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής τους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για επενδυτές που έχουν αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν εύκολα ένα ακίνητο μόνοι τους, νιώθουν άνετα να διαχειρίζονται όλες τις οικονομικές και υλικοτεχνικές πτυχές της επένδυσής τους και θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις για επενδύσεις σε ακίνητα.

Πριν αγοράσουν μόνοι τους, οι επενδυτές θα πρέπει να ρίξουν μια ειλικρινή ματιά στις δεξιότητές τους. Οι επενδύσεις σε ακίνητα δεν είναι τόσο παθητικές όσο πιστεύουν ορισμένοι, και οι επενδυτές δεν πρέπει να μπουν στη διαδικασία πιστεύοντας ότι η ιδιοκτησία ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου θα είναι ένα εγχείρημα 1-50. Η ιδιοκτησία και η ενοικίαση μπορεί να απαιτούν ποικίλες δεξιότητες όπως συντήρηση, συντήρηση, σχέσεις με ενοικιαστές, οργάνωση, μάρκετινγκ, διαχείριση χρημάτων και φορολογική προετοιμασία.

Επενδύστε σε REITs ή άλλα κεφάλαια ακίνητης περιουσίας

Ακόμη και οι επενδυτές που δεν έχουν τα μετρητά στη διάθεσή τους για να αγοράσουν ακίνητα μπορούν να επωφεληθούν από την αγορά ακινήτων επενδύοντας σε REIT. Το REIT σημαίνει Real Estate Investment Trust, ένα είδος επένδυσης που αγοράζει και διαχειρίζεται ενοικιαζόμενα ακίνητα και πληρώνει μερίσματα στους μετόχους με βάση τα έσοδα από τα ενοικιαζόμενα ακίνητα. Τα REIT απαιτούν λιγότερα χρήματα από την αγορά ακινήτων και οι επενδυτές REIT δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τις ταλαιπωρίες των ενοικιαστών ή τη συντήρηση.

Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε ακόμη περισσότερο, είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων και ETF ακινήτων, τα οποία είναι συλλογές πολλών διαφορετικών REIT.

Οι πιθανοί επενδυτές ακινήτων μπορεί να το βρουν χρήσιμο να μιλήσουν με έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο για να δουν εάν αυτά τα κεφάλαια ταιριάζουν με τη συνολική επενδυτική τους στρατηγική πριν τα προσθέσουν στο χαρτοφυλάκιό τους, αγοράσουν ένα ακίνητο ή επενδύσουν με έναν επιχειρηματικό εταίρο.

Πηγή: Northwestern Mutual

Οι επενδύσεις ανά τομέα, όπως τα ακίνητα, ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικούς και μεγαλύτερους κινδύνους από τις πιο διαφοροποιημένες επενδύσεις. Οι μειώσεις της αξίας των ακινήτων, οι οικονομικές συνθήκες, οι φόροι ακινήτων, οι φορολογικοί νόμοι και τα επιτόκια θέτουν δυνητικούς κινδύνους για τις επενδύσεις σε ακίνητα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ντον Κλάιν
Βοηθός Διευθυντή – Δημόσιες Σχέσεις Πεδίου & National Grassroots
[email protected]
1-800-323-7033

Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται μέσω της υπηρεσίας διανομής δελτίων τύπου στο Newswire.com.

Leave a Comment