3 τρόποι για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος

απόψεις που εκφράζονται από επιχειρηματίας οι συνεισφέροντες είναι δικοί τους.

“Δεν νιώθω καλά. Καλέστε το 911.”

Υποτίθεται ότι το είπα στον άντρα μου, που καθόταν δίπλα μου σε ένα εστιατόριο στο κέντρο του Μανχάταν, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θυμάμαι ότι της είπα πριν από λίγο για μια νέα επιχειρηματική οπτική που θα μπορούσε να κάνει η μάρκα της μητρότητας μου, η Emilia George, και επίσης έβγαλα το κινητό μου για να βγάλω μια selfie ενώ παρατηρούσα χαριτολογώντας: «Αυτό θα είναι το επόμενο πράγμα. γεννήθηκε μια μεγάλη επιχειρηματική ιδέα!».

Ξαφνικά όλα έγιναν θολά και ήσυχα —πολύ ήσυχα για ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης— και οι άνθρωποι γύρω μας πανικοβλήθηκαν και μου ευχήθηκαν. Μετά ασθενοφόρο, φορείο και σειρήνα, μετά γιατροί, νοσοκόμες, ΗΚΓ και αίμα και λίγες ώρες αργότερα ο άντρας μου με πήγε σπίτι. Είμαι μαμά, οπότε πήγα αμέσως να ελέγξω το μωρό και το μικρό παιδί μου, αλλά δεν ήξερα τι να πω ή τι να σκεφτώ μετά τη διάγνωση.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν άρχισα να ρωτάω: «Μπορεί κάποιος να συνεχίσει να είναι επιχειρηματίας, να ευδοκιμήσει και να είναι επιτυχημένος ηγέτης εάν έχει κρίση πανικού;».

Πάρτε το από εμένα: Σε απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, πολλά άτομα στον κύκλο σας θα σας ζητήσουν να σταματήσετε το επιχειρηματικό σας ταξίδι. Αυτό συμβαίνει επειδή υποθέτουν ότι τέτοιες επιθέσεις δείχνουν ότι το άγχος του να είσαι στέλεχος είναι απλώς υπερβολικό.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: οι κρίσεις πανικού δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και όσοι περιμένουν ενεργά (ή ακόμα και αόριστα) να εμφανιστούν οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να υπονομεύσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και την εμπιστοσύνη αυτών που βρίσκονται στην άλλη άκρη. το τραπέζι. Αλλά με τα χρόνια, έμαθα τρόπους να διαχειρίζομαι το άγχος, ενώ συνεχίζω να είμαι αποτελεσματικός ηγέτης – τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν μια παρόμοια πρόκληση.

Σχετίζεται με: Αυτές οι στρατηγικές βοηθούν τους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν το άγχος και την κατάθλιψη

1. Δώστε προτεραιότητα στο αποτέλεσμα: φυσικό, όχι φορολογικό

Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση, αλλά η ζωή μας δεν τελειώνει εκεί. Όταν ένας ηγέτης σε μια εταιρεία βάζει πρώτα τη δική του ευημερία, όλοι ακολουθούν και το αποτέλεσμα είναι μια δυνατή ομάδα. Παράδειγμα ήταν η απόφασή μου να κλείσω την μπουτίκ Emilia George για μια μέρα που ένας υπάλληλος δεν ένιωθε καλά. Προσφέρθηκε να κρατήσει το κατάστημα ανοιχτό για «λίγες ώρες ακόμη», αλλά αρνήθηκα γιατί οι λίγες πωλήσεις που μπορούσαμε να πετύχουμε αυτές τις ώρες δεν θα ισοδυναμούσαν ποτέ με την υγεία ενός μέλους της ομάδας.

Όλοι οι ιδρυτές βρίσκονται σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να λάβουν οικονομική ώθηση κατά τη διάρκεια των εποχών πωλήσεων ή των εράνων, αλλά η σωματική υγεία είναι το μόνο πλεονέκτημα που πρέπει να έχει ο ηγέτης 100% έλεγχο.

2. Στηριχτείτε στην ομάδα σας

Οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστεύονται τις ομάδες τους με υγιή όρια. Και αυτό δεν είναι αδυναμία, αλλά εμπιστοσύνη. Οι αποτελεσματικές εργασιακές σχέσεις ευδοκιμούν όταν δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ή αμφιβολία όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος, για παράδειγμα, χρειάζεται να νοσηλευτεί ή χρειάζεται με άλλο τρόπο επαγγελματική φροντίδα.

Όταν ένας σόλο επιχειρηματίας ξεκινά να χτίζει μια ιδρυτική ομάδα, η εξέλιξή του είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι νομίζει. Τα ιδρυτικά μέλη είναι αυτά που καθιερώνουν την εταιρική κουλτούρα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε μακροπρόθεσμα. Είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, αλλά μόλις έχετε μια τέτοια βασική ομάδα, εμπιστευτείτε τα μέλη της με υγιή όρια, ώστε να ξέρουν πώς να σας υποστηρίξουν.

Σχετίζεται με: Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Πώς να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη στην ομάδα σας

3. Μην ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι

Ένας νοσηλευτής μου είπε κάποτε για έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που ζήτησε να καλυφθεί το κεφάλι του ενώ τον φόρτωναν σε ασθενοφόρο – ανησυχώντας ότι η μετοχή της εταιρείας θα έπεφτε αν το κοινό μάθαινε ότι ήταν άρρωστος. Φυσικά, οι New York Times “Stop the press!” Ο Έλον Μασκ φέρεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε σε αυτή τη σπάνια λίστα περιουσίας/επιρροής (ακόμα).

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι όλοι αντιμετωπίζουν κάτι δύσκολο, είτε αυτό σχετίζεται με την υγεία είτε όχι. Μην κρίνετε τον εαυτό σας επειδή αντιμετωπίζετε άγχος – αν και καταλαβαίνω πλήρως τη φανταστική εικόνα που θέλει να διατηρήσει κάθε ηγέτης. είναι ώρα Αποδεχτείτε ότι έχετε μια αγχώδη διαταραχή και ότι μπορείτε να πάθετε κρίση πανικού από το πουθενά. Όσο πιο αποδεκτοί είστε και όσο λιγότερο ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι, τόσο πιο σίγουροι θα είστε μπροστά στην ομάδα σας και τόσο πιο σίγουροι θα είναι αυτοί με τη σειρά τους.

Σχετίζεται με: Δεν χρειάζεστε υψηλή αυτοεκτίμηση. Χρειάζεστε Υψηλή Αυτοσυμπόνια.

Οι αγχώδεις διαταραχές μεταξύ των επιχειρηματιών έχουν γίνει πιο έντονες και διαδεδομένες, ειδικά από την έναρξη του Covid-19. Χρειάζεται δύναμη και σύστημα υποστήριξης για να ξέρετε ότι το έχετε και να μην το αφήσετε να αποτρέψει την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή σας στην επιχείρηση. Όσο πιο κοντά είμαστε στο να λέμε νέες και συναρπαστικές ιστορίες ηγεσίας, τόσο περισσότερο υιοθετούμε συνειδητές ενέργειες για να το διαχειριστούμε.

Leave a Comment