3 τρόποι για να βοηθήσετε τις γυναίκες να έχουν γραφεία μάρκετινγκ

Τα τελευταία 100 χρόνια, οι γυναίκες έχουν κάνει μεγάλα βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών Επιχειρηματικών Επιχειρήσεων, το 40% όλων των επιχειρήσεων ανήκουν σε γυναίκες.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα γραφεία μάρκετινγκ: Από τα 22.000 διαφημιστικά γραφεία στη Βόρεια Αμερική, μόνο 220 ανήκουν σε γυναίκες ή άτομα που δεν είναι δυαδικά. Αυτός ο διαχωρισμός δεν είναι δίκαιος ή δίκαιος και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νιώθουν.

Γιατί δεν πηγαίνουν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις αντιπροσωπείας;

Δεν είναι ότι δεν θέλουν. Αντίθετα, ορισμένες γυναίκες που κατείχαν ηγετικές θέσεις δεν προσκλήθηκαν ποτέ να υποβάλουν αίτηση για ιδιοκτησία ή να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχεδιασμού διαδοχής. Μπορεί να προήχθησαν σε ρόλους C-suite, αλλά δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ να κατέχουν πρακτορείο.

Χωρίς τις υπάρχουσες ευκαιρίες, η ανισότητα των φύλων έχει αυξηθεί.

Ευτυχώς, η αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι τρέχουσες γυναίκες ιδιοκτήτριες πρακτορείων θέλουν να ανεβάσουν άλλες γυναίκες στο επίπεδό τους. Είναι ενθουσιασμένοι να διδάξουν, να διδάξουν και να μάθουν.

Γι’ αυτό, για παράδειγμα, δύο γυναίκες ιδιοκτήτριες πρακτορείων, η Christy Hiler και η Jean Freeman, ξεκίνησαν το Own It, μια πρωτοβουλία που στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες να ξεπεράσουν πραγματικά και αντιληπτά εμπόδια στην ιδιοκτησία πρακτορείου.

Ο κόσμος των πρακτορείων χρειάζεται το ταλέντο και την εμπειρία των γυναικών ιδιοκτητών. Πώς μπορείτε λοιπόν να ανοίξετε το δρόμο για περισσότερες γυναίκες ιδρυτές και CEOs; Ακολουθούν τρία βήματα που θα βοηθήσουν στην αλλαγή της πορείας του κλάδου προς το καλύτερο.

1. Σχεδιασμός διαδοχής με γνώμονα τις γυναίκες

Εάν είστε ιδιοκτήτης πρακτορείου, ξέρετε ότι δεν θα τρέχετε τα πάντα για πάντα. Σε ποιον θα δώσεις τα κλειδιά; Βάζοντας τις γυναίκες πρώτα στον σχεδιασμό διαδοχής, μπορείτε εύκολα να επηρεάσετε την επόμενη γενιά ιδιοκτητών πρακτορείων.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μιλήσετε με τους ηγέτες της ομάδας σας για να δείτε αν υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να είναι υπεύθυνες για τη συνέχιση του οράματος της εταιρείας που έχετε δημιουργήσει. Από εκεί, μπορείτε να αξιολογήσετε ποιος έχει ήδη χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τον ιδιοκτήτη και να επενδύσετε στην εκπαίδευση για να αναπτύξετε τις δυνατότητές τους.

Εναλλακτικά, εάν σκοπεύετε να προωθήσετε το πρακτορείο σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν μεσίτη που εστιάζει στην αντιστοίχιση γυναικών ιδιοκτητών με επιχειρήσεις.

2. Μιλήστε με γυναίκες ηγέτες για την επαγγελματική τους πορεία

Η επέκταση της ιδιοκτησίας σε γυναίκες στην εταιρεία σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η συζήτηση με ταλέντο.

Ίσως πρέπει να ακούσουν ότι δεν είστε ο μόνος που μπορεί να έχει το προνόμιο να έχει ένα. Ή ίσως έχουν καταλήξει σε μια ιδέα για την ιδιοκτησία, αλλά δεν έχουν οδικό χάρτη. Μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους για να δημιουργήσετε μονοπάτια καριέρας. Ακόμα κι αν τους απομακρύνει από την επιχείρηση πρακτορείου για μια μέρα, θα αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα.

Μια επαγγελματική πορεία περιλαμβάνει την οικοδόμηση ενός πλαισίου από το σήμερα στο μέλλον. Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δημιουργούν μονοπάτια καριέρας, κάτι που είναι κρίμα. Το να βλέπεις μια ξεκάθαρη και λειτουργική πορεία σταδιοδρομίας μπορεί να είναι ένα μεγάλο κίνητρο, ειδικά για μια γυναίκα που ονειρεύεται να αποκτήσει ένα πρακτορείο.

Απλώς ανοίγοντας λίγο την πόρτα θέτοντας το θέμα με ένα από τα μέλη της ομάδας σας μπορεί να ξεκινήσει μια αλλαγή.

3. Προετοιμάστε τις γυναίκες για την πραγματικότητα της ιδιοκτησίας

Το να είσαι ιδιοκτήτης είναι διαφορετικό από το να είσαι ηγέτης, επόπτης, διευθυντής ή στέλεχος. Οι ιδιοκτήτες έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη. Ωστόσο, τα υψηλότερα πονταρίσματα μπορεί να αξίζουν τον κόπο, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον ιδανικό χώρο εργασίας και την επωνυμία τους.

Αντί να αφήνετε την ιδιοκτησία μιας εταιρείας να φαίνεται σαν κάποιο είδος μυστικιστικής, μαγικής εμπειρίας, μιλήστε με γυναίκες που γνωρίζετε που μπορεί να ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτό. Να είστε ειλικρινείς και ευαίσθητοι. Χαμηλώστε την αυλαία, μοιραστείτε τα καλά και τα κακά.

Για παράδειγμα, τα πρώτα ή δύο χρόνια της ιδιοκτησίας μπορεί να είναι ένας αγώνας. Αλλά μόλις αποκτήσετε εμπειρία, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να κάνετε ως υπάλληλος. Μπόρεσα να κάνω ταξίδια τριών εβδομάδων με την κόρη μου επειδή ήμουν ιδιοκτήτης που ενδυνάμωσε και ενδυνάμωσε τους υπαλλήλους μου. Αυτό είναι ένα ανεκτίμητο όφελος που αξίζει τον αρχικό συμβιβασμό.

* * *

Δεν χρειάστηκαν δεκαετίες για να ενδυναμώσει ο κόσμος των πρακτορείων περισσότερες γυναίκες ιδιοκτήτες. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Own It και τις προσπάθειες ανεξάρτητων ηγετών, ο κλάδος στο σύνολό του μπορεί να γίνει πιο δίκαιος.

Περισσότεροι πόροι για Γυναικεία γραφεία και Γυναίκες στο μάρκετινγκ

Το κράτος των Γυναικείων Μικρών Επιχειρήσεων [Infographic]

Οκτώ συμβουλές για γυναίκες επαγγελματίες του μάρκετινγκ για να προωθήσουν καλύτερα τον εαυτό τους

Πόσο ποικιλόμορφη είναι η φυλετική βιομηχανία του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Leave a Comment