3 μεγάλα μειονεκτήματα στην αναμονή για αγορά ασφάλισης ζωής

Ταλαιπωρημένη γυναίκα στο τηλέφωνο

Πηγή εικόνας: Getty Images

Όποιος δεν έχει ακόμα ασφάλεια ζωής, θα πρέπει να το διαβάσει.


Βασικά σημεία

  • Υπάρχουν μερικά μεγάλα μειονεκτήματα στην αναμονή για να αγοράσετε ασφάλεια ζωής.
  • Όσοι περιμένουν μπορεί να μην πάρουν την πολιτική που θέλουν.
  • Το κόστος πολιτικής μπορεί επίσης να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Όποιος αναβάλλει την αγορά ασφάλισης ζωής αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει μεγάλο λάθος. Αν και μπορεί να μην φαίνεται διασκεδαστική αγορά ή κάτι για να ξοδέψετε χρήματα, είναι καλύτερο να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό και να ασφαλιστείτε.

Γιατί αυτό? Δείτε αυτά τα τρία μεγάλα μειονεκτήματα στην αναμονή για να αγοράσετε ασφάλεια ζωής.

1. Η κάλυψη που θέλετε ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμη

Ο μόνος μεγαλύτερος λόγος για να μην περιμένετε να αγοράσετε ασφάλεια ζωής είναι ότι μπορεί να καταστεί αδύνατο να αποκτήσετε την κάλυψη που θέλετε με την πάροδο του χρόνου.

Για να είμαστε σαφείς, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ασφάλεια ζωής. Για τους ηλικιωμένους και τους άρρωστους, υπάρχουν εγγυημένες πολιτικές έκδοσης που μπορούν να παρέχουν περιορισμένο επίδομα θανάτου αρκετά μεγάλο για να καλύψει τα έξοδα κηδείας και μερικά άλλα έξοδα για τα επιζώντα μέλη της οικογένειας.

Αλλά δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τον πιο επιθυμητό τύπο ασφάλισης ζωής. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη για ιατρική αναδοχή. Οι ασφαλιστές λαμβάνουν υπόψη την υγεία και την ηλικία όταν αποφασίζουν εάν θα εκδώσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η αναμονή για την αγορά ασφάλισης ζωής αυξάνει τον κίνδυνο η ηλικία ή η ασθένεια να καταστήσουν αδύνατο να αποκτήσετε το καλύτερο συμβόλαιο για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων. Κανείς δεν θέλει να συμβεί αυτό και αυτή η αρνητική πτυχή δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Εξερευνήστε: Εξοικονομήστε από την ασφάλιση ζωής σας με μία από αυτές τις εταιρείες

Περισσότερα: Δείτε τις κορυφαίες επιλογές μας για ασφαλιστικές εταιρείες ζωής

2. Το κόστος των ασφαλίστρων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής γίνονται πιο ακριβά για τους ηλικιωμένους. Μια καθυστέρηση σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν στο μέλλον. Εάν ένα ασφαλιστήριο δεν είναι διαθέσιμο, τότε μπορεί να είναι αδύνατο να το αποκτήσετε ή ο κάτοχος της ασφάλισης μπορεί να χρειαστεί να λάβει μειωμένο επίδομα θανάτου εάν δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την κάλυψη που θέλει.

Για να έχετε την πιο οικονομική κάλυψη, είναι καλύτερο να αγοράσετε ασφάλεια ζωής όσο το δυνατόν νωρίτερα όταν η κάλυψη είναι απαραίτητη ή αναμένονται μελλοντικές ασφαλιστικές ανάγκες. Για παράδειγμα, κάποιος που δεν είναι ακόμη παντρεμένος αλλά σκοπεύει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά μπορεί να θέλει να αγοράσει ασφάλεια πριν βρει σύζυγο, οπότε παρέχεται προστασία όταν τη χρειάζεται.

3. Μπορεί να χτυπήσει τραγωδία πριν να είναι διαθέσιμη η κάλυψη

Τέλος, το τελευταίο και πιο προφανές μειονέκτημα στην αναμονή για την αγορά ασφάλισης ζωής είναι ότι μπορεί να συμβεί τραγωδία πριν από την αγορά του συμβολαίου. Εάν κάποιος πεθάνει, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια ζωής για τα επιζώντα μέλη της οικογένειας. Το συμβόλαιο μπορεί να καλύψει τα έξοδα κηδείας και να δώσει στους επιζώντες αγαπημένους τα χρήματα που χρειάζονται για να διατηρήσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής θα έχει επίσης έναν αναβάτη ανίατης ασθένειας. Αυτό μπορεί να προσφέρει χρήματα για την πληρωμή της ιατρικής περίθαλψης και των εξόδων στο τέλος της ζωής του όταν κάποιος πεθάνει. Αυτό ουσιαστικά επιτρέπει στον κάτοχο της ασφάλισης να λάβει ένα μέρος του επιδόματος θανάτου νωρίς, εάν χρειαστεί.

Αυτά τα χρήματα μπορούν να σώσουν τους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους από σημαντική οικονομική δυσπραγία σε μια κρίσιμη στιγμή σε περίπτωση ανίατης ασθένειας ή θανάτου. Αλλά αν κάποιος περίμενε πολύ για να αγοράσει ασφάλεια ζωής και αρρώστησε ή πέθαινε πριν αναλάβει δράση, δεν θα ήταν διαθέσιμη.

Υπό το πρίσμα αυτών των τριών σημαντικών μειονεκτημάτων, θα πρέπει να είναι σαφές ότι η αναμονή για την αγορά ασφάλισης ζωής απλά δεν αξίζει τον κόπο. Καλυφθείτε σήμερα.

Οι επιλογές μας για τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής

Η ασφάλεια ζωής είναι σημαντική εάν έχετε εξαρτώμενα άτομα. Εξετάσαμε τις επιλογές και συντάξαμε μια λίστα με τις καλύτερες ασφάλειες ζωής στην κατηγορία. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και τον κατάλληλο τύπο συμβολαίου για τις ανάγκες σας. Διαβάστε τη δωρεάν κριτική μας σήμερα.

Leave a Comment