3 λόγοι για να αγοράσετε 3M μέχρι το τέλος του 2022

λένε τις μετοχές τους (ΜΜΜ -1,19%) Το να είναι μια απογοήτευση τελευταία είναι μια σημαντική υποτίμηση. Η μετοχή είναι εμφανώς υποαποδοχή για πάρα πολύ καιρό, με πτώση άνω του 50% από την αρχή του 2018. Σχεδόν κάθε πτυχή της επιχείρησής του δυσκολεύεται αυτές τις μέρες.

Ωστόσο, καθώς οδεύουμε προς το 2023, πολλά από τα προβλήματά του επιτέλους χαλαρώνουν. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολυαναμενόμενη αναβίωση για την εταιρεία και τη μετοχή. Καθώς ετοιμαζόμαστε να αναστρέψουμε το ημερολόγιο, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα τρία μεγαλύτερα πράγματα που λειτουργούν υπέρ της 3M αυτή τη στιγμή.

Το δολάριο ΗΠΑ αρχίζει να χάνει την αξία του

Οι επενδυτές που ακολουθούν την 3M θα υπενθυμίσουν ότι ο οργανισμός μείωσε την καθοδήγηση για τα έσοδα και τα κέρδη για ολόκληρο το έτος στα τέλη Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη προσδοκία της για αύξηση πωλήσεων το 2022 μεταξύ 1,5% και 3,5% αναθεωρήθηκε ξανά σε ένα εύρος από 1,5% έως 2%, και η εταιρεία αναμένει τώρα κέρδη ανά μετοχή 10,10 έως 10,35 $ το 2022, έναντι της προηγούμενης καθοδήγησης των 10,30 $ κλήσεις Έως 10,80 $. Το περιθώριο ελεύθερων ταμειακών ροών της είναι επίσης κάτω από τις αρχικές προσδοκίες.

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή τη συρρικνωμένη προοπτική, η εταιρεία επισημαίνει την αυξανόμενη αξία του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία έχει δυσκολέψει την πώληση των προϊόντων της σε ξένους πελάτες. Το δολάριο αυξήθηκε περισσότερο από 20% από τα μέσα του έτους έως τον Οκτώβριο – ένα τεράστιο κέρδος για τα νομισματικά πρότυπα – φτάνοντας σε υψηλό πολυετίας εκείνο τον μήνα.

Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι νέο πρόβλημα. Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ αυξάνεται από το 2011, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα σημαντικό, επαναλαμβανόμενο οικονομικό πρόβλημα για την εταιρεία σε όλη τη διάρκεια. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν σχεδόν το ήμισυ του εισοδήματός σας παράγεται στο εξωτερικό.

Αλλά η εκτοξευόμενη αξία του δολαρίου υποχωρεί τώρα σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή δεδομένων: Yahoo Finance. Γραφικό του συγγραφέα.

Ενθαρρυνόμενο από έναν συνδυασμό του τρέχοντος ψυχρού εγχώριου πληθωρισμού και μιας πολυαναμενόμενης οικονομικής ανάκαμψης σε μεγάλο μέρος του κόσμου, το δολάριο ΗΠΑ βρίσκεται τώρα κατά 9% κάτω από το υψηλό του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθοδική πορεία, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνεται και πολλά άλλα έθνη θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζονται στην αναζωπυρωμένη οικονομική ανάπτυξη.

Τουλάχιστον, αυτό σημαίνει ότι το μακροπρόθεσμο ράλι του δολαρίου μπορεί να υποχωρεί, πράγμα που σημαίνει ότι η 3M μπορεί πλέον να ελέγξει τη δυναμική της στις ξένες τιμές και τη ζήτηση.

Η 3M μετριάζει τις τρέχουσες και μελλοντικές διαφορές

Εκτός από τις νομισματικές διαμάχες, τα νομικά ζητήματα έχουν αποδειχθεί σημαντική ώθηση για τη μετοχή της 3M εδώ και αρκετό καιρό.

Η μεγαλύτερη από αυτές τις προκλήσεις είναι μια ομαδική αγωγή που υποβλήθηκε από πρώην χρήστες των ωτοασπίδων. Περισσότεροι από 200.000 βετεράνοι μήνυσαν τη θυγατρική της 3M που τους κατασκευάζει, ισχυριζόμενοι ότι το προϊόν τους δεν κατάφερε να αποτρέψει την απώλεια ακοής που σχετίζεται με το θόρυβο που έπρεπε να αποτρέψουν. Όταν όλα ειπωθούν και γίνουν, αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαίρεση μπορεί να μην είναι τώρα.

Αν και επρόκειτο για έναν αμφιλεγόμενο νομικό ελιγμό, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ καθώς και η Αμερικανική Ένωση Νομικής Μεταρρύθμισης συμφωνούν τώρα δημοσίως με το νομικό επιχείρημα της 3M ότι η υποβολή αίτησης πτώχευσης θυγατρικής προστατεύει τη μητρική εταιρεία από το βάρος αυτής της νομικής ευθύνης. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη κριθεί σε εφετείο, αλλά φαίνεται ότι το ρεύμα στρέφεται υπέρ της 3M. Οι ενάγοντες ομαδικής αγωγής μπορεί να επιλέξουν έναν μικρότερο διακανονισμό επειδή διακυβεύονται οι αρχικές τους αξιώσεις.

Ξεχωριστά, αλλά ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει να παράγει φθοριοπολυμερή, φθοριούχα υγρά και υποπροϊόντα με βάση το PFAS — «για πάντα χημικά» που όχι μόνο είναι δυνητικά επιβλαβή αλλά μπορούν να παραμείνουν μοριακά ανέπαφα για δεκαετίες.

Η 3M δεν έχει αγωγές που να σχετίζονται με το PFAS (τουλάχιστον όχι ακόμα) και η εταιρεία δεν θα σταματήσει την παραγωγή μέχρι το 2025. Στο βαθμό που το δικαστήριο της κοινής γνώμης επηρεάζει ό,τι συμβαίνει στην πραγματική αίθουσα του δικαστηρίου, το ίδιο επηρεάζει και η εταιρεία. μια προσπάθεια να γίνει ένας καλός παγκόσμιος πολίτης. Οι καταναλωτές και οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι προτιμούν να αγοράζουν από τέτοιους οργανισμούς.

Η τιμή είναι χαμηλή και το μέρισμα υψηλό

Σε τελική ανάλυση, η πίστωση πρέπει να δοθεί εκεί που οφείλεται η πίστωση. Παρά τις πολλές προκλήσεις που αποσπούν την προσοχή και δαπανηρές τα τελευταία χρόνια, η 3M συνεχίζει να πληρώνει τα μερίσματά της. Πράγματι, η εταιρεία όχι μόνο πληρώνει το μέρισμά της κάθε τρίμηνο εδώ και δεκαετίες, αλλά έχει επίσης αυξήσει το ετήσιο μέρισμά της κάθε χρόνο τα τελευταία 64 χρόνια. Αυτό το καθιστά τον Βασιλιά των Μερισμάτων και έναν από τους καλύτερους πληρωτές μερισμάτων γενεαλογίας στην αγορά.

Το ιστορικό μερισμάτων του δεν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ένας επενδυτής αποδόσεων θα ήθελε να εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει σε αυτήν τη συγκεκριμένη μετοχή εδώ και τώρα. Ακόμη πιο ελκυστικό είναι το γεγονός ότι η παρατεταμένη αδυναμία της μετοχής έχει ωθήσει την τρέχουσα μερισματική της απόδοση στο ελκυστικό 4,8%. Μπορείτε να βρείτε μετοχές υψηλότερης απόδοσης, φθηνότερες, αλλά δεν θα έχετε υψηλότερη απόδοση από τον κίνδυνο που φέρνει αυτή τη στιγμή η 3M στο τραπέζι. Επίσης, διαπραγματεύεται μόλις 11,6 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη ανά μετοχή του επόμενου έτους 10,42 $.

Αυτό το μέρισμα πάνω από το μέσο όρο/κάτω από το μέσο όρο αποτίμηση έχει επιπτώσεις πέρα ​​από την άμεση δημιουργία εισοδήματος. Μην εκπλαγείτε αν δείτε μετοχές αξίας, όπως η 3M, να ξεπερνούν τις εταιρίες ανάπτυξης χαμηλού κόστους που βασίζονται σε μετοχές χάρη στα υψηλότερα επιτόκια.

Με άλλα λόγια, η μετοχή της 3M θα μπορούσε σύντομα να πιάσει έναν σημαντικό κυκλικό άνεμο που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια καθώς οι επενδυτές αλλάζουν τις προτιμήσεις τους για το στυλ.

Leave a Comment