3 καλοί λόγοι για τους ηλικιωμένους να αγοράσουν ασφάλιση ζωής

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους οι ηλικιωμένοι μπορεί να θέλουν να συνάψουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

LUIS ALVAREZ/Getty Images


Οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι συμφωνούν ότι η ασφάλιση ζωής είναι τόσο πολύτιμη όσο και αναπόσπαστο μέρος του υγιούς οικονομικού σχεδιασμού. Με μηνιαία χρέωση στον πάροχο, αυτή η μοναδική μορφή προστασίας μπορεί να παρέχει οικονομική ασφάλεια στα αγαπημένα πρόσωπα σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου.

Ενώ η ασφάλιση ζωής για μια μεγάλη ποικιλία ενηλίκων θεωρείται επωφελής, υπάρχει ένα δημογραφικό που συνήθως μένει έξω από τη συζήτηση: άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η ασφάλιση ζωής για αυτούς τους ηλικιωμένους θεωρείται συχνά απαγορευτικό κόστος σε σύγκριση με την ασφάλιση κάλυψη που μπορεί να διασφαλιστεί. Αλλά όταν πρόκειται για ασφάλιση ζωής για ηλικιωμένους, υπάρχει κάποιες εξαιρέσεις σε αυτήν την περίπτωση αξίζει να καταλάβουμε ότι η πολιτική μπορεί να είναι και πολύτιμη και φθηνή.

Εάν σκέφτεστε την ασφάλιση ζωής, ξεκινήστε με μια δωρεάν ηλεκτρονική προσφορά, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

3 καλοί λόγοι για τους ηλικιωμένους να αγοράσουν ασφάλιση ζωής

Όπως με κάθε χρηματοοικονομικό προϊόν, τα οφέλη είναι συγκεκριμένα για τις προσωπικές συνθήκες και τους στόχους ενός ατόμου. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους οι ηλικιωμένοι μπορεί να θέλουν να συνάψουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Εδώ είναι τρία:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετρητά όσο ζείτε

Η ασφάλιση ζωής θεωρείται παραδοσιακά ως κάτι που ορίζετε και ξεχνάτε, κάτι που απλώς θα χρησιμοποιήσετε δικαιούχους στην απουσία σου. Αλλά υπάρχει ασφάλιση ολόκληρης ζωής τύπους πολιτικής που επιτρέπουν την πρόσβαση στο στοιχείο μετρητών του συμβολαίου σας όσο ζούσε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί να πληρώσει το χρέοςπληρώστε τους οικιακούς λογαριασμούς ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι πολιτικές τείνουν να είναι πιο ακριβές για προφανείς λόγους. Και χρειάζεται λίγος χρόνος για να δημιουργήσετε τα αποθέματα μετρητών για να τα αποκτήσετε τελικά. Ωστόσο, μια πολιτική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε μετρητά είναι πολλά υποσχόμενη, ειδικά για ηλικιωμένους με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Λάβετε μια δωρεάν εκτίμηση τιμής στο διαδίκτυο τώρα για να δείτε πόσο καλά πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Μπορεί να χρησιμεύσει ως κληρονομιά

Μερικοί ηλικιωμένοι έχουν υγιείς αποταμιεύσεις και μετοχές στο σπίτι που σκοπεύουν να μεταδώσουν στα παιδιά και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάποιοι, δυστυχώς, δεν το κάνουν. Για όσους ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη του κενού.

Για έναν άνδρα 64 ετών που ζει στην πόλη της Νέας Υόρκης, η Haven Life θα παρέχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής 150.000 $, 10 χρόνια για 98,74 $ το μήνα. Αυτό είναι ένα απόσπασμα για έναν υγιή άνδρα μη καπνιστή.

Τα 150.000 $ για να τα αφήσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι σημαντικά, ειδικά αν μπορούν να παρασχεθούν με λιγότερα από 100 $ το μήνα. Κάντε τα μαθηματικά και δείτε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά/επιλέξιμοι. Μπορεί να εκπλαγείτε πόση κάλυψη μπορείτε να πάρετε και να αφήσετε για τους δικαιούχους σας.

Μπορεί να καλύψει τα έξοδα στο τέλος του κύκλου ζωής τους

Η ασφάλιση ζωής είναι μια καλή εναλλακτική εάν ψάχνετε για ένα φθηνό συμβόλαιο αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να έχετε κάλυψη για έξοδα ζωής, όπως κηδείες και ταφές. Τέτοια έξοδα μπορεί να αξίζουν περίπου 10.000 $ έως 20.000 $ – ένα ποσό που πολλοί πάροχοι ασφάλισης ζωής θα καλύψουν ευχαρίστως για υψηλό επίπεδο υγείας.

Ένας θάνατος στην οικογένεια είναι αρκετά δύσκολος. Δεν θα θέλετε να προσθέσετε οικονομικά βάρη στο μείγμα. Ευτυχώς, ένα προσιτό και αξιόπιστο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση αυτών των ανησυχιών.

Εάν πιστεύετε ότι θα επωφεληθείτε από το να έχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που μπορεί να καλύψει τα έξοδα στο τέλος της ζωής σας, ξεκινήστε τώρα λαμβάνοντας μια δωρεάν προσφορά στο διαδίκτυο.

Συμπέρασμα

Παρά τη συμβατική σοφία, υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους ορισμένοι ηλικιωμένοι πρέπει να αγοράσουν ασφάλιση ζωής. Ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση, το συμβόλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετρητά, ως κληρονομιά ή απλώς για να βοηθήσετε τους αγαπημένους σας να εξοφλήσουν τα χρέη για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Τώρα συγκρίνετε τους παρόχους καταστημάτων και τις πολιτικές εδώ.

Leave a Comment