3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια όταν αγοράζουν ασφάλιση ζωής

Πηγή εικόνας: Getty Images

Όλα αυτά είναι σημαντικά σημεία που πρέπει να θίξουμε.


Βασικά σημεία

  • Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ασφάλιση ζωής μετά το γάμο για να προστατεύσουν τη σύζυγό τους.
  • Είναι σημαντικό να συζητήσετε διεξοδικά τις επιλογές σας και να είστε στην ίδια σελίδα με τον σύντροφό σας.

Το να παντρευτείς είναι μια μεγάλη δέσμευση. Μετά από όλα, εγγραφήκατε για να μοιραστείτε τον φυσικό και συναισθηματικό σας χώρο με ένα άλλο άτομο. Και σε πολλές περιπτώσεις, εγγράφεστε επίσης για να εξυγιάσετε τα οικονομικά σας.

Μιλώντας για τα οικονομικά, μπορεί να θέλετε τίποτα περισσότερο από το να προστατεύσετε τον σύζυγό σας από οικονομικές δυσκολίες μετά το γάμο. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αγοράσετε ασφάλεια ζωής.

Αλλά αυτή δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι παντρεμένοι μεμονωμένα. Αντίθετα, εσείς και ο σύζυγός σας θα πρέπει να είστε συγχρονισμένοι, ώστε να είστε και οι δύο άνετοι με το ποσό της ασφάλισης ζωής που τοποθετείτε. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αγορών για ασφάλιση ζωής.

1. Πόση ασφάλεια ζωής πρέπει να έχει ο καθένας μας;

Εάν εσείς και ο σύζυγός σας βγάζετε περίπου το ίδιο ποσό χρημάτων, τότε μπορεί να αποφασίσετε να λάβετε το ίδιο ποσό κάλυψης με κάθε ένα από τα μεμονωμένα συμβόλαιά σας. Αλλά ίσως όχι. Και αν εσείς, για παράδειγμα, βγάζετε 100.000 $ ετησίως ενώ ο σύζυγός σας βγάζει μόνο 40.000 $, τότε μπορεί να μην χρειαστεί να αγοράσετε τόση ασφάλεια ζωής για τον σύζυγό σας.

Από την άλλη πλευρά, ο σύζυγός σας που κερδίζει λιγότερα μπορεί να είναι περισσότερο φροντιστής αφού κάνετε παιδιά. Έτσι, μπορεί να μην θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για ασφάλιση ζωής για αυτούς, παρόλο που ο μισθός τους είναι χαμηλός. Μιλήστε για να μην αγοράζετε πολύ ή πολύ λίγη ασφάλιση.

2. Πόσα χρόνια κάλυψης χρειαζόμαστε;

Εάν αγοράσετε ολόκληρη ασφάλεια ζωής, θα καλύπτεστε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Ωστόσο, η πλήρης ασφάλιση ζωής μπορεί να είναι αρκετά ακριβή, έτσι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η ασφάλιση διάρκειας ζωής είναι μια πιο προσιτή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καταλάβετε πόσα χρόνια κάλυψης χρειάζεστε.

Εάν εσείς και ο σύζυγός σας είστε στα 30 σας, μπορεί να αποφασίσετε ότι μια πολιτική θητείας 30 ετών για καθέναν από εσάς είναι ένα καλό στοίχημα, επειδή σημαίνει κάλυψη μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης. Ή μπορεί να αποφασίσετε να επιλέξετε μόνο 20 χρόνια κάλυψης, η λογική είναι ότι αν αποκτήσετε παιδιά σύντομα, μια πολιτική 20 ετών μπορεί να σας οδηγήσει στο σημείο να είναι αρκετά μεγάλοι για να πάνε στο κολέγιο και να αρχίσουν να παρέχουν φροντίδα. από τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Το θέμα είναι, μάλλον, να πέσεις σε ένα εύρος που αισθάνεσαι άνετα και οι δύο.

3. Πώς φαίνονται τα κοινά χρέη μας;

Ο σκοπός της σύναψης ασφάλισης ζωής είναι να διασφαλίσει ότι ο σύζυγός σας δεν θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση όταν πεθάνετε. Έτσι, όταν αποφασίζετε πόση ασφάλεια θα αγοράσετε, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη τα χρέη που έχετε μαζί.

Πολλοί άνθρωποι στοχεύουν να αγοράσουν αρκετή ασφάλεια ζωής για να αντικαταστήσουν 10 χρόνια εισοδήματος. Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν να αντικαταστήσουν 20 χρόνια εισοδήματος. Αλλά εκτός από την αντικατάσταση εισοδήματος, θα θελήσετε να εξασφαλίσετε μια αρκετά υψηλή πληρωμή ασφάλισης ζωής για να καλύψετε κοινά χρέη που μπορεί να είναι επιβάρυνση για τον επιζώντα σύζυγο. Έτσι, εάν εσείς και ο σύντροφός σας οφείλετε 250.000 $ για την υποθήκη σας, αυτός είναι ένας αριθμός που πρέπει να λάβετε υπόψη στους υπολογισμούς σας.

Η αγορά ασφάλισης ζωής είναι μια καλή ιδέα είτε είστε νεόνυμφοι είτε είστε παντρεμένοι εδώ και χρόνια. Είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτές τις ερωτήσεις μαζί, ώστε εσείς και ο σύζυγός σας να έχετε το σωστό ποσό κάλυψης.

Προειδοποίηση: η υψηλότερη κάρτα επιστροφής μετρητών που έχουμε δει έχει εισαγωγή 0% APR μέχρι το 2024

Εάν χρησιμοποιείτε λάθος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μπορεί να σας κοστίσει σοβαρά χρήματα. Ο ειδικός μας λατρεύει αυτήν την κορυφαία επιλογή, με 0% εισαγωγική τιμή για τον Απρίλιο έως το 2024, έως και 5% επιστροφή μετρητών και χωρίς ετήσιες χρεώσεις σε κάθε περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κάρτα είναι τόσο καλή που ο ειδικός μας τη χρησιμοποιεί ακόμη και προσωπικά. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας δωρεάν και να κάνετε αίτηση σε μόλις 2 λεπτά.

Διαβάστε τη δωρεάν κριτική μας

Leave a Comment