2 σημαντικοί πάροχοι ασφάλισης κάνναβης λένε ότι οι απώλειες από τις καταιγίδες της Καλιφόρνια δεν είναι τόσο κακές όσο φοβόμουν

Νέος Τώρα μπορείτε να ακούσετε άρθρα του Insurance Magazine!

Το πόσο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος των πρόσφατων καταιγίδων στην Καλιφόρνια στη βιομηχανία κάνναβης της πολιτείας εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο, και ενώ δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ασφαλιστική αγορά κάνναβης της Καλιφόρνια αρχίζουν να βλέπουν μια άνοδο στις απαιτήσεις, και οι δύο μεταφορείς λένε ότι τα νούμερα είναι μέχρι στιγμής. πολύ χαμηλότερα από ό,τι φοβόταν.

Αυτό είναι εκπληκτικό δεδομένης της σφοδρότητας των καταιγίδων που προκάλεσαν όλεθρο σε ολόκληρη την πολιτεία τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Η Golden Bear Insurance Co., ο πρώτος μεταφορέας που εγκρίθηκε να πουλά συμβόλαια κάνναβης στην πολιτεία, ασφαλίζει περισσότερα από 100 θερμοκήπια —μερικά αξίας μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων— δεκάδες φαρμακεία και ακίνητα σε πολυάριθμες γεωργικές ιδιοκτησίες πάνω και κάτω στην Καλιφόρνια. ακτή

Michael Hall, αντιπρόεδρος της Golden Bear για την κάνναβη.

Μέχρι στιγμής, ο αερομεταφορέας έχει δει μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε απαιτήσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής επιχειρήσεων της Golden Bear, Michael Hall.

Σύμφωνα με τον Chief Marketing Officer Charles Pyfrom, τον διαχειριστή της CannGen Insurance Services, έναν μεγάλο εθνικό πάροχο ασφάλισης κάνναβης με σημαντικό αποτύπωμα στην Καλιφόρνια, έχει δει «εκατομμύρια δολάρια» σε αξιώσεις μέχρι στιγμής, οι οποίες είναι ακόμα πολύ κάτω από τις προσδοκίες. .

Η Moody’s RMS δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι συνολικές οικονομικές απώλειες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Καλιφόρνια θα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ασφαλισμένες ζημίες μεταξύ 500 και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης Πλημμύρας και ιδιωτικών εταιρειών. πλημμυρική αγορά.

Charles Pyfrom, επικεφαλής μάρκετινγκ για την CannGen Insurance Services.

Μια σειρά εξωτροπικών κυκλώνων έπληξε τη Δυτική Ακτή ξεκινώντας στα τέλη Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, πλημμύρες, πτώση δέντρων, ροές συντριμμιών και ζημιές από τον άνεμο.

Σύμφωνα με τον Moody’s, ήταν οι υδρατμοί της ανώτερης ατμόσφαιρας ή ο «ατμοσφαιρικός ποταμός» που πυροδότησε τις καταιγίδες. Σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Καλιφόρνια σημειώθηκαν βροχοπτώσεις ρεκόρ, με ορισμένες να αγγίζουν τον ετήσιο μέσο όρο σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με τους κρατικούς αυτοκινητόδρομους και τους τοπικούς δρόμους να έχουν κλείσει ή να έχουν υποστεί ζημιές από πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης. Η Moody’s ανέφερε ότι τα δέντρα που επλήγησαν από την ξηρασία ξεριζώθηκαν και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς και σε αυτοκίνητα και περιουσίες.

Οι ιστορικές καταιγίδες επηρέασαν επίσης τους χειριστές κάνναβης στην Καλιφόρνια, διακόπτοντας τις εργασίες και τις προμήθειες. Ορισμένες εταιρείες κάνναβης έκλεισαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους. Αρκετές επιχειρήσεις είπαν στο MJBizDaily ότι οι δραστηριότητές τους πλημμύρισαν, ενώ άλλες ανέφεραν απώλειες καλλιεργειών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Στάλθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια, αλλά δεν κηρύχθηκε εθνική καταστροφή, καθιστώντας δύσκολη τη συλλογή δεδομένων ζημιών. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η CannGen εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα αξιώσεων για καταιγίδες.

“Έχουμε δει μια αύξηση στις απώλειες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα οφείλονται άμεσα στις καταιγίδες”, δήλωσε ο Pyfrom. «Δεδομένου του μεριδίου αγοράς μας στην Καλιφόρνια, θα ήταν ασφαλές να πούμε ότι έχουμε εκατομμύρια δολάρια σε αξιώσεις».

Οι πρόσφατες απώλειές τους από τις καταιγίδες θα μετριαστούν κάπως, επειδή η CannGen βοηθά μόνο στην ασφάλιση εγκαταστάσεων εσωτερικής ανάπτυξης και όχι σε πιο επικίνδυνες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

“Έτσι, πιθανότατα αποφύγαμε μια σφαίρα σε αυτό”, είπε η Pyfrom, προσθέτοντας ότι η CannGen συνεχίζει να συνεργάζεται με παρόχους και τρίτους συνεργάτες για να επαναφέρει τους ασφαλισμένους της στην κανονική λειτουργία.

Ο Hall εκπλήσσεται από την έλλειψη αξιώσεων από θερμοκήπια και τους χαμηλούς συνολικούς αριθμούς αξιώσεων που έχει δει μέχρι στιγμής.

«Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι οι απώλειές μας είναι 100 χιλιάδες», είπε. “Και κανένα από αυτά τα θερμοκήπια δεν έχει υποβάλει μήνυση ακόμα.”

Απέδωσε την έλλειψη ζημιών θερμοκηπίου σε αυστηρές πρακτικές αναδοχής — κυρίως.

«Νομίζω ότι είναι απλώς τύχη και καλή ανάληψη ευθύνης», είπε ο Χολ.

Ο αερομεταφορέας έχει επίσης δει απώλειες σε κτίρια που αναφέρθηκαν από υπαίθριους καλλιεργητές που ελπίζουν να βρουν αντιπλημμυρική κάλυψη για τα φυτά, είπε. Η απόκτηση κάλυψης από τις πλημμύρες είναι προβληματική για αυτές τις επιχειρήσεις, επειδή η κάνναβη εξακολουθεί να είναι ομοσπονδιακά παράνομη, πράγμα που σημαίνει ότι το NFIP δεν μπορεί να καλύψει τις συναλλαγές κάνναβης.

«Είχαμε πολλές αξιώσεις όπου δεν θα είχαν καλυφθεί», είπε ο Χολ, προσθέτοντας ότι ο αερομεταφορέας μπορεί να καλύψει απώλειες όπως ζημιές στέγης και άλλες ζημιές σε κτίρια.

Η Golden Bear είδε επίσης περίπου δώδεκα αιτήσεις πλημμύρας από ιατρεία.

«Κρατούν από άχυρα για να βρουν κάλυψη για αυτό», είπε.

Σχετίζεται με:

Θέματα
Απώλεια κερδών Καλιφόρνια Windstorm Cannabis

Ενδιαφέρεται μυστήριο?

Λάβετε αυτόματες ειδοποιήσεις για αυτό το θέμα.

Leave a Comment