Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επένδυση σε ομόλογα τώρα

επενδύσεις σε ομόλογα 2022

Τα ομόλογα είναι μία από τις δύο πιο βασικές επενδυτικές επιλογές, μαζί με τις μετοχές. Ενώ οι μετοχές είναι αρκετά κατανοητές – αγοράζετε ένα κομμάτι μιας εταιρείας και κερδίζετε χρήματα όταν η εταιρεία τα πάει καλά και γίνεται πιο πολύτιμη – τα ομόλογα είναι λίγο πιο μυστηριώδη. Δεν αγοράζετε μέρος της εταιρείας, αλλά δανείζετε στην εταιρεία — ή, στην περίπτωση των δημοτικών και ομοσπονδιακών ομολόγων, στην κυβέρνηση — χρήματα, ελπίζοντας να επιστραφούν με τόκο με την πάροδο του χρόνου. ορισμένου χρόνου.

Η αγορά ομολόγων έχει επηρεαστεί έντονα από την οικονομική αστάθεια το 2022. Όποιος θέλει να ξεκινήσει να επενδύει σε ομόλογα πρέπει τώρα να κατανοήσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς και πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επενδύσεις σε ομόλογα αυτή τη στιγμή. Αυτή η σελίδα θα σας διδάξει τι χρειάζεστε.

Για περισσότερη βοήθεια με την επένδυση σε ομόλογα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό θέμα, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο.

Βασικά επενδυτικά ομόλογα

Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι επενδύσεις σε ομόλογα ανεξάρτητα από την τρέχουσα χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα ομόλογο είναι μια επένδυση που δανείζετε σε μια επιχείρηση και στη συνέχεια επιστρέφετε με τόκο. Τα ομόλογα θεωρούνται επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, ώστε να γνωρίζετε πόσα θα λάβετε πίσω όταν τα αγοράσετε. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μετοχές όπως οι μετοχές, όπου πόσα χρήματα κερδίζετε ή χάνετε καθορίζεται από την απόδοση της εταιρείας.

Τα ομόλογα που εκδίδονται από εταιρείες ονομάζονται εταιρικά ομόλογα και τα ομόλογα που εκδίδονται από τις τοπικές κυβερνήσεις ονομάζονται δημοτικά ομόλογα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ομόλογα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – αυτά είναι γνωστά ως ομόλογα του Δημοσίου ή T-Bonds.

Αν και τα ομόλογα δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, ανταποκρίνονται στις αλλαγές των επιτοκίων από την Federal Reserve. Όταν τα επιτόκια αυξάνονται, η τιμή των υπαρχόντων ομολόγων μειώνεται. Αντίθετα, οι τιμές των ομολόγων αυξάνονται όταν τα επιτόκια πέφτουν.

Η αγορά ομολόγων είναι αρκετά απλή. Ενώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό λογαριασμό μεσιτείας για να αγοράσετε δημοτικά και εταιρικά ομόλογα, μπορείτε να αγοράσετε ομόλογα του Δημοσίου απευθείας από το κράτος. Για ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ομολόγων, μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο ομολόγων ή να αγοράσετε μετοχές ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου ομολόγων (ETF).

Επενδύσεις σε ομόλογα το 2022

επενδύσεις σε ομόλογα 2022

επενδύσεις σε ομόλογα 2022

Μετά το χάος που προκλήθηκε από την πανδημία και την αντιμετώπιση του COVID-19, η οικονομία είναι σίγουρα ασταθής το 2022. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί αυτή τη στιγμή είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος αυξάνεται με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών. Το μεγαλύτερο εργαλείο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η αύξηση των επιτοκίων, η οποία περιορίζει το ποσό των χρημάτων που εισάγονται στην οικονομία με τη μορφή δανείων.

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει αντίδραση στην αγορά ομολόγων όταν τα επιτόκια είναι υψηλά. Δηλαδή, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, η αξία των υφιστάμενων ομολόγων μειώνεται. Με νέα ομόλογα με υψηλότερα επιτόκια, τα υπάρχοντα ομόλογα απλώς γίνονται λιγότερο πολύτιμα. Αυτό σημαίνει ότι τα ομόλογα χάνουν γενικά αξία αυτή τη στιγμή.

Ακριβώς όπως οι επενδυτές μετοχών καλούνται να διατηρήσουν μετοχές κατά τη διάρκεια μιας bear market, οι επενδυτές ομολόγων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα επιτόκια δεν θα αυξάνονται για πάντα – και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσπαθήσουν να βγουν από την αγορά βιαστικά. Η προσπάθεια να βγείτε από την αγορά τώρα θα σημαίνει τελικά πώληση σε χαμηλότερη τιμή, κάτι που δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να εισέλθετε στην αγορά εταιρικών ομολόγων αυτήν τη στιγμή, τα ομόλογα Treasury I αποτελούν μια σταθερή εισαγωγή στον κόσμο των ομολόγων. Αυτά τα ομοσπονδιακά ομόλογα έχουν εγγυημένη απόδοση που προσαρμόζεται για τον πληθωρισμό. Η επόμενη διόρθωση έρχεται σύντομα.

Οι ειδικοί της Vanguard συνιστούν ως επενδύσεις το 2022 ομόλογα I μαζί με ομόλογα υψηλής απόδοσης και δημοτικά ομόλογα.

Συμπέρασμα

επενδύσεις σε ομόλογα 2022

επενδύσεις σε ομόλογα 2022

Οι αυξήσεις των επιτοκίων δυσκολεύουν τη ζωή των επενδυτών σε ομόλογα, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων προκαλούν μείωση της αξίας των ομολόγων. Ωστόσο, η αναμονή για μια ανοδική πληθωριστική περίοδο μπορεί να είναι το καλύτερο παιχνίδι, όπως ακριβώς οι εφευρέτες μετοχών περιμένουν μια bear market.

Συμβουλές επένδυσης ομολόγων

  • Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε ομόλογα. Η εύρεση ενός ειδικευμένου οικονομικού συμβούλου δεν είναι δύσκολη. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset σας ταιριάζει με έως και τρεις ελεγμένους οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας και μπορείτε να συναντηθείτε με τον σύμβουλό σας χωρίς χρέωση για να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ξεκινήστε τώρα.

  • Εάν έχετε πρόσβαση σε ένα, μπορείτε να επενδύσετε σε ομολογιακά κεφάλαια μέσω του προγράμματός σας 401(k).

Πηγή φωτογραφίας: ©iStock.com/jetcityimage, ©iStock.com/Weekend Images Inc., ©iStock.com/PeopleImages

The post Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επένδυση σε ομόλογα εμφανίστηκε τώρα πρώτα στο SmartAsset Blog.

Leave a Comment