Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την καυτή επένδυση που μπορεί να δημιουργήσει εγγυημένο συνταξιοδοτικό εισόδημα

Όταν σχεδιάζετε για συνταξιοδότηση, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το πώς να επενδύσετε. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης – είτε ένα πρόγραμμα εργασίας όπως ένα 401(k) είτε ένα που λαμβάνετε μέσω ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος όπως ένας ατομικός λογαριασμός συνταξιοδότησης (IRA) – και να επενδύσετε σε μια ποικιλία μετοχών, ομολόγων και κεφαλαίων . Αν και αυτές οι επενδύσεις είναι καλές στην οικοδόμηση πλούτου, υπάρχει ένα πράγμα που δεν κάνουν είναι να δημιουργούν εισόδημα που θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε το εισόδημα που δεν θα έχετε πλέον αφού σταματήσετε να εργάζεστε. Για αυτό, πιθανότατα θα θέλετε να εξετάσετε μια διαφορετική επιλογή – τις προσόδους.

Και με υψηλά επιτόκια, οι προσόδους είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτή τη στιγμή, καθώς οι επενδυτές θέλουν να κλειδώσουν σε υψηλά ποσοστά απόδοσης των συμβάσεων προσόδου.

Οι προσόδους μπορεί να είναι λίγο δύσκολες, επομένως μπορεί να θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο που μπορεί να σας καθοδηγήσει για το πώς να εντάξετε τις προσόδους στα σχέδιά σας.

Τι είναι η πρόσοδος;

Με απλά λόγια, μια πρόσοδος είναι μια σύμβαση που έχετε με μια ασφαλιστική εταιρεία. Όπως και με οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα πληρώσετε προκαταβολικό ασφάλιστρο σε αντάλλαγμα για μια υπόσχεση μετρητών. Σε αντίθεση με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου ή σπιτιού, η είσπραξη αυτών των χρημάτων δεν εξαρτάται από ένα ατύχημα ή περιστατικό. η πληρωμή είναι εγγυημένη σε προκαθορισμένο χρόνο.

Οι λεπτομέρειες της πρόσοδος – οι πληρωμές των ασφαλίστρων σας, πόσα θα λαμβάνετε στη σύνταξη, πόσο συχνά και για πόσο καιρό θα λαμβάνετε τις πληρωμές – καθορίζονται όλα όταν αγοράζετε την πρόσοδο. Και πάλι, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να αποκτήσετε το καλύτερο προϊόν για εσάς. Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές, αλλά να είστε προσεκτικοί εάν συνεργάζεστε με έναν σύμβουλο που μπορεί να σας πουλήσει ο ίδιος ένα συμβόλαιο προσόδου. Ένας τέτοιος σύμβουλος πιθανότατα θα κερδίσει μια προμήθεια και μπορεί να παρακινηθεί να σας πουλήσει μια πολιτική που δεν είναι η καλύτερη για εσάς.

Σταθερές και μεταβλητές προσόδους

Υπάρχουν πολλοί υποτύποι προσόδων, αλλά εμπίπτουν σε δύο κύριες κατηγορίες: σταθερές και μεταβλητές προσόδους. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε και για τα δύο:

Βασικά στοιχεία σταθερής προσόδου

Η σταθερή πρόσοδος είναι ο πιο βασικός τύπος που μπορείτε να αγοράσετε. Υπάρχει ένα εγγυημένο επιτόκιο και μια σταθερή χρονική περίοδος κατά την οποία οι διανομές καταβάλλονται σε εσάς μετά τη συνταξιοδότηση.

Το καλό με μια σταθερή πρόσοδο είναι ότι γνωρίζετε ακριβώς τι παίρνετε. Οι πληρωμές σας δεν υπόκεινται στις ιδιοτροπίες της αγοράς ή σε οποιαδήποτε άλλη εξωτερική δύναμη.

Μέσα σε αυτήν την κατηγορία είναι ένας ειδικός τύπος προσόδου που ονομάζεται indexed annuity. Αυτό βλέπει τις πληρωμές ασφαλίστρων σας να επενδύονται σε έναν χρηματιστηριακό δείκτη. Αυτό θεωρείται γενικά ως ένας τρόπος συνδυασμού μιας σταθερής πρόσοδος με μια μεταβλητή πρόσοδο (περιγράφεται παρακάτω).

Βάση Μεταβλητής Προσόδου

Μια μεταβλητή πρόσοδος είναι παρόμοια με μια σταθερή πρόσοδο – πληρώνετε ασφάλιστρα σε αντάλλαγμα για μετρητά αργότερα. Η διαφορά είναι ότι τα χρήματά σας επενδύονται στην αγορά, συχνά σε ομόλογα ή μετοχές. Το χρηματικό ποσό που λαμβάνετε σε πληρωμές νεκρού κεφαλαίου εξαρτάται από την απόδοση αυτών των επενδύσεων – αν και γενικά θα προστατεύεστε από την απώλεια του κεφαλαίου σας.

Πρέπει να αγοράσετε πρόσοδο;

Δεν υπάρχει απλή απάντηση στο εάν ένα άτομο πρέπει να χρησιμοποιήσει μια πρόσοδο ως μέρος του συνταξιοδοτικού του προγράμματος. Και πάλι, η συζήτηση με έναν οικονομικό σύμβουλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε εάν αυτή είναι μια καλή ιδέα για εσάς.

Τούτου λεχθέντος, μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε σχετικά με το εάν μια πρόσοδος είναι κατάλληλη για εσάς είναι εάν το εισόδημα στη συνταξιοδότηση είναι σημαντικό για εσάς. Εάν είστε βέβαιοι για την ικανότητά σας να αποταμιεύετε για συνταξιοδότηση σε έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης – και το πιο σημαντικό, είστε σίγουροι για την ικανότητά σας να κάνετε τον προϋπολογισμό σας αποτελεσματικά κατά τη συνταξιοδότηση – μια πρόσοδος μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Ωστόσο, εάν θέλετε να ρέουν χρήματα στον λογαριασμό σας κάθε μήνα, μια πρόσοδος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Συμπέρασμα

Η πρόσοδος είναι μια σύμβαση μεταξύ ενός ατόμου και μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Συμφωνείτε να πληρώσετε το ασφάλιστρο εκ των προτέρων και να λάβετε πληρωμές σύνταξης σε αντάλλαγμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προσόδων και ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές για εσάς.

Οδηγίες Προσόδων

  • Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να βεβαιωθεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις προσόδους. Η εύρεση ενός ειδικευμένου οικονομικού συμβούλου δεν είναι δύσκολη. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset σας ταιριάζει με έως και τρεις χρηματοοικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας και μπορείτε να συναντηθείτε με τον σύμβουλό σας χωρίς κόστος για να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ξεκινήστε τώρα.

  • Ένα άλλο ασφαλιστικό προϊόν που πρέπει να εξετάσετε ως μέρος του οικονομικού σας σχεδίου είναι η ασφάλεια ζωής. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε το μέλλον της οικογένειάς σας αν σας συμβεί κάτι.

Μην χάσετε νέα που μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση. Λάβετε νέα και συμβουλές για τη λήψη εξυπνότερων οικονομικών αποφάσεων με το εξαμηνιαίο email του SmartAsset. Είναι 100% δωρεάν και μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. Εγγράψου σήμερα.

Πηγή φωτογραφίας: ©iStock.com/tdub303, ©iStock.com/VioletaStoimenova

The post Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτήν την καυτή επένδυση που μπορεί να δημιουργήσει εγγυημένο συνταξιοδοτικό εισόδημα εμφανίστηκε πρώτα στο SmartAsset Blog.

Leave a Comment