Χρηματοοικονομικές κινήσεις στα τέλη του 2022 που θα πρέπει να εξετάσει κάθε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης

Το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων απέχει ακόμη μήνες, αλλά τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αρχίσετε να σκέφτεστε επιστροφή του επόμενου έτους. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Εξετάστε τις επιλογές του προγράμματος συνταξιοδότησής σας – Υπάρχουν τρεις.

Οι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θέλουν ένα εύκολο και φθηνό πρόγραμμα συνταξιοδότησης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός Απλοποιημένου Εργαζομένου Συνταξιοδότησης IRA, ή SEP IRA για συντομία. Είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν και έχουν χαμηλότερο διοικητικό κόστος. Τα προγράμματα SEP IRA είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν από άλλα προγράμματα συνταξιοδότησης και έχουν χαμηλότερο κόστος για τη διαχείριση. Είναι διαθέσιμα για διάφορους τύπους μικρών επιχειρήσεων και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό IRA για εσάς και οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Αυτός ο τύπος λογαριασμού είναι επίσης μια καλή επιλογή για έναν υπάλληλο με κανονική εργασία. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνεισφέρετε πλήρως στο 401(k) του εργοδότη σας και να χρησιμοποιήσετε το SEP IRA σας για εισόδημα αυτοαπασχόλησης.

Ένα συμμετέχον (ή Solo) 401(k) είναι ένα παραδοσιακό πρόγραμμα 401(k) που καλύπτει έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης χωρίς υπαλλήλους. Έχει τους ίδιους κανόνες και απαιτήσεις με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο 401(k). Είναι κατάλληλο για ατομικές επιχειρήσεις, συνεργασίες, εταιρείες C και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων S-corporation. Η έκπτωση πρέπει να προσδιορίζεται στη φορολογική σας δήλωση το έτος που θα τη λάβετε. Οι προαιρετικές αναβολές είναι έως και 100% του ετήσιου ορίου εισφοράς (κερδισμένο εισόδημα για αυτοαπασχολούμενο άτομο): 22.500 $ το 2023. Ένα Solo 401(k) μπορεί να χρηματοδοτηθεί με οποιεσδήποτε συνεισφορές προ φόρων, μετά από φόρους ή καθορισμένες εισφορές Roth. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε ένα ετήσιο Έντυπο 5500 (EZ ή SF) στο Υπουργείο Εργασίας.

Μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε IRA ή Roth IRA εάν πληρείτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Δεν δικαιούστε να συμμετάσχετε σε ένα εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ή εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, πρέπει να έχετε ακαθάριστο εισόδημα 68.000 $ ή λιγότερο για άγαμους ή 109.000 $ ή λιγότερο για παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αίτηση. Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα εταιρικό πρόγραμμα, αλλά ο σύζυγός σας πληροί τις προϋποθέσεις, η παραδοσιακή συνεισφορά σας στο IRA εκπίπτεται πλήρως, εφόσον το συνολικό ακαθάριστο εισόδημά σας δεν υπερβαίνει τα 204.000 $. Για το 2022, η μέγιστη συνεισφορά του IRA που μπορείτε να κάνετε είναι 6.000 $ (7.000 $ εάν είστε 50 ετών και άνω μέχρι το τέλος του έτους). Αν και δεν θα λάβετε φορολογική έκπτωση με έναν Roth, μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, επειδή όλες οι αναλήψεις κατά τη συνταξιοδότηση μπορούν να είναι αφορολόγητες. Για να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό, πρέπει να κερδίζετε 129.000 $ ή λιγότερο ετησίως εάν είστε ελεύθεροι ή 204.000 $ εάν είστε παντρεμένοι και να υποβάλετε κοινή δήλωση.

Δείτε στρατηγικές μεταφοράς πλούτου – Επειδή τα ετήσια δώρα εξαίρεσης δεν ισχύουν για την απαλλαγή φόρου δώρου εφ’ όρου ζωής, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρετε περιουσιακά στοιχεία χωρίς να επιβαρυνθείτε με φόρο. Μπορείτε να δώσετε έως και 15.000 $ αφορολόγητο σε έναν μόνο παραλήπτη. Οι σύζυγοι μπορούν να συνεισφέρουν άλλα 15.000 $. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την απαλλαγή φόρου δώρου για απεριόριστο αριθμό παραληπτών.

Για παράδειγμα, ένα παντρεμένο ζευγάρι με δύο παιδιά μπορεί να συνεισφέρει 60.000 $ ετησίως. Το όφελος φόρου δώρων το 2022 είναι 12,06 εκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σχέδιο περιουσίας για να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμα καταπιστεύματα διαβίωσης ή καταπιστεύματα σε περίπτωση θανάτου με διαθήκη που διατηρεί επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το εισόδημά σας και να μεταβιβάσει τις εξοικονομήσεις φόρων – ειδικά αν σκέφτεστε να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στην επόμενη γενιά.

Πραγματοποιήστε μια εκτιμώμενη πληρωμή φόρου τελευταίας στιγμής – Εάν δεν πληρώσατε αρκετά στο IRS κατά τη διάρκεια του έτους, θα μπορούσατε να καταλήξετε με ένα μεγάλο φορολογικό χρέος, συν τόκους και πρόστιμα. Μην πιαστείτε με ποινή υποπληρωμής.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν πραγματοποιήσετε μια εκτιμώμενη πληρωμή έως τις 15 Ιανουαρίου, μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ποινή για το τέταρτο τρίμηνο, αλλά αν δεν έχετε στείλει καμία εκτιμώμενη πληρωμή μέχρι τότε, θα οφείλετε ποινές για τα προηγούμενα τρίμηνα. Ωστόσο, εάν το εισόδημά σας προήλθε μετά τις 31 Αυγούστου, μπορείτε να υποβάλετε το Έντυπο 2210: Εκτιμώμενη υστέρηση πληρωμής φόρου για να ετησιοποιήσετε την εκτιμώμενη φορολογική σας υποχρέωση και πιθανώς να μειώσετε τυχόν υπερπληρωμές.

Φρόντισε να πάρεις το δικό σου – Οι επιχειρήσεις μπορούν να αφαιρέσουν τα συνήθη και απαραίτητα έξοδα, όπως διαφήμιση, μισθούς και ημερομίσθια, έξοδα τόκων και ασφάλιση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες μπορείτε να βρείτε στη δημοσίευση IRS 535. Συνεργαστείτε με έναν CPA ή άλλο οικονομικό επαγγελματία για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί πλήρως από τις εκπτώσεις, τις διαγραφές και άλλα φορολογικά οφέλη. Αυτοί οι επαγγελματίες θα σας βοηθήσουν επίσης να μείνετε ενημερωμένοι για τους συνεχώς μεταβαλλόμενους φορολογικούς νόμους και κανονισμούς.

Leave a Comment