Χρηματοδότηση από Σκωτσέζους επιχειρηματίες τεχνολογίας Metahelios για την ανάπτυξη της πρώτης κάμερας μεγάλης εμβέλειας που θα καταγράφει 100.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο – SatNews

Η ιδιόκτητη τεχνολογία απεικόνισης Pol-RGB της Metahelios χρησιμοποιεί την πρώτη εξαιρετικά γρήγορη κάμερα SPAD για έγχρωμη και πολωτική απεικόνιση. Αυτός ο βελτιωμένος αισθητήρας μετα-επιφάνειας μπορεί να λειτουργήσει με μέγιστη ταχύτητα 100.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ ανιχνεύει τόσο την πόλωση όσο και το χρώμα του φωτός, αυξάνοντας δραματικά την ποσότητα των πληροφοριών που συλλέγονται ανά pixel.

startup με έδρα τη Γλασκώβη, ΜεταχέλιοςΗ εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης, ελπίζει να στείλει τις κάμερές της στο διάστημα. Δάνεια εκκίνησης λογισμικό για να οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε νέα ύψη.

Ο Metahelios, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τους φυσικούς της μεταεπιφάνειας Charles Altuzarra και Yash Shah, δημιούργησε μια πρώτη στο είδος του κάμερα μεγάλης εμβέλειας, ικανή να διακρίνει διαφορετικά υλικά από μια ακίνητη εικόνα και να επωφεληθεί από διάφορους τομείς. Για να αποδείξουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας τηλεπισκόπησης, το ζευγάρι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμμετάσχει σε μία από τις φετινές εκτοξεύσεις πυραύλων από βρετανικό έδαφος.

Ο Charles και ο Yash έλαβαν πρόσφατα δάνεια 25.000 λιρών ο καθένας μέσω του προγράμματος Start-up Loans της British Business Bank. TransmitStartups. Η συνδυασμένη χρηματοδότηση των 50.000 λιρών θα τους επιτρέψει να επενδύσουν στην κατασκευή και τη δοκιμή πρωτοτύπων, καθώς και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Charles Altuzarra και Yash Shah

Τραβώντας 100.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο και χρησιμοποιώντας μεταεπιφάνειες για να χειριστείτε το φως που περνά μέσα από το υλικό, οι κάμερες του Metahelios μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ αντικειμένων που μοιάζουν με γυμνό μάτι. Οι κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, στη γεωργία για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των καλλιεργειών, από επιστήμονες του κλίματος για την προβολή σχηματισμών νεφών ή από τον αεροδιαστημικό τομέα για την παρακολούθηση διαστημικών απορριμμάτων σε τροχιά.

Τα Metasurfaces είναι κατασκευασμένα ηλεκτρομαγνητικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για έκθεση σε ραδιόφωνα, μικροκύματα, οπτικά και ακουστικά κύματα και η αναδυόμενη τεχνολογία έχει προσδιοριστεί ως τομέας προτεραιότητας στη Στρατηγική Καινοτομίας 2021 της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.[1].

Αν και η τηλεπισκόπηση έχει μελετηθεί από τη δεκαετία του 1970, οι μόνες συσκευές που μπορούν επί του παρόντος να ανιχνεύουν διάφορα υλικά μέσω απεικόνισης είναι μεγάλες και περιέχουν πολλά κινούμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων περιστρεφόμενων καθρεφτών, που δεν θα επιζούσαν από ένα θυελλώδες ταξίδι στο διάστημα. Η νέα ενσωματωμένη τεχνολογία pixel metasurface της Metahelios είναι συμπαγής σε σύγκριση και θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ώθηση στα συστήματα δορυφορικής απεικόνισης.

Αυτό αναφέρει η έκθεση της εταιρείας «Lux Research».[2]Η παγκόσμια αγορά τεχνολογίας metasurface θα μπορούσε να φτάσει τα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, εκ των οποίων τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απτά.

Ο Δρ Charles Altuzarra, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Metahelios, είπε «Πάντα ήταν ήταν ένα όνειρο να συμμετάσχω σε μια διαστημική αποστολή και η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας απεικόνισης θα μπορούσε σύντομα να την δει να γίνεται πραγματικότητα. Έχουμε μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει μια σειρά από δοκιμές στα εργαστήρια και στο έδαφος, αλλά τα στοιχεία και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από τον δορυφόρο θα είναι ανεκτίμητα για την ανάπτυξη της επιχείρησης και την προώθηση των φωτογραφικών μας μηχανών στο επόμενο επίπεδο.

«Η σκηνή της διαστημικής και της δορυφορικής τεχνολογίας της Σκωτίας αναπτύσσεται ραγδαία και έχουμε μιλήσει με αρκετές εταιρείες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την τεχνολογία απεικόνισης μας για μια σειρά εφαρμογών. Είμαστε μια μικρή επιχείρηση με μεγάλες φιλοδοξίες να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της αναδυόμενης αγοράς για τη μεταεπιφανειακή τεχνολογία και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Start Up Loans ήταν μια ευπρόσδεκτη ώθηση για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η Metahelios είναι μία από τις περισσότερες από 900 επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Γλασκώβη και έχει λάβει πάνω από 7,5 εκατομμύρια £ σε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Start-up Loans από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2012.

Οι επιχειρηματίες έχουν σχέδια να αναπτύξουν πρόσθετα προϊόντα απεικόνισης τους επόμενους έξι μήνες και θα εξερευνήσουν επιπλέον τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, για να υποστηρίξουν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και την έρευνα για άλλες ασθένειες.

Barry McCulloch, Γενικός Διευθυντής Δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, British Business Bank Scotland, σχολίασε, «Η βιομηχανία τεχνολογίας στη Σκωτία ακμάζει και είναι υπέροχο να βλέπεις φιλόδοξες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Metahelios να φέρνουν στην αγορά τεχνολογίες αιχμής που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν έναν αριθμό τομέων. Η υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματιών είναι βασικό μέρος της ενίσχυσης της θέσης του Ηνωμένου Βασιλείου ως επιστημονικής υπερδύναμης και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να φτάσουν τις ιδέες τους στο επόμενο επίπεδο με βασικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης».

Ο Charles και ο Yash υπέβαλαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Transmit Startups Ανώτερος σύμβουλος επιχειρήσεων Alan Tweddell στήριξε το ζευγάρι στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Άλαν έχουν αναφερθεί «Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα να ενώνονται σε αυτή τη σκωτσέζικη startup. Θαυμάζω πώς ο Charles και ο Yash συνδύασαν διαφορετικούς τομείς τεχνικής εξειδίκευσης για να αλλάξουν δυνητικά το μέλλον των τεχνολογιών απεικόνισης. Είναι χαρά και προνόμιο να τους βοηθάς να φέρουν τις μοναδικές τους φωτογραφικές μηχανές στην αγορά.”

Leave a Comment