Χρειάζομαι ασφαλιστικό μεσίτη ή πράκτορα;

ασφαλιστής

Είτε αγοράζετε ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού, ασφάλιση αυτοκινήτου, ασφάλεια ζωής ή άλλο είδος συμβολαίου, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Το να περιορίσετε τον κατάλληλο ασφαλιστή και την κάλυψη για την κατάστασή σας μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς βοήθεια. Εξάλλου, υπάρχουν εκατοντάδες ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικές σας ανάγκες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατάστασή σας. Ο κατάλληλος ασφαλιστικός μεσίτης μπορεί να κάνει πολύ εύκολη την εύρεση του σωστού συμβολαίου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βρείτε έναν οικονομικό σύμβουλο για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

Τι είναι ο Μεσίτης Ασφαλίσεων;

Ένας ασφαλιστικός μεσίτης είναι ένας επαγγελματίας που μπορεί να σας βοηθήσει να ψωνίσετε για ασφαλιστική κάλυψη. Οι μεσίτες συνήθως δεν εργάζονται σε μια ασφαλιστική εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν συμφέρον να πουλήσουν ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο όπως ορισμένοι ασφαλιστικοί πράκτορες. Αντίθετα, οι μεσίτες αντιπροσωπεύουν τους πελάτες τους και εργάζονται για να βρουν τις καλύτερες πολιτικές για τις ανάγκες τους.

Αν ψάχνετε για ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η συνεργασία με έναν ασφαλιστικό μεσίτη μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας έρευνας. Μπορούν να συγκρίνουν διαφορετικές επιλογές για λογαριασμό σας και να επιλέξουν πολλές επιλογές πολιτικής που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας. Στη συνέχεια, σας παρέχουν τις πολιτικές και συνεργάζεστε για να επιλέξετε την καλύτερη κάλυψη.

Πώς βγάζουν χρήματα οι ασφαλιστικοί μεσίτες;

Οι μεσίτες ασφαλίσεων συνήθως κερδίζουν χρήματα με δύο τρόπους, είτε κερδίζοντας προμήθειες είτε εισπράττοντας αμοιβές μεσιτείας, μερικές φορές και με τους δύο. Οι μεσίτες ενδέχεται να κερδίσουν προμήθεια από ασφαλιστικές εταιρείες όταν σας πουλήσουν ένα νέο συμβόλαιο. Αυτή η προμήθεια ουσιαστικά λειτουργεί ως μπόνους από τον ασφαλιστή προς τον μεσίτη για να τους φέρει νέα επιχείρηση. Συνήθως, η προμήθεια που κερδίζει ο μεσίτης είναι ένα ποσοστό των συνολικών ετήσιων ασφαλίστρων του συμβολαίου.

Ορισμένοι ασφαλιστικοί μεσίτες ενδέχεται επίσης να χρεώνουν αμοιβές που ποικίλλουν ανά πολιτεία, αλλά είναι συνήθως σχετικά μικρές. Αυτές οι χρεώσεις μπορεί να αξίζουν το τίμημα, καθώς η συνεργασία με έναν μεσίτη όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα σε μια νέα πολιτική. Για παράδειγμα, ο μεσίτης σας μπορεί να βρει κάλυψη που προσφέρει χαμηλότερο μηνιαίο ασφάλιστρο από αυτό που θα μπορούσατε να βρείτε μόνοι σας. Αυτό σημαίνει ότι κρατάτε περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας.

Μεσίτες Ασφαλίσεων και Πράκτορες Ασφαλίσεων

ασφαλιστής

ασφαλιστής

Υπάρχουν δύο τύποι ασφαλιστικών πρακτόρων και οι δύο λειτουργούν ελαφρώς διαφορετικά από τους ασφαλιστικούς μεσίτες. Οι αιχμάλωτοι πράκτορες είναι επαγγελματίες που απασχολούνται από έναν ασφαλιστή, που σημαίνει ότι τα συμβόλαια που πωλούν προέρχονται από αυτήν την εταιρεία. Αυτοί οι πράκτορες μπορεί να ενδιαφέρονται να σας πουλήσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που παρέχεται από τον εργοδότη τους, ακόμα κι αν υπάρχουν καλύτερες επιλογές για εσάς.

Οι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί πράκτορες δεν εργάζονται για έναν ασφαλιστή, αλλά μπορεί να έχουν συμβόλαια με πολλές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συγκρίνουν και να προτείνουν μόνο πολιτικές από αυτές τις εταιρείες. Με έναν μεσίτη, πιθανότατα θα έχετε ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών κάλυψης για σύγκριση. Και αν θέλετε να βρείτε τη σωστή κάλυψη στην πιο προσιτή τιμή, περισσότερες επιλογές μπορεί να είναι καλό.

Συχνές Ερωτήσεις για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων

Μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικοί μεσίτες:

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν μεσίτη;

Το πώς ψωνίζετε για ασφάλιση είναι προσωπική υπόθεση, αλλά αν απολαμβάνετε τις επιλογές σας, η χρήση ενός μεσίτη μπορεί να έχει νόημα. Ενώ οι μεσίτες ασφαλίσεων ενδέχεται να χρεώνουν μια ονομαστική αμοιβή, μπορούν επίσης να απλοποιήσουν τη διαδικασία εύρεσης της σωστής κάλυψης. Μπορούν να παρέχουν περισσότερες επιλογές από δέσμιους και ανεξάρτητους πράκτορες, δίνοντάς σας μια πλήρη εικόνα του τι είναι διαθέσιμο.

Είναι καλύτερος μεσίτης ή πράκτορας;

Ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς θα εξαρτηθεί από την κατάστασή σας. Εάν έχετε ήδη κάλυψη με έναν συγκεκριμένο ασφαλιστή και είστε ικανοποιημένοι με αυτήν την εταιρεία, μπορείτε να επιλέξετε να συνεργαστείτε με έναν δεσμευμένο πράκτορα και να συνδυάσετε την υπάρχουσα ασφαλιστική σας κάλυψη με το νέο συμβόλαιο. Ένας ανεξάρτητος αντιπρόσωπος μπορεί επίσης να παρέχει επιλογές από αυτήν την εταιρεία και από μια μικρή επιλογή εταιρειών με τις οποίες συμβάλλονται. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να συγκρίνετε τις επιλογές πολλών εταιρειών, η συνεργασία με έναν ασφαλιστικό μεσίτη μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Κερδίζουν προμήθειες οι μεσίτες;

Ναι, οι ασφαλιστικοί μεσίτες συχνά κερδίζουν προμήθεια. Επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως το κάνουν αυτό, συνήθως δεν χρειάζεται να πληρώσετε την προμήθεια τους. Για παράδειγμα, εάν ένας μεσίτης σας πουλήσει ένα συμβόλαιο Εταιρείας Α, η Εταιρεία Α θα του καταβάλει ένα κατ’ αποκοπήν ποσοστό των συνολικών ετήσιων ασφαλίστρων για αυτό το συμβόλαιο.

Συμπέρασμα

ασφαλιστής

ασφαλιστής

Οι ασφαλιστικοί μεσίτες μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τον πόνο από την αγορά ενός νέου συμβολαίου. Αντί να συγκρίνετε πολλαπλές επιλογές από δεκάδες ασφαλιστές μόνοι σας, ένας μεσίτης θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Αν και τόσο οι μεσίτες όσο και οι πράκτορες πληρώνονται γενικά με προμήθεια, οι μεσίτες γενικά δεν χρειάζεται να σας πουλήσουν ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο από έναν συγκεκριμένο ασφαλιστή για να κερδίσουν την προμήθεια τους. Αυτό κάνει τους μεσίτες μια έξυπνη επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για μια πλήρη εικόνα των διαθέσιμων επιλογών κάλυψης.

Συμβουλές ασφάλισης

  • Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές ασφαλιστικές επιλογές. Η εύρεση ενός ειδικευμένου οικονομικού συμβούλου δεν είναι δύσκολη. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset σας ταιριάζει με έως και τρεις ελεγμένους οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας και μπορείτε να συναντηθείτε με τον σύμβουλό σας χωρίς χρέωση για να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ξεκινήστε τώρα.

  • Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή ασφάλισης του SmartAsset για να δείτε πόση ασφάλεια ζωής χρειάζεστε.

Φωτογραφία: ©iStock.com/:Edwin Tan, ©iStock.com/g-stockstudio, ©iStock.com/miniseries

Άρθρο Τι είναι ο Μεσίτης Ασφαλίσεων; εμφανίστηκε πρώτα στο SmartAsset Blog.

Leave a Comment