Χορηγός: Ο νόμος C-PACE θα επιτρέψει περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φιλοξενείται από το Utility

Από την PAULA TRACY, InDepthNH.org

CONCORD – Αυτή η νομοθετική σύνοδος διερευνά εργαλεία επένδυσης κεφαλαίου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν εμπορικές και πολυοικογενειακές μονάδες να σχεδιάσουν ή να δημιουργήσουν τρόπους για να είναι πιο αποτελεσματικές και περιβαλλοντικά βιώσιμες.
Η Επιτροπή Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ενέργειας της Βουλής άκουσε ένα τέτοιο νομοσχέδιο την Τρίτη που θα δημιουργούσε νομοθεσία για να υιοθετήσουν οι κοινότητες εάν το επιθυμούν.

Το House Bill 576, όπως εισήχθη, https://www.gencourt.state.nh.us/bill_status/billinfo.aspx?id=403&inflect=2 θα δημιουργούσε ένα νέο όχημα για τους επενδυτές να έρθουν στο κράτος και θα χρησιμοποιηθεί στις 22 . άλλοι για τη δημιουργία νέων περιβαλλοντικά βιώσιμων δομών.

Θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα Commercial Property Valued Clean Energy – ή C-PACE -.
Είναι ένας μηχανισμός χρηματοδότησης που υποστηρίζεται από τη δημόσια πολιτική που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους προγραμματιστές κτιρίων να έχουν πρόσβαση στο κεφάλαιο που χρειάζονται για να κάνουν αναβαλλόμενες τεχνικές καινοτομίες που σχετίζονται με την ενέργεια στα υπάρχοντα κτίριά τους, να υποστηρίξουν το νέο κόστος κατασκευής και να κάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσβάσιμες και προσιτές.

Εισήχθη από την πολιτεία Latha Mangipudi, D-Nashua, η οποία αποκάλυψε ότι είναι ιδιοκτήτρια μιας συμβουλευτικής επιχείρησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν μπορούσε να επωφεληθεί άμεσα οικονομικά από τη νομοθεσία.
Υποστήριξη του μέτρου μίλησε και η πολιτειακή γερουσιαστής Debra Altschiller, D-Stratham.

Οι δυο τους σημείωσαν μια τροπολογία στο νομοσχέδιο που δεν μπόρεσε να εισαχθεί κατά την ακρόαση του κανονισμού και θα εξεταστεί αργότερα στην επιτροπή για ψήφιση του νομοσχεδίου.
Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου όπως είναι γραμμένο αυτή τη στιγμή, η Eversource, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της πολιτείας, και αξιωματούχοι από το Υπουργείο Ενέργειας του κράτους δήλωσαν ότι ανησυχούν για τον πιθανό αντίκτυπο στα συστήματα πληρωμών κοινής ωφέλειας.

Η νομοθεσία θα ταξινομήσει τις βελτιώσεις καθαρής ενέργειας ως δημόσιο όφελος – όπως ένας νέος δρόμος ή μια γραμμή φυσικού αερίου – και θα δηλώνει ότι αυτές οι βελτιώσεις θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν χωρίς κόστος και στη συνέχεια να επανέλθουν στο λογαριασμό του φόρου ακινήτων ως υπολογισμός οφέλους. θητεία, στην προκειμένη περίπτωση, 20 έτη.

Η εκτίμηση μεταβιβάζεται με το ακίνητο, όχι με τον ιδιοκτήτη, όταν το ακίνητο πωλείται.
Εκτός από τη διευκόλυνση των προσπαθειών βιωσιμότητας, το πρόγραμμα μειώνει το ετήσιο κόστος των ιδιοκτητών ακινήτων και επιτρέπει στους προγραμματιστές να λαμβάνουν χρηματοδότηση κάτω από την αγορά για νέες, πράσινες κατασκευές.
Αυτό το νομοσχέδιο θα περιόριζε τον μηχανισμό C-PACE στους κατασκευαστές πέντε ή περισσότερων εγκαταστάσεων και θα κάλυπτε τις υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της γραμμής φυσικού αερίου.

Η Mangipudi είπε ότι θα επιτρέψει σε κοινότητες και ιδρύματα να έχουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακά κεφάλαια που δεν είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή.
Ο Altschiller είπε ότι άλλα κράτη το επιτρέπουν λόγω «επενδυτικών ευκαιριών για τις τοπικές επιχειρήσεις, εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους και ευκαιριών δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αυτή η πολιτική επιτρέπει στις κοινότητες να μεταμορφώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, καθιστώντας τα σπίτια και τις επιχειρήσεις πιο αποδοτικές και βιώσιμες, παρέχοντας λύσεις χρηματοδότησης πράσινης ενέργειας που βοηθούν τους κατασκευαστές και ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και το κόστος κεφαλαίου όπως ορίζει η πολιτειακή νομοθεσία. , σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», είπε.

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση C-PACE έχουν ήδη χορηγηθεί σε περισσότερα από 2.400 εμπορικά κτίρια σε 22 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια με ενεργά προγράμματα, είπε.

Υπάρχουν 149 προγράμματα που εξυπηρετούν 60.000 συμμετέχοντες, τα οποία, είπε, παρέχουν ισχυρή ασφάλεια στους επενδυτές «επειδή η χρηματοδότηση πληρώνεται με πιστώσεις φόρου ακινήτων.

«Αυτό δίνει στους δανειστές τη δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερους όρους αποπληρωμής», είπε.

Το νομοσχέδιο, ή οι τροπολογίες του, αναμένεται να ακουστούν από άλλες επιτροπές αυτή τη νομοθετική συνεδρίαση και είναι παρόμοιο με άλλα νομοσχέδια που έχουν προταθεί αλλά δεν έχουν ψηφιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Michael Licata, διευθυντής κυβερνητικών υποθέσεων για την Eversource, είπε ότι ενώ πιστεύει ότι το βοηθητικό πρόγραμμα C-PACE θα μπορούσε να είναι ένα εργαλείο για τις κοινότητες του Νιου Χάμσαϊρ, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είχε να κάνει με τα τέλη παροχών του συστήματος.

Αυτή η χρέωση, που αντικατοπτρίζεται στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας του καθενός, είναι ένα ταμείο και η προτεινόμενη νομοθεσία επιτρέπει την επιβολή δεσμεύσεων σε αυτό.
«Φαίνεται ότι το νομοσχέδιο θα χρησιμοποιήσει την καταβολή των παροχών του συστήματος ως οικονομική ενίσχυση. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό», είπε ο Licata. Το ένα θα είναι μια τεχνική πρόκληση και το άλλο θα αφορά την πολιτική και το αν είναι κατάλληλο ή όχι.

«Έχουμε ερωτήσεις και ανησυχίες», είπε σχετικά με τον αντίκτυπο στις πληρωμές παροχών του συστήματος.

Ο Γκρίφιν Ρόμπεργκ του Υπουργείου Ενέργειας της πολιτείας είπε ότι το υπουργείο έχει παρόμοιες ανησυχίες με το Eversource.

Σημείωσε ότι υπάρχει μια τροπολογία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λόγω των κανόνων, αλλά είπε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να απειλήσει τους προϋπολογισμούς για προγράμματα όπως το NH SAVES.
Είπε ότι θα προσθέσει ένα στρώμα πολυπλοκότητας και σύγχυσης σε ένα πρόγραμμα που έχει δει τα πάνω και τα κάτω του όσον αφορά τα επίπεδα χρηματοδότησης.

Ο Mangipudi είπε ότι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών της πολιτείας για τη δημιουργία 20.000 μονάδων οικονομικά προσιτών κατοικιών, χαμηλότερο κόστος ενέργειας και πρόσβαση σε περισσότερη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Leave a Comment