Χειρουργική Μειωτικής Μαστού: Κόστος, Ασφάλιση, Πριν και Μετά

  • Υπάρχουν διάφοροι καλλυντικοί και ιατρικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αναζητήσει μείωση του μαστού.
  • Εάν το σκέφτεστε, πιθανότατα αναρωτιέστε πόσο κοστίζει η χειρουργική επέμβαση, πώς επουλώνονται οι ουλές και πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επουλωθούν.
  • Δύο πλαστικοί χειρουργοί με πιστοποίηση board απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις μείωσης του μαστού σας.

Είτε σας ενδιαφέρει η μείωση του στήθους για αισθητικούς λόγους είτε για οποιαδήποτε ενόχληση, μπορεί να είναι μια διαδικασία που θα σας αλλάξει τη ζωή. Η διαδικασία γίνεται σε άτομα όλων των ηλικιών ξεκινώντας από την ηλικία των 18 ετών, αλλά μπορείτε επίσης να την κάνετε νεότεροι με τη συγκατάθεση των γονέων. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Όπως και με την αυξητική στήθους, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η επέμβαση μείωσης στήθους μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς. «Συνήθεις αισθητικοί λόγοι που μπορεί να επιλέξει ένας ασθενής να κάνει επέμβαση μείωσης στήθους είναι επειδή αισθάνεται ότι το στήθος του είναι πολύ μεγάλο και δεν ταιριάζει στο σκελετό του, αισθάνεται αυτοπεποίθηση για αυτό ή θέλει να αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα ρούχα του». Η Smita Ramanadham, MD, πλαστικός χειρουργός με διπλή πιστοποίηση FACS, λέει στο POPSUGAR. «Μερικοί μπορεί ακόμη και να δυσκολεύονται να ασκηθούν ή να αθληθούν λόγω του μεγέθους του στήθους τους».

Από την άλλη, υπάρχουν και ιατρικά απαραίτητοι λόγοι για τη μείωση του μαστού. “[It] μέση, λαιμός, [and] «Ο ασθενής μπορεί να έχει προβλήματα στον ώμο, όπως πόνο, δυσφορία, κύλιση ώμου και μυϊκό σπασμό του λαιμού και των τραπεζοειδών μυών», δήλωσε η Jennifer Walden, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός και πρόεδρος της Aesthetic Society.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας, έχουμε απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία. Από το πόσο κοστίζει η χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους (και εάν καλύπτεται από ασφάλιση) μέχρι το τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση, διαβάστε παρακάτω για να πάρετε κάποιες πληροφορίες από δύο πλαστικούς χειρουργούς.

Προαπαιτούμενα χειρουργική επέμβαση μείωσης μαστού

Όπως συμβαίνει με όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, η μείωση του μαστού θα ξεκινήσει με μια διαβούλευση. Αυτή η αρχική συνάντηση καλύπτει εάν η υγεία σας είναι καλή υποψήφια για χειρουργική επέμβαση και εάν η χειρουργική επέμβαση είναι κατάλληλη για εσάς συνολικά. «Η προεγχειρητική επίσκεψη διευκολύνει την εργαστηριακή εργασία και άλλες προϋποθέσεις που μπορεί να είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς έχουν τη βέλτιστη υγεία με τον χαμηλότερο κίνδυνο επιπλοκών», δήλωσε ο Δρ.

Γενικά συνιστάται να είστε άνω των 18 ετών και να μην έχετε αναπτύξει στήθος για τουλάχιστον έξι μήνες. «Μπορεί να ρωτήσουν για τη χρήση φαρμάκων και το ιστορικό καπνίσματος», λέει η Δρ Σμίτα. «Θα αξιολογήσουν επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και μπορεί να παραγγείλουν μαστογραφία με βάση αυτούς τους παράγοντες κινδύνου».

Εάν λαμβάνετε άδεια για χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός θα εκτιμήσει το κόστος και θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε πριν τραβήξετε φωτογραφίες.

Κόστος χειρουργικής επέμβασης μείωσης μαστού

Όπως με κάθε πλαστική ή αισθητική επέμβαση, το κόστος της μείωσης του μαστού ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία σας και τον συγκεκριμένο χειρουργό σας. Εξαρτάται επίσης από το εάν η επέμβαση σας καλύπτεται από ασφάλιση (περισσότερα για αυτό παρακάτω). Εάν πληρώνετε για μείωση στήθους χωρίς ασφάλιση, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 6.000 $, που είναι το μέσο κόστος που αναφέρθηκε, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών.

Η επέμβαση μείωσης στήθους καλύπτεται από ασφάλιση;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχουν δύο διαφορετικοί λόγοι για τη μείωση του στήθους: η αισθητική και η ιατρική. Εάν αναζητάτε χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους, δυστυχώς η ασφάλεια δεν θα την καλύψει. Από την άλλη, μια ιατρικά απαραίτητη διαδικασία μπορεί να είναι κατάλληλη, αλλά η διαδικασία δεν είναι εύκολη.

«Εάν έχετε συμπτώματα από το μεγάλο στήθος σας και προσπαθείτε να καλύψετε, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή τον OB/GYN» λέει ο Δρ. Σμίτα. «Μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα συμπτώματά σας και αν δεν επιτευχθεί βελτίωση, συνιστάται αξιολόγηση από πλαστικό χειρουργό».

Εάν προσπαθείτε να λάβετε ασφαλιστική κάλυψη για αυτή τη διαδικασία, πρέπει να πληροίτε ορισμένα κριτήρια και να έχετε τεκμηριωμένο ιατρικό ιστορικό ασθενειών που σχετίζονται με το μαστό. Ακόμα, ο Δρ. Ο Walden λέει ότι ήταν λίγο πιο εύκολο να λάβετε κάλυψη για μια ιατρική μείωση του στήθους, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. «Ιστορικά, οι διαδικασίες μείωσης του μαστού, ιδιαίτερα εκείνες που απαιτούσαν την αφαίρεση έως και ενός έως δύο κιλών ιστού από κάθε στήθος, καλύπτονταν από ασφάλιση με κατάλληλη ιατρική τεκμηρίωση», λέει. Και τώρα, πολλές τρίτες εταιρείες αρνούνται να το κάνουν.

Κίνδυνοι από τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού

Όπως με κάθε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, υπάρχει μια σειρά από κινδύνους που σχετίζονται με τη μείωση του μαστού. Αυτό περιλαμβάνει κοινούς μετεγχειρητικούς μώλωπες και ουλές, καθώς και επιπλοκές επούλωσης τραυμάτων που σχετίζονται με μόλυνση και έλλειψη παροχής αίματος στην περιοχή. Επιπλέον, ο Δρ. Η Smita αναφέρει ότι «οι κύριοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν ασυμμετρία, απώλεια της αίσθησης της θηλής, απώλεια θηλής, [and] Οι καπνιστές αυξάνουν τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών. Εάν ανησυχείτε για οποιονδήποτε από τους παραπάνω κινδύνους, θα πρέπει να τους συζητήσετε με τον χειρουργό σας σε πρώιμο στάδιο.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης μείωσης του μαστού

Κατά το πρώτο ή το δεύτερο ραντεβού σας με το γιατρό σας, θα εξετάσετε το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Ο Δρ. «Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για τη μείωση του μαστού σας, ο χειρουργός σας θα ρωτήσει για τους στόχους σας για τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένου του ιδανικού νέου μεγέθους σας», λέει η Smita.

Την ημέρα του χειρουργείου, θα πρέπει να προετοιμαστείτε να βρίσκεστε στο νοσοκομείο ή στο χειρουργείο για περίπου έξι ώρες. Αφού προετοιμαστείτε για χειρουργική επέμβαση και ο γιατρός σας επανεξετάσει το χειρουργικό σας σχέδιο μαζί σας, θα τεθείτε υπό αναισθησία και ο πλαστικός χειρουργός σας θα πιάσει δουλειά.

«Μετά τη διαδικασία, συνήθως χρειάζεται μια ώρα για να αναρρώσει ο ασθενής από την αναισθησία και για οδηγίες από τον φροντιστή», είπε ο Δρ. λέει ο Walden. «Ξυπνούν με σουτιέν ή επίδεσμο με οδηγίες μετά την επέμβαση». (Περισσότερα για αυτές τις ειδικές οδηγίες αργότερα.)

Χειρουργική μείωσης μαστού πριν και μετά

Αποθεραπεία με χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους

Οι μετεγχειρητικές οδηγίες για τη μείωση του μαστού είναι παρόμοιες με άλλες επεμβάσεις στο στήθος. «Αυτή η επέμβαση είναι γενικά πολύ καλά ανεκτή με ελάχιστο πόνο ή ενόχληση», λέει η Δρ Σμίτα. «Αν και οι ασθενείς στέλνονται στο σπίτι με παυσίπονα, οι περισσότεροι ασθενείς θα σταματήσουν να το χρησιμοποιούν εντός των πρώτων ημερών μετά την επέμβαση».

Ο Δρ. Ο Walden λέει ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους σας, μπορεί να σας σταλούν στο σπίτι με παροχετεύσεις που «συνήθως πρέπει να αφαιρεθούν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση για να καθαρίσετε απαλά τυχόν περίσσεια υγρού και ράμματα/χειρουργική κόλλα».

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνιστάται να παίρνετε δύο εβδομάδες άδεια από την εργασία και θα πρέπει να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας για τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες. «Αποφύγετε την υπερβολική χρήση [your] μπράτσα, έντονη άσκηση, άρση βαρών και βυθισμένη κολύμβηση ή μπάνιο», δήλωσε ο Δρ. λέει ο Walden.

Δεν θα μπορείτε να φοράτε σουτιέν κάτω από σύρμα για τις πρώτες έξι εβδομάδες – αντίθετα, θα σας τοποθετήσουν ένα ειδικό μετεγχειρητικό σουτιέν που κουμπώνει μπροστά. Στο τέλος των έξι εβδομάδων, θα επιστρέψετε για το επόμενο ραντεβού σας. «Έξι μήνες και περισσότερο, ένας χρόνος μετά την επέμβαση είναι όταν φαίνονται καλύτερα τα τελικά αποτελέσματα», λέει ο Δρ. Walden.

Ουλές μείωσης του μαστού

Η επέμβαση μείωσης του μαστού σας θα σας αφήσει με μια μικρή ουλή που μοιάζει με άγκυρα. «Υπάρχουν γύρω από τις θηλειές, εκτείνονται προς τα κάτω από το στέρνο και καταλήγουν στην υπομαστική πτυχή κάτω από τους μαστούς», λέει ο Δρ Walden. «Ο τρόπος με τον οποίο επουλώνονται οι ουλές και η συνοχή και το χρώμα των ουλών βασίζεται στη θεραπευτική γενετική και τον τύπο δέρματος ενός ατόμου και χρειάζονται 12 έως 18 μήνες για να εξασθενίσουν, να ισιώσουν και να ωριμάσουν εντελώς οι ουλές».

Αυτές οι ουλές είναι μόνιμες, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση των χειρουργικών ουλών σας χρησιμοποιώντας προϊόντα που τις βοηθούν να ξεθωριάσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. «Αν παρουσιαστεί με μια παχύρρευστη ή αποχρωματισμένη ουλή, μπορεί να προτείνουμε μικροβελονισμό, προκλητικό λέιζερ, ευρυζωνικό φως, κρέμες λεύκανσης χρωστικών, ενέσεις στεροειδών, [and] Ταινίες συμπίεσης σιλικόνης», λέει ο Δρ Walden, αλλά γενικά το σώμα σας χρειάζεται απλώς χρόνο.

Leave a Comment