Υβριδική επιχειρηματικότητα – 5 λόγοι για να χτίσετε μια επιχείρηση που λειτουργεί

Απλώς με το να σκέφτεστε να μπείτε σε αυτήν την επιχείρηση, οι πιθανότητες στοιβάζονται εναντίον σας ως επιχειρηματίας. Εάν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε πλεονέκτημα ή πλεονέκτημα, μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Επομένως, εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους η στροφή στην υβριδική επιχειρηματικότητα είναι μια βιώσιμη επιλογή για εσάς.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε λόγους για τους οποίους η στροφή στην υβριδική επιχειρηματικότητα είναι μια βιώσιμη επιλογή.

Από την India Today Web Desk: Η ιδέα να εγκαταλείψετε μια σταθερή δουλειά πριν ξεκινήσετε μια αυτοσυντηρούμενη επιχείρηση ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα για πάντα. Το να εγκαταλείψετε τη δουλειά πλήρους απασχόλησης για να ακολουθήσετε το πάθος σας και να δημιουργήσετε μια startup μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική κίνηση. Αν και η πλειονότητα του πληθυσμού αντιλαμβάνεται τα οφέλη της επιχειρηματικότητας, ένα σημαντικό μέρος του διστάζει να εγκαταλείψει τις καθημερινές του δουλειές, οι οποίες θεωρούνται ως αδιαμφισβήτητη πηγή εισοδήματος.

Οι επιχειρηματίες τροφοδοτούν την οικονομία, προωθούν την καινοτομία και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Οι επιχειρηματίες αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τη νοοτροπία τους ενώ αξιοποιούν τα επαγγελματικά δίκτυα με την ελπίδα να αυξήσουν σημαντικά τους οικονομικούς τους πόρους.

Μέχρι εδώ, όλα καλά, σωστά; Ωστόσο, η λήψη κάτι εξαιρετικά καινοτόμου δείχνει επίσης την πιθανότητα ότι η ιδέα είναι κακή. Ο κόσμος είναι απίστευτα περίπλοκος και οι περισσότερες ιδέες (και οι υποθέσεις που τις αφορούν) είναι συχνά λανθασμένες. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, έως και το 90% των startups αποτυγχάνουν. Ένα τυπικό ποσοστό αποτυχίας έτους σε όλους σχεδόν τους κλάδους είναι 10%. Ωστόσο, το 70% των νέων επιχειρήσεων θα αποτύχει μέσα σε 2-5 χρόνια.

Μια μελέτη ορόσημο από τον Δρ. Joe Raffie (Επίκουρος Καθηγητής Στρατηγικής στο Marshall School of Business του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια) διαπίστωσε ότι οι υβριδικοί επιχειρηματίες – αυτοί που εργάζονται ενώ χτίζουν μια επιχείρηση – έχουν 33,3% χαμηλότερο κίνδυνο καταστροφικής εξόδου.

Απλώς με το να σκέφτεστε να μπείτε σε αυτήν την επιχείρηση, οι πιθανότητες στοιβάζονται εναντίον σας ως επιχειρηματίας. Εάν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε πλεονέκτημα ή πλεονέκτημα, μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Εξετάστε τις ομοιότητες μεταξύ του Steve Wozniak, της Sarah Blakely και του Henry Ford—οι τρεις τους έχουν 9-5 θέσεις εργασίας ενώ χτίζουν τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές αυτοκρατορίες όλων των εποχών (Apple, Spanx και Ford).

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε λόγους για τους οποίους η στροφή στην υβριδική επιχειρηματικότητα είναι μια βιώσιμη επιλογή:

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Η υβριδική επιχειρηματικότητα δίνει στα άτομα την ελευθερία να χτίσουν κάτι στο οποίο πιστεύουν χωρίς να ανησυχούν για οικονομικές δοκιμασίες και να επιτύχουν απαράμιλλα επίπεδα εκπλήρωσης. Επίσης, με τα οικονομικά προβλήματα, η startup μπορεί να εξουσιοδοτηθεί να λάβει πιο επικίνδυνες αποφάσεις.

Δεδομένης της δυναμικής φύσης της απασχόλησης, η ασφάλεια της εργασίας μπορεί σύντομα να γίνει παρελθόν όταν πλησιάζει η ύφεση. Μια δευτερεύουσα επιχείρηση μπορεί να σας δώσει τα επιπλέον μετρητά που χρειάζεστε για να εμπλουτίσετε τον τρόπο ζωής σας, να εξοφλήσετε το χρέος σας, να ενισχύσετε την οικονομική σας ασφάλεια ή όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο υποτιμημένες πτυχές μιας startup. Όταν αφήνετε τη δουλειά σας για να ξεκινήσετε μια νέα, χάνετε αναπόφευκτα την πρόσβαση σε πολλούς πόρους στο δίκτυό σας, δυσκολεύοντας τη βοήθεια, την υποστήριξη, τους επενδυτές και τους πελάτες που χρειάζεστε.

ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Αυτό το συντριπτικό στέλεχος των αποτυχημένων startups είναι ακατανόητο, εκτός κι αν είστε μέρος της παρτίδας. Όταν κάτι πάει στραβά ή αποτυγχάνει στην υβριδική επιχειρηματικότητα, δεν θα το δείτε ως το τέλος του κόσμου γιατί θα είναι σχετικά εύκολο να βρείτε μια λύση γιατί θα έχετε κάτι να ξαναπατήσετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

Το Runway αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μια startup μπορεί να λειτουργήσει με ζημία πριν πτωχεύσει. Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο η εταιρεία σας δεν μπορεί να επιβιώσει στην αγορά εάν τα έσοδα και τα έξοδα παραμείνουν τα ίδια.

Με τη βοήθεια περισσότερων πόρων και εσόδων, προσπαθείτε να επεκτείνετε την πορεία, αλλά τι γίνεται αν όλα συμβούν ταυτόχρονα; Η πιθανότητα αποτυχίας είναι μεγάλη. Επιπλέον, η συνεχής απασχόληση θα εξασφαλίσει ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει με μέτριους ρυθμούς, δίνοντας άφθονο χρόνο και ευκαιρίες για να λειτουργήσουν τα πράγματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

Το να έχετε μια σταθερή πηγή εισοδήματος μπορεί να είναι μια μεγάλη κινητήρια δύναμη για να επεκτείνετε τους ορίζοντες της εμπειρίας και της εξερεύνησής σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα οικονομικά.

Τούτου λεχθέντος, η υβριδική επιχειρηματικότητα φέρνει πάντα μαζί της έναν τόνο προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο το εγχείρημά σας. Από την αντιμετώπιση των χρονικών περιορισμών έως τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει πτώση των επιπέδων παραγωγικότητας στην εργασία, η επίτευξη στόχων υβριδικής επιχειρηματικότητας είναι ένας δύσκολος δρόμος. Επιπλέον, υπάρχει πάντα ένας παράγοντας υποκειμενικότητας.

Η απόφαση να κάνετε το άλμα ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και θα πρέπει να ληφθεί μετά από μια σύνθετη ανάλυση της αγοράς που θέλει να διεισδύσει.

Άρθρο που συντάχθηκε από τον Delphin Varghese, Συνιδρυτή & Chief Business Officer, Adcounty India

Leave a Comment