Τρεις τρόποι για να βελτιώσετε το μάρκετινγκ το 2023

Αυτό είναι έτσι. Το 2022 έχει σχεδόν τελειώσει. Τι να κάνετε λοιπόν από τώρα και το επόμενο έτος;

Για τις επιχειρήσεις, ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, με τις μεταβαλλόμενες οικονομικές προοπτικές να γίνονται πιο ζοφερές καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Πολλές επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένης της Luma – θα σκεφτούν πώς να πλοηγηθούν στα ταραχώδη νερά που θα κατευθυνθούν το 2023. Θυμηθείτε, με το σωστό σχέδιο, η ευκαιρία μπορεί να βρεθεί στις πιο φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την επιχείρησή σας πιο επιτυχημένη, είτε διευθύνετε την υπηρεσία, το προϊόν ή την επιχείρησή σας. Αλλά δεν θα μιλήσουμε για τίποτα από αυτά. Ξέρεις καλύτερα τη δουλειά σου (τουλάχιστον θα έπρεπε). Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα και αυτό το μάρκετινγκ.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις γρήγορες και εύκολες συμβουλές μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την παρουσία της επωνυμίας σας και να συνδεθείτε καλύτερα με το κοινό σας.

Συμβουλή 1 – Ξεκινήστε το email του πελάτη σας

Το σταθερό email πελατών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την αγορά-στόχο και τη βάση πελατών σας αφοσιωμένη στην επιχείρησή σας. Αυτό όχι μόνο σας δίνει την ευκαιρία να μεταδώσετε ορισμένα σημαντικά μηνύματα, αλλά έχει επίσης το παθητικό αποτέλεσμα να διατηρείτε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της επιχείρησής σας και της αγοράς-στόχου σας.

Εκτός από την προβολή φωτεινών εικόνων των πιο πρόσφατων έργων, προσλήψεων και γενικών ειδήσεων και εκδηλώσεων, μπορείτε πραγματικά να διασκεδάσετε με τα ενημερωτικά δελτία σας και να γίνετε δημιουργικοί με θέματα και αντίγραφα που προσελκύουν το κοινό σας. Μπορείτε να δείτε το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο πελατών μας κάνοντας εγγραφή στο υποσέλιδο του ιστότοπού μας.

Συμβουλή 2 – Χρησιμοποιήστε περισσότερο βίντεο

Τα βίντεο είναι λίγο περισσότερη επένδυση χρόνου από το καθημερινό σας διαδικτυακό περιεχόμενο, αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα βίντεο σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπλέκονται καλύτερα από τις εικόνες, αντιμετωπίζονται καλύτερα από τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σας προσφέρουν καλύτερες ευκαιρίες για να επικοινωνήσετε τα χαρακτηριστικά της επωνυμίας σας.

Για να ξεκινήσετε, σας συνιστούμε να πάρετε μια λυχνία συναγερμού και ένα μικρόφωνο πέτο και να πάτε από εκεί. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να δημιουργήσετε μονολόγους που προσθέτουν αξία ή απλώς να διασκεδάσετε λίγο για να προβάλετε τα χαρακτηριστικά της επωνυμίας σας.

Συμβουλή 3 – Προσπαθήστε να κατανοήσετε καλύτερα τους τρέχοντες και τους πιθανούς πελάτες σας

Εάν υπάρχει κάτι που πρόκειται να κάνετε την επόμενη χρονιά, κάντε το. Η κατανόηση του κοινού σας και του πώς αισθάνεται για την επωνυμία σας είναι ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα στο μάρκετινγκ. Συχνά η διαίσθησή σας για το πώς νιώθουν για εσάς μπορεί να είναι λανθασμένη και μόνο με το να μάθετε πώς νιώθουν πραγματικά μπορείτε να αρχίσετε να επιλύετε τυχόν ζητήματα. Τελικά, τα αποτελέσματα αυτής της άσκησης θα ενημερώσουν όλα όσα κάνετε όσον αφορά το μάρκετινγκ, δίνοντάς σας μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα χτίσετε την υπόλοιπη στρατηγική μάρκετινγκ.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι συχνά είναι καλύτερο να ζητήσετε από τρίτο μέρος να κάνει αυτή τη δουλειά. Σκεφτείτε το, αν είστε η μεγάλη θεία Έθελ, θα δυσκολευτείτε να της πείτε αν η νέα της κυψέλη φαίνεται καλή. Ένα τρίτο μέρος βάζει απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας, επιτρέπει την ανωνυμία και αυξάνει τις πιθανότητές σας να λάβετε μια απολύτως ειλικρινή απάντηση.

Μια γρήγορη συμβουλή μπόνους

Φυσικά, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε, η παροχή κάποιας εξωτερικής υποστήριξης μάρκετινγκ θα σας απελευθερώσει για να κάνετε ό,τι κάνετε καλύτερα (ας είμαστε ειλικρινείς αρχιτέκτονες, μηχανικοί και προγραμματιστές και άλλοι δεν μπαίνουν στην επιχείρηση για να γίνουν έμποροι). διασφαλίζοντας ότι η ποιότητα του μάρκετινγκ σας παρέχεται επαγγελματικά και αποτελεσματικά.

Ψάχνετε για μια εταιρεία μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το 2023; Καλέστε το Luma Marketing και αφήστε μας να σας προσφέρουμε αυτές τις συμβουλές και άλλες, για να κάνουμε τη χρονιά σας επιτυχημένη.

Leave a Comment