Τρεις τάσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2023

Ο Mehb είναι ο επικεφαλής αναλογιστής BCS FinanceΕίναι πρόεδρος της Medical Risk Managers, Inc. και μέλος της Εταιρείας Αναλογιστών.

Είτε είστε ένα πρόγραμμα υγείας πρώτου δολαρίου, είτε ένας πάροχος/αντασφαλιστής με stop-loss είτε ένας χορηγός προγράμματος, η δυνατότητα πρόβλεψης της χρήσης και του κόστους είναι βασικό μέρος της διαχείρισης του μέρους σας στο μοντέλο αυτοχρηματοδοτούμενης ασφάλισης.

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν τρεις κύριες τάσεις που οδηγούν τη χρήση και τις δαπάνες αυτή τη στιγμή:

1. Hangover Covid-19

Η πανδημία Covid-19 έχει σίγουρα δημιουργήσει αστάθεια για τις αξιώσεις πρώτων δολαρίων το 2020-2021, αλλά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει πληγεί άμεσα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε προς το παρόν είναι αυτό που θεωρώ το “Hangover Covid” – απροσδόκητοι, δαπανηροί ισχυρισμοί ότι μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε την πανδημία σε μεγάλο βαθμό πίσω μας. Πρώτον, με τον αριθμό των προληπτικών εξετάσεων που χάθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί πιστεύουν ότι θα χαθούν έγκαιρα ανιχνεύσιμες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και ότι θα χρειαστούν πιο επιθετικές (και πιο ακριβές) θεραπείες για τη θεραπεία αυτών των ασθενών. Δεύτερον, η ψυχική υγεία (και η κατάχρηση ουσιών) έχει αυξηθεί σε συνδυασμό με την πανδημία και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία της συμπεριφοράς είναι άγνωστες. Καθώς η χώρα βρίσκεται στον γκρεμό μιας κρίσης ψυχικής υγείας, αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι το επόμενο μεγαλύτερο τμήμα αξιώσεων αδικοπραξίας.

2. Η μετανάστευση και η «μεγάλη παραίτηση»

Οι σημερινοί εργαζόμενοι μετακινούνται σε νέες τοποθεσίες καθώς και σε νέους ρόλους. Πώς θα επηρεάσει αυτό την υγειονομική περίθαλψη;

Ας ξεκινήσουμε με τη μετανάστευση: Αρκετές μελέτες τα τελευταία δύο χρόνια έδειξαν μετανάστευση από πολιτείες υψηλού κόστους/υψηλού φόρου σε κράτη με ζώνη ηλιοθεραπείας. Η υγειονομική περίθαλψη, όπως και άλλες υπηρεσίες, έχει μια καμπύλη προσφοράς και ζήτησης που επηρεάζεται από περιοχές με περισσότερο ή λιγότερο πληθυσμό. Επιπλέον, το κόστος μπορεί να διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Οι τάσεις της μετανάστευσης μπορούν να επηρεάσουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης για υπηρεσίες, του κόστους και της ικανότητας ενός ασφαλιστή να διαπραγματεύεται όρους με τους παρόχους βάσει κλίμακας.

Εν τω μεταξύ, η «μεγάλη απόλυση» έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τους δείκτες ζημιών ασφάλισης, καθώς η παραδοσιακή προσέγγιση για την πρόβλεψη της κερδοφορίας εξετάζοντας τα ετήσια ασφάλιστρα και τις αναμενόμενες αποζημιώσεις προκαλεί διακυμάνσεις της εγγραφής στα προγράμματα με το μεταβαλλόμενο εργατικό δυναμικό.

Αυτές οι τάσεις δεν θα διαρκέσουν για πάντα, αλλά έχουν διαταράξει προσωρινά τον κλάδο των stop-loss και μας ανάγκασαν να εξετάσουμε τους αλγόριθμους διαφοροποίησης και κατάταξης για να πλοηγηθούμε σωστά σε μεταβαλλόμενες γεωγραφίες και κλάδους.

3. Θεραπείες γονιδιακής θεραπείας που σώζουν ζωές

Η γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία είναι ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να αποτελεί κύριο επίκεντρο για τον κλάδο των απωλειών. Αυτές οι δυνητικά σωτήριες θεραπείες αντιπροσωπεύουν συναρπαστικές ιατρικές εξελίξεις. Και με εκτιμώμενο κόστος 2 έως 4 εκατομμυρίων δολαρίων ανά εφάπαξ θεραπεία, ενέχουν επίσης σημαντικό κίνδυνο για τους αυτοασφαλιζόμενους χορηγούς προγραμμάτων, τους μεταφορείς stop-loss, τους πληρωτές και τους αντασφαλιστές.

Φάρμακα όπως το Zolgensma και το Luxturna κυκλοφορούν στην αγορά από το 2019, με τιμές 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων και 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αντίστοιχα. Το Zynteglo εγκρίθηκε από τον FDA τον Αύγουστο του 2022 με εκτιμώμενο κόστος 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το Skysona της Bluebird bio εγκρίθηκε με 3 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022 και το HEMGENIX εγκρίθηκε ως το πιο ακριβό φάρμακο στην αγορά με περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια. εκατομμύριο. Με περισσότερες θεραπείες σε εξέλιξη, όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο αγωγό και προβλέπουν επιπτώσεις στις συνολικές τάσεις πέρα ​​από τα επίπεδα πρώτου δολαρίου, stop-loss και ζημιών/αντασφάλισης.

Η παρακολούθηση αυτών των τάσεων μπορεί να βοηθήσει τους ηγέτες να σχεδιάσουν και να προβλέψουν καλύτερα τη χρήση και τις δαπάνες της υγειονομικής περίθαλψης έως το 2023 και μετά.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ δεν είναι επενδυτικές, φορολογικές ή οικονομικές συμβουλές. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία για συμβουλές σχετικά με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.


Το Οικονομικό Συμβούλιο του Forbes είναι ένας οργανισμός μόνο με πρόσκληση για στελέχη σε επιτυχημένες εταιρείες λογιστικής, χρηματοοικονομικού σχεδιασμού και διαχείρισης περιουσίας. Είμαι κατάλληλος;


Leave a Comment