Τρεις έξυπνες οικονομικές κινήσεις για το 2023 – Δίδυμες πόλεις

Bruce Helmer και Peg Webb

Συγκεντρώσαμε πρόσφατα επτά από τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Ομίλου Wealth Enhancement και τους ζητήσαμε να μοιραστούν τις #1 πιο αποτελεσματικές οικονομικές συμβουλές τους για το 2023 και μετά. Επιλέξαμε τρεις από αυτές τις οικονομικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε το 2023 για να διαχειριστείτε καλύτερα τον κίνδυνο στο χαρτοφυλάκιό σας και να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες σε κάθε αγορά.

1. Μην ακολουθείτε τις απόψεις των μέσων ενημέρωσης για την αστάθεια

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αστάθεια της αγοράς θα σας έκαναν να πιστέψετε ότι είναι κάτι τρομακτικό. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα – μερικές φορές ισχύει το αντίθετο. Θυμηθείτε, ο φόβος κρατά τους ανθρώπους κολλημένους στις οθόνες τους και αυτά τα μάτια πουλάνε διαφημίσεις. Πρέπει να ρυθμίσετε αυτόν τον θόρυβο και να εστιάσετε στους μακροπρόθεσμους στόχους σας, οικονομικούς ή άλλους.

Πώς ορίζουμε την αστάθεια; Πόσο γρήγορα και απροσδόκητα ανεβαίνει ή πέφτει η αγορά μετοχών ή ομολόγων. Εάν έχετε μακροπρόθεσμους επενδυτικούς στόχους και ένα έξυπνο οικονομικό σχέδιο, θα πρέπει να είστε σε θέση να ανεχτείτε, αν όχι να αποδεχτείτε, περιόδους αστάθειας της αγοράς. Είναι όμως απαραίτητο να φοβόμαστε; Οι αγορές ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα, άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ.

Είναι κατανοητό να έχουμε αρνητική αντίδραση στην πτώση των αγορών. Οι επενδυτές είναι προβλέψιμοι. Και σκεφτείτε το εξής: Οι μετοχές είναι είτε «υπεραγορασμένες» (δηλ. ακριβές). «υπερτιμημένο» ή «υπερπουλημένο» (ή φθηνό). Εάν δεν συνέβαινε, οι τιμές των μετοχών απλώς θα ανέβαιναν και θα ανέβαιναν και δεν θα υπήρχε τέτοιο πράγμα όπως ο κίνδυνος.

Η αστάθεια μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι μια μετοχή είναι υπερπωλημένη ή διαπραγματεύεται κάτω από την εγγενή ή εύλογη αγοραία αξία της. Μπορείτε να λάβετε τη μεταβλητότητα ως έναν από τους πολλούς δείκτες ότι ήρθε η ώρα να εξισορροπήσετε ξανά το χαρτοφυλάκιό σας και να προσθέσετε έκθεση. Φυσικά, πρέπει να έχετε αρκετά μακρύ ορίζοντα για να αντιμετωπίσετε την περιστασιακή καταιγίδα. Εάν δεν κοιμάστε καλά λόγω της αίσθησης της μεταβλητότητάς σας, θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι αναλαμβάνετε υπερβολικά μεγάλο ρίσκο στο χαρτοφυλάκιό σας και ίσως είναι καιρός να αναπληρώσετε κάποιο από αυτά.

2. Συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο για την πλοήγηση στις μεταβαλλόμενες αγορές

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι ερωτώνται γιατί δεν χρησιμοποιούν οικονομικό σύμβουλο, συνήθως απαντούν με έναν από τους τέσσερις τρόπους: Νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Δεν θέλουν να πληρώσουν για συμβουλές. Δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν. ντρέπονται για την κατάστασή τους ή για τις κακές επιλογές που έχουν κάνει.

Η χρηματοοικονομική εταιρεία Schwab ερεύνησε μια ομάδα επενδυτών το 2021 και βρήκε κάτι ενδιαφέρον: Οι άνθρωποι που εργάζονταν με έναν χρηματοοικονομικό σχεδιαστή ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας ή οποιοδήποτε χρέος, πιο πιθανό να έχουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και έναν σύμβουλο είναι πιο πιθανό να εξισορροπούν τακτικά το χαρτοφυλάκιό τους από εκείνους που δεν το κάνουν. Πώς θα βαθμολογούσατε αυτή τη σύγκριση όταν επενδύετε σε μια ζωή;

Τούτου λεχθέντος, εάν ενδιαφέρεστε για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και απολαμβάνετε να αφιερώνετε χρόνο στη διαχείριση των υποθέσεών σας, κάντε το με κάθε τρόπο. Ωστόσο, εάν θέλετε να ελευθερώσετε χρόνο για να εστιάσετε σε άλλους τομείς της ζωής σας, η πρόσληψη ενός οικονομικού συμβούλου το 2023 μπορεί να είναι μια καλή κίνηση. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο μυστικό για την επιλογή ενός. Ρωτήστε φίλους και συγγενείς για συστάσεις. Μόλις έχετε δύο ή τρεις υποψηφίους, κάντε συνέντευξη για να αξιολογήσετε τα προσόντα και την εμπειρία τους. Εξίσου σημαντικό, μετρήστε το επίπεδο άνεσης και την προσωπική σας χημεία. Ένας σύμβουλος ενδιαφέρεται περισσότερο για εσάς από άλλους;

Επίσης, δώστε προσοχή στο πώς πληρώνεται ο σύμβουλος ή ο σχεδιαστής. Χρεώνουν ένα πάγιο τέλος για υπηρεσίες σχεδιασμού ή χρεώνουν ένα ετήσιο ποσοστό με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεστε; Ή μήπως πωλούν το προϊόν με προμήθεια ή μέσω μιας υβριδικής δομής αμοιβής και προμήθειας; Η γνώση του τρόπου αποζημίωσης ενός συμβούλου θα δείξει εάν εργάζεται προς το συμφέρον σας ή εάν έχει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων για να σας πουλήσει ορισμένα προϊόντα με υψηλότερη αμοιβή που είναι πιο κερδοφόρα για αυτόν.

3. Οραματιστείτε τη μελλοντική σας οικονομική επιτυχία χρησιμοποιώντας το Money Matrix

Το Your Money Matrix είναι ένα ιδιόκτητο εργαλείο που αναπτύχθηκε πριν από δεκαετίες από το The Wealth Growth Group για να βοηθήσει τους πελάτες να οπτικοποιήσουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν εισόδημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μπορείτε εύκολα να το ρυθμίσετε σε ένα φύλλο χαρτιού. Για να δημιουργήσετε τη μήτρα των χρημάτων σας, σχεδιάστε τρεις σειρές με τα χρονικά πλαίσια στα οποία θα χρειαστείτε τα χρήματα:

Βραχυπρόθεσμα: Αυτά είναι τα χρήματα που χρειάζεστε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτές θα πρέπει να είναι επενδύσεις χαμηλού κινδύνου.

Μεσοπρόθεσμος: Αυτά είναι τα χρήματα που χρειάζεστε σε έξι με 10 χρόνια από τώρα. Μπορείτε να πάρετε λίγο περισσότερο ρίσκο με αυτά τα χρήματα γιατί θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσετε τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα της αγοράς.

Μακροπρόθεσμα: Αυτά είναι χρήματα που μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 10 χρόνια στο μέλλον. Δεδομένου ότι δεν θα χρειαστείτε αυτά τα χρήματα για τουλάχιστον 10 χρόνια, αυτές οι επενδύσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη.

Ο προγραμματισμός για φόρους σε αυτούς τους ορίζοντες σας προσφέρει ηρεμία παρέχοντας τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, ανεξάρτητα από το πού πάνε οι φόροι στο μέλλον. Τοποθετήστε τους τρεις βασικούς λογαριασμούς επενδύσεων που περιγράφονται παραπάνω σε τρία πρόσθετα φορολογικά πακέτα:

Φορολογητέοι λογαριασμοί: Αυτοί είναι συνήθως μεσιτείες, τραπεζικές καταθέσεις και άλλοι λογαριασμοί ρευστότητας όπου τα κέρδη και τα έσοδα από τόκους φορολογούνται στο τέλος του έτους.

Λογαριασμοί επενδύσεων με αναβολή φόρου: Με ένα παραδοσιακό πρόγραμμα IRA, 401(k) ή 403(b), λαμβάνετε άμεσες φορολογικές εκπτώσεις και αναβαλλόμενη φορολογική ανάπτυξη. Ωστόσο, οι διανομές φορολογούνται ως συνηθισμένο εισόδημα (και οι αναλήψεις που γίνονται πριν από την ηλικία των 59½ συνήθως επισύρουν πρόστιμο 10% IRS).

Λογαριασμοί επενδύσεων με πλεονέκτημα φόρου: Με αυτούς τους λογαριασμούς, όπως ένας Roth IRA, δεν λαμβάνετε φορολογική έκπτωση στις εισφορές, αλλά οι αναλήψεις μπορεί να είναι αφορολόγητες.

Με ένα καλά δομημένο χρηματοοικονομικό σχέδιο για να αντέχετε την αστάθεια της αγοράς και συνεργαζόμενοι με έναν έμπειρο και καταρτισμένο σύμβουλο που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια στρατηγική φορολογικής διαφοροποίησης χρησιμοποιώντας το Your Money Matrix, θα μπορείτε να σχεδιάζετε το μέλλον με περισσότερη σιγουριά. 2023. Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο της Wealth Growth Group ανά πάσα στιγμή για να ξεκινήσετε.

Leave a Comment