Τρίμηνο 2022 Ψηφιακό Μάρκετινγκ Τριμηνιαίες Τάσεις Infographic: Skai

Σήμερα, Ο ουρανόςδημοσιευμένη πλατφόρμα πολλαπλών καναλιών για μάρκετινγκ επιδόσεων Τρίμηνο 2022 Ψηφιακό Μάρκετινγκ Τριμηνιαίες τάσεις Infographic, μια εις βάθος ανάλυση των τάσεων του ψηφιακού μάρκετινγκ που καθόρισαν το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, με πλήρη αναφορά να ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, ο όγκος των διαφημίσεων που προβλήθηκαν και στα οποία έγινε κλικ στα μέσα λιανικής, την αναζήτηση και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε σε σύγκριση τόσο με το τρίτο τρίμηνο του 2022 όσο και με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αυξάνοντας τις δαπάνες παρόλο που οι τιμές των διαφημίσεων συνέχισαν να μειώνονται.

Ο όγκος των διαφημίσεων αυξάνεται σε όλα τα κανάλια

Ο αριθμός των διαφημίσεων και των διαφημίσεων που μετρήθηκαν με εμφανίσεις και κλικ αυξήθηκε με υγιή ρυθμό το 4ο τρίμηνο, αντίστοιχα. Οι συνολικές εμφανίσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης επί πληρωμή αυξήθηκαν κατά 57% από έτος σε έτος, ενώ οι εμφανίσεις μέσων λιανικής και πληρωμένης αναζήτησης αυξήθηκαν κατά 45% και 22%, αντίστοιχα. Τα κλικ έδειξαν παρόμοια αύξηση σε κάθε κανάλι.

Οι περισσότεροι διαφημιστές είδαν χαμηλότερες τιμές διαφημίσεων

Οι διαφημιστές ήταν πιο πιθανό να δουν χαμηλότερες ετήσιες τιμές διαφημίσεων από ό,τι υψηλότερες τιμές σε όλα τα κανάλια το τέταρτο τρίμηνο. Στην ανάλυση του Skai, το εβδομήντα εννέα τοις εκατό των πληρωμένων διαφημιστών κοινωνικής δικτύωσης είχαν χαμηλότερο κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις (CPM) σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Στα μέσα λιανικής και στην πληρωμένη αναζήτηση, το 53% και το 48% των λογαριασμών πλήρωσαν χαμηλότερο κόστος ανά κλικ (CPC). αντίστοιχα το 4ο τρίμηνο του 2022.

Η αύξηση των δαπανών είναι μέτρια σε όλα τα κανάλια

Οι δαπάνες αυξήθηκαν σε όλα τα κανάλια το 4ο τρίμηνο του 2021, αλλά οι χαμηλότερες τιμές διαφημίσεων οδήγησαν σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Οι δαπάνες λιανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση, 17% σε τρίμηνο (QoQ) και 34% σε ετήσια βάση. Οι συνολικές επενδύσεις στην πληρωμένη αναζήτηση αυξήθηκαν κατά 21% και 7% από έτος σε έτος, ενώ τα πληρωμένα κοινωνικά αύξησαν τους συνολικούς προϋπολογισμούς κατά 8% QR και 3% σε ετήσια βάση.

Άλλα αποτελέσματα QQ και YY περιλαμβάνουν:

Κανάλι

Μετρικός

Τροποποίηση QQ

YY Αλλαγή

Μέσα λιανικής

Εντυπώσεις

+17%

+45%

Κλικ

+16%

+50%

CPC

+5%

-11%

Πληρωμένη αναζήτηση

Εντυπώσεις

+31%

+23%

Κλικ

+30%

+22%

CPC

-7%

-12%

Επί πληρωμή Κοινωνική

Εντυπώσεις

+14%

+57%

Κλικ

+19%

+67%

CPM

-5%

-35%

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε χαμηλότερες τιμές για τους διαφημιστές σε βασικά κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, παρόλο που αυτές οι διαφημίσεις προσεγγίζουν περισσότερα μάτια και δημιουργούν περισσότερα κλικ», είπε. Κρις Κοστέλο, Ανώτερος Διευθυντής Έρευνας Μάρκετινγκ του Skai. «Ενώ δομικοί παράγοντες όπως το απόθεμα διαφημίσεων αποτελούν μέρος αυτής της τάσης, οι διαφημιστές προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες μεγιστοποιώντας τους προϋπολογισμούς και έρχονται μπροστά στους πελάτες όπου μπορούν. Καθώς οι εκδότες περιφραγμένων κήπων βελτιώνουν τις προσφορές τους, αυτό δημιουργεί ένα σημείο καμπής όπου οι διαφημιστές μπορούν να αλλάξουν στρατηγικές και στόχους για προγράμματα και να στοχεύσουν αλγόριθμους στην τρέχουσα συμπεριφορά πελατών. Σε υψηλό επίπεδο, αυτό ενισχύει την αξία αυτών των καναλιών μειώνοντας την αύξηση του κόστους κατά τη μεταβατική περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το infographic, κάντε αίτηση skai.io/digital-marketing-trends/.

Μεθοδολογία

Η ανάλυση προέρχεται από έναν πληθυσμό περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια Περισσότερα από τα πέντε τέταρτα των διαφημιστικών δαπανών από περισσότερους από 3.000 λογαριασμούς διαφημιζόμενων και πρακτορείων σε 40 κάθετες βιομηχανίες και περισσότερες από 150 χώρες που εκτελούνται στην πλατφόρμα Skai™ στις Google, Microsoft, Baidu, Yandex, Yahoo! Ιαπωνία, Verizon Media, Amazon, Walmart, Instacart, Criteo, Kroger, Apple Search Ads, Pinterest, Snapchat, Facebook και Instagram. Εκτός από τις περιπτώσεις που σημειώνεται, περιλαμβάνονται μόνο διαφημιζόμενοι με δεδομένα απόδοσης 15 συνεχόμενων μηνών. Ορισμένες πρόσθετες ακραίες τιμές έχουν αποκλειστεί. Το κόστος και οι τιμές διαφήμισης, όπου ισχύουν, έχουν μετατραπεί σε δολάρια ΗΠΑ τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν τα έξοδα.

Leave a Comment