Το USPTO και το Υπουργείο Εμπορίου ξεκινούν την πρωτοβουλία Women’s Entrepreneurship (WE) για να ενδυναμώσουν περισσότερες γυναίκες ιδρυτές στην Αμερική.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Σήμερα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) και το Υπουργείο Εμπορίου εγκαινίασαν το Γυναικείο Επιχειρηματικότητα (WE), μια κοινοτική, συνεργατική και δημιουργική πρωτοβουλία για να εμπνεύσει τις γυναίκες και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές τους για ουσιαστική ανάπτυξη του κεφαλαίου τους, δημιουργία θέσεων εργασίας . και οικονομική ευημερία. Η νέα πρωτοβουλία ξεκινά πριν από την Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου και ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου Μπάιντεν να ορίσει τον Νοέμβριο του 2022 ως Εθνικό Μήνα Επιχειρηματικότητας.

«Η απελευθέρωση των δυνατοτήτων των γυναικών επιχειρηματιών είναι καλό για τις επιχειρήσεις, για τις οικογένειες και για την οικονομία μας», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο. «Η πρωτοβουλία WE θα χρησιμεύσει ως πολύτιμος πόρος για τις γυναίκες στο ταξίδι τους να ξεκινήσουν επιχειρήσεις και να ενισχύσουν την κοινότητα των γυναικών επιχειρηματιών που συνεχίζουν να ενισχύουν την ευημερία της Αμερικής».

«Οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σημαντικά σε ηγετικές θέσεις και το ποσοστό των γυναικών που επιλέγουν να ακολουθήσουν επιχειρηματική σταδιοδρομία είναι χαμηλότερο από αυτό των ανδρών», δήλωσε η Kathi Vidal, υφυπουργός Εμπορίου για την Πνευματική Ιδιοκτησία και Διευθύντρια του USPTO. «Με αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των επιχειρήσεων υπό τις γυναίκες για να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, τις επιλογές των καταναλωτών και την οικονομική μας ευημερία. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε ώθηση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε πράξη αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία».

Αν και οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία επιχειρηματιών παγκοσμίως, είναι λιγότερο πιθανό να εξασφαλίσουν το κεφάλαιο και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας που χρειάζονται για να προσελκύσουν επενδύσεις και να διατηρήσουν. Επιπλέον, οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σημαντικά ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άνδρες. Σύμφωνα με την Ετήσια Επιχειρηματική Έρευνα (ABS) του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, οι άνδρες κατέχουν περίπου το 80% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και το 63% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες κατέχουν περίπου το 37% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, αλλά κατέχουν την πλειοψηφία μόνο στο 21% των επιχειρήσεων.

Θα βασιστούμε στις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης για να εμπνεύσουμε και να υποστηρίξουμε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες γυναίκες επιχειρηματίες, συνδέοντάς τις μεταξύ τους και με πηγές υποστήριξης και χρηματοδότησης. Το WE περιλαμβάνει έναν νέο διαδικτυακό κόμβο για γυναίκες επιχειρηματίες για να παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο έναρξης μιας επιχείρησης, τον εντοπισμό και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας τους, τις επιλογές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δικτύωση και τη διατήρηση. Με ένα μήνυμα καλωσορίσματος από τον Γραμματέα Raimondo, πληροφορίες για επερχόμενες συζητήσεις και εκδηλώσεις, εναλλασσόμενα βίντεο με συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες και βασικές πληροφορίες και πόρους, το κέντρο WE συγκεντρώνει αυτές τις σημαντικές πληροφορίες σε μια εύπεπτη μορφή. Θα συμπεριλάβουμε τη σειρά Συμποσίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μαρτίου 2023 του USPTO.

Η επίσημη εκδήλωση έναρξης του WE θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, από τις 12:00 μ.μ. έως τη 1:00 μ.μ. EDT, στα κεντρικά γραφεία του USPTO στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Για να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε αυτήν την εκδήλωση ζωντανά ή εικονικά, επισκεφτείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στον ιστότοπο του USPTO. Οι μελλοντικές εκδηλώσεις #WEWednesday θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη λίστα συνδρομητών μας. Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις WE, στείλτε email στο [email protected].

Μείνετε ενημερωμένοι με το USPTO, εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω email, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων που εστιάζουν στις επιχειρήσεις. Επισκεφτείτε το Συνδρομητικό Κέντρο μας στη διεύθυνση www.uspto.gov/subscribe.

Μήνυμα καλωσορίσματος από την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo

Leave a Comment