Το Sellscale χρησιμοποιεί παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία καλύτερων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ • TechCrunch

Όποιος έχει email ξέρει πώς ακούγεται ένα κονσέρβα email μάρκετινγκ (και πιθανότατα έχει διαγράψει τόνους από αυτά). Για τους αντιπροσώπους ανάπτυξης πωλήσεων, τα αυτοματοποιημένα email είναι απαραίτητα για τη δημιουργία του όγκου των εξερχόμενων ερωτημάτων που απαιτούνται για τη δημιουργία του σωστού αριθμού δυνητικών πελατών. Αλλά τα κακώς γραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ως αποτέλεσμα λίγες απαντήσεις και κάνουν τις εταιρείες να φαίνονται άσχημες. Το SellScale θέλει να καταργήσει τις τυπικές καμπάνιες «ψεκάζω και προσεύχομαι» με μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του GPT-3, για τη δημιουργία πιο φυσικού ήχου, εξατομικευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κλίμακα.

Η SellScale ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον Pejman Nozad της Pear.VC, με τη συμμετοχή του Eric Chen του Ovo Fund και του Joshua Browder της Browder Capital. Η startup ισχυρίζεται ότι τα έσοδά της έχουν διπλασιαστεί από μήνα σε μήνα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι ιδρυτές Ishan Sharma και Aakash Adesara γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο και ήταν συγκάτοικοι στο UC Berkeley. Μετά την αποφοίτησή τους, ο καθένας τους έπιασε δουλειά όπου συνεργάστηκε στενά με τις ομάδες πωλήσεων και ανάπτυξης. Ο Aakash ήταν μηχανικός ανάπτυξης στο Nextdoor, ενώ ο Ishan κατείχε θέσεις στις γραμμές Growth, Marketing και Sales Service της McKinsey. Οι δυο τους ενώθηκαν ξανά στην startup υγειονομικής περίθαλψης Athelas, όπου η Sharma ήταν υπεύθυνη του μάρκετινγκ και η Adesara ηγήθηκε της μηχανικής ανάπτυξης.

Ως παράπλευρη φασαρία, οι δυο τους ξεκίνησαν ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο που ονομάζεται DailyDropout.FYI, το οποίο επικεντρώνεται σε μία εκκίνηση την εβδομάδα και έχει 80.000 αναγνώστες. Έστειλαν ψυχρά email στους ιδρυτές, ερευνώντας το ιστορικό και τα προϊόντα τους, λέγοντάς τους γιατί ήθελαν να τα παρουσιάσουν. Η διαδικασία πήρε πολύ χρόνο, οπότε η Adesara αποφάσισε να εκπαιδεύσει το μοντέλο γλώσσας GPT-3 του OpenAI σε 100 email που έγραψε η Sharma.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπόρεσαν να λάβουν ποσοστό μετατροπών 35%, έτσι άρχισαν να χρησιμοποιούν μοτίβα γλώσσας για να προσεγγίσουν πιθανούς διαφημιστές. Ως αποτέλεσμα, οι δυο τους λένε ότι κατάφεραν να αυξήσουν το DailyDropout.FYI σε έξι αριθμούς κάθε χρόνο.

Οι ιδρυτές της SellScale Aakash Adesara και Ishan Sharma. Πιστώσεις εικόνας: SellScale

Η SellScale ιδρύθηκε αφού οι δυο τους αποφάσισαν να φέρουν τα εργαλεία που είχαν δημιουργήσει για το ενημερωτικό δελτίο τους σε μεγαλύτερες ομάδες. Για να χρησιμοποιήσετε το SellScale, οι εκπρόσωποι ανάπτυξης πωλήσεων λαμβάνουν πρώτα τα καλύτερα εξερχόμενα email που έχουν γραφτεί από τις ομάδες τους για να τους εκπαιδεύσουν στο GPT-3 και σε άλλα μοντέλα γλώσσας που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα. Στη συνέχεια, το SellScale εξατομικεύει αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντλώντας δεδομένα από CRM πελατών και δημόσια διαθέσιμα δεδομένα από περισσότερες από 40 πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ροών RSS και άρθρων. Καθώς αποστέλλονται περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του SellScale, συνεχίζει να χρησιμοποιεί επιτυχημένα για να βελτιώσει τα μοντέλα AI.

Για να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της ροής εργασίας της ομάδας ανάπτυξης, το SellScale ενσωματώνεται με εργαλεία όπως το Gmail, το Outreach.io, το Apollo, το LinkedIn και το Zapier.

Η Sharma είπε ότι το SellScale λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στέλνει email σε εξουσιοδοτημένους γιατρούς, θα ορίσει αυτόματα το μοντέλο σε «Dr. [last name]» αντί για το όνομα.

Το SellScale συνεργάζεται επίσης στενά με την ομάδα πωλήσεων για να βοηθήσει στην επίτευξη τριμηνιαίων στόχων εσόδων. Η Sharma λέει ότι πολλοί έχουν δει μετατροπές έως και 70% υψηλότερης ποιότητας αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν το SellScale.

Οι νεοσύστατες εταιρείες που χρησιμοποιούν το GPT-3 για να βοηθήσουν τους πελάτες τους στο μάρκετινγκ έχουν προσελκύσει πολύ επενδυτικό ενδιαφέρον πρόσφατα. Μερικά που καλύπτονται από το TechCrunch περιλαμβάνουν το Regie, το ScaleNut και το Copy.ai.

Το SellScale διαφοροποιείται από άλλες πλατφόρμες γραφής που χρησιμοποιούν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα με εργαλεία αυτοματισμού ροής εργασιών που δημιουργούν, στέλνουν και βελτιώνουν αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ελάχιστη εκπαίδευση, είπε η Sharma. Μετά τις εμπειρίες τους με ομάδες ανάπτυξης στην Athelas και Nextdoor, η Sharma και η Adesara ήθελαν η SellScale να απαιτεί όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή από τους αντιπροσώπους ανάπτυξης πωλήσεων.

«Δεν θέλουμε να είμαστε άλλο ένα εργαλείο μαζί τους», είπε. «Πολλοί ανταγωνιστές μετρούν την αξία των προϊόντων τους με το πόσο χρόνο περνούν οι πωλητές μέσα στα προϊόντα τους. Μετράμε την αξία με βάση τον αριθμό των πωλήσεων που πραγματοποιούν οι άνθρωποι, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούν SellScale ή εργαλεία νοημοσύνης για να καταγράφουν πιθανούς πελάτες.”

Leave a Comment