Το R34 Nissan GT-R μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη επένδυση για το 2023 από το κρυπτονόμισμα

τρία r34 γενιάς nissan gt-rs παρκαρισμένα έξω από μια αποθήκη στην Ιαπωνία.  από αριστερά προς τα δεξιά, είναι βαμμένα γκρι, λευκά και κόκκινα και τα κοιτάμε από αριστερά προς τα εμπρός.

Τα Nissan Skyline GT-R της γενιάς R34 αποθηκεύονται στο RT JDM Performance στην Ιαπωνία, αναμένοντας εξαγωγή στις ΗΠΑ όταν είναι επιλέξιμα.
Εικόνα: Τιμ Στίβενς

Ο Brian Jannusch βρίσκεται κάπου στα 60 βόρεια R34 Nissan GT-R σε απόθεμα εν αναμονή εξαγωγής μόνο στις ΗΠΑ. Με έδρα την Καλιφόρνια Εισαγωγείς της υψηλότερης ποιότητας Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ραγδαία από λίγα αυτοκίνητα πριν από πέντε χρόνια σε περισσότερα από 200 αυτοκίνητα ετησίως. Και σίγουρα R34 GT-R είναι το πιο καυτό εισιτήριο στην πόλη.

Γιατί; Καλά, Grand Touring σίγουρα άνοιξε πολλά αμερικανικά μάτια στο κορυφαίο σκυλί Skyline. Ωστόσο, ο πρωταγωνιστικός του ρόλος αυτοκίνητο ήρωα Για τον Brian O’Conner ο Ο γρήγορος και ο εξαγριωμένος προνόμιο Του έχει δώσει μια θρυλική θέση μεταξύ των συλλεκτών των ΗΠΑ. Ο Godzilla ήταν πάντα κουλ, αλλά αυτή η σειρά ταινιών έχει ξεπεράσει το FOMO.

Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα φυσικά Το R34 δεν πωλήθηκε ποτέ επίσημα στις ΗΠΑ και εισήχθη στην Ιαπωνία μέχρι το 1998 τους απογοητευτικούς νόμους περί εισαγωγών του έθνους μαςΑυτό σημαίνει ότι τα R34 δεν είναι τεχνικά νόμιμα για οδήγηση στους δρόμους των ΗΠΑ μέχρι το 2023 — εκτός αν το θέλετε ρισκάρω από το να έχεις το αυτοκίνητό σου πιάστηκε και συνθλίβεται.

Όταν το ημερολόγιο φτάσει τον Μάιο του 2023, τα πρώτα R34 θα είναι πλήρως νόμιμα για εισαγωγή και οδήγηση στις ΗΠΑ. Οι καταπακτές θα ανοίξουν και η Top Rank δεν είναι ο μόνος εισαγωγέας που προσπαθεί να επωφεληθεί. Ο Moacir Tanoue είναι ο μάνατζερ RT JDM Performance, είναι εξαγωγέας ιαπωνικών αυτοκινήτων με έδρα το Ναγκάνο. «Από τα μέσα του επόμενου έτους, θα είναι νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Tanoue. “Οι άνθρωποι που θέλουν να προσπαθήσουν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι αγοράζουν τώρα αντί για ένα χρόνο από τώρα.”

Τα R34 πωλούνται ήδη σαν hotcakes, γεμίζουν αποθηκευτικούς χώρους στην Ιαπωνία και μένουν σε αδράνεια, αναμένοντας την τελική εξαγωγή στις ΗΠΑ. Είναι πολύ αργά για να πάρεις το δικό σου; Όχι, λέει ο Tanoue. «Σίγουρα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν».

ένα λευκό r34 γενιάς nissan gt-r ήταν παρκαρισμένο σε μια αποθήκη ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα JDM σε μια εγκατάσταση εξαγωγής στην Ιαπωνία.

R34 αποθηκευμένο στο RT JDM Performance.
Εικόνα: Τιμ Στίβενς

Το μοτίβο είναι ξεκάθαρο και υπάρχουν πολλά προηγούμενα παραδείγματα. Αυτό έγινε πιο πρόσφατα R33 Nissan GT-R. Ο Jannusch του Top Rank μου είπε: «Πριν κλείσουν τα 25, τους βλέπαμε να πωλούνται για 40.000 $, και όταν έκλεισαν τα 25, ήταν σχεδόν αμέσως στα 65.000 $».

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το R34; Όπως μου είπε ο Tanoue, η κατάσταση είναι λίγο πιο ρευστή — και ακριβή. Αυτήν τη στιγμή, προτού είναι νόμιμες οι εισαγωγές στις ΗΠΑ, τα R34 μπορούν να αγοράσουν “οπουδήποτε από 120.000 $ έως 250.000 $, επομένως είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε τον μέσο όρο”, είπε. “Πριν από ένα χρόνο, ας πούμε 20 τοις εκατό λιγότερο. Αλλά πέντε ή πριν από έξι χρόνια, ήταν τουλάχιστον στη μισή τιμή».

Ο Jannusch βλέπει την ίδια τάση. «Αυτή τη φορά πέρυσι, βλέπαμε τα R34 GT-R να πωλούνται για περίπου $70.000 έως $80.000. Τώρα πλησιάζουμε τα $120.000 έως $200.000 […] οι τιμές έχουν γίνει πολύ υψηλότερες».

Το ποσοστό μετατροπής είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να εξεταστεί. Ένα δολάριο ΗΠΑ αξίζει αυτήν τη στιγμή περίπου 140 γιεν. Αυτή είναι η πιο ευνοϊκή ισοτιμία που έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί πνιγόμαστε σε πληθωρισμό ρεκόρ στις ΗΠΑ και παρόλα αυτά το δολάριο μας είναι απίστευτα ισχυρό διεθνώς, αλλά όποιοι και αν είναι οι λόγοι, οι αριθμοί κυλά υπέρ σας ως υποψήφιος.

Αλλά προτού εξαργυρώσετε το 401(k) σας και δείτε πόσες πένες έχει ακόμα το κρυπτογραφικό σας πορτοφόλι, να ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένα υλικοτεχνικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε. Το αυτοκίνητο, που δεν είναι ακόμα 25 ετών, μάλλον θα πρέπει να αποθηκευτεί για λίγο στην Ιαπωνία. Εκτός από τις διάφορες χρεώσεις δημοπρασίας και εισαγωγής, μου είπε ο Jannusch, η Top Rank χρεώνει μεταξύ 250 και 400 $ το μήνα, ανάλογα με τον τύπο αποθήκευσης που θέλετε.

Πίσω όψη τριών σιλουετών nissan γενιάς r34 παρκαρισμένες σε μια γεμάτη υπαίθρια αποθήκη στην Ιαπωνία

Το RT JDM Performance στην Ιαπωνία κυριαρχείται από τα R34, αλλά η εταιρεία εξάγει και άλλα αυτοκίνητα JDM.
Εικόνα: Τιμ Στίβενς

Και υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: τα R34 γίνονται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν. «Καθώς ένα αυτοκίνητο πλησιάζει τα 25 του χρόνια, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην πουλήσουν το αυτοκίνητό τους», είπε ο Jannusch. «Θα περιμένουν μέχρι να γίνουν 25 γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν περισσότερα».

Δεν μπορείτε να πάρετε ένα R34; Εγγραφείτε στο κλαμπ. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να διαλέξετε όταν είστε έτοιμοι να κλείσετε τα 25. Ζήτησα από τον Tanoue για την επιλογή του, και ονόμασε ένα ασυνήθιστο. «JZS171 Crown, σίγουρα», είπε χωρίς δισταγμό. Το πολυτελές σεντάν των 280 ίππων, μόνο για την Ιαπωνία, ακούγεται σίγουρα σαν μια διασκεδαστική επιλογή, ειδικά αν ψάχνετε για έναν κρυφό ύπνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Tanoue φοβάται ότι αυτή η πείνα για εξαγωγές θα στεγνώσει πραγματικά την ιαπωνική αγορά. Τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και οι αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για τις ειδικές εκδόσεις JDM. Γιατί πολλά από αυτά είναι σε περίοπτη θέση Grand Touring και άλλα μέσα ενημέρωσης εποχής, οι μεσήλικες Αμερικανοί παίκτες με κάποιο διακριτικό εισόδημα θέλουν να αγοράσουν το αληθινό πράγμα. “Τι θα συμβεί αν σε πέντε ή επτά χρόνια όλα έχουν φύγει επειδή δεν θα έχουμε πια ωραία αυτοκίνητα για εξαγωγή;” Ο Tanoue μένει έκπληκτος.

χαμηλή γωνία λήψης λευκού r34 γενιάς nissan skyline gtr v spec ii από την πίσω δεξιά γωνία.  το αυτοκίνητο είναι βαμμένο λευκό και πλαισιώνεται σε εμφανές σημείο από ένα μεγάλο ρυθμιζόμενο πίσω φτερό

Εικόνα: Τιμ Στίβενς

Τι πιστεύει ο ίδιος ο Mister GT-R για αυτό; μίλησα Hiroshi Tamura, Chief Product Officer της Nissan και μηχανικός σε κάθε γενιά GT-R από το R33. Ήταν ρεαλιστής για την όλη κατάσταση των εισαγωγών. Θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές; «Ναι», είπε αποφασιστικά. “[The importers] Φέρνουν GT-R σε καλή κατάσταση για την αγορά των ΗΠΑ. Δεν είναι τόσο διαφορετικό για το GT-R στην Ιαπωνία. Έχει ήδη μια εξαιρετικά υψηλή θέση».

Kouya Noda, αρχισυντάκτης Περιοδικό GT-R, μου είπε ότι η γνώμη είναι διχασμένη στην κοινότητα. «Κάποιοι δεν ήθελαν να κάνουν εξαγωγές στις ΗΠΑ γιατί το GT-R είναι δικό μας, είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία. Ωστόσο, εάν το GT-R πάει στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί άνθρωποι μπορούν να επισκευάσουν και να ξαναφτιάξουν ορισμένα εξαρτήματα, καθώς τα γνήσια ανταλλακτικά GT-R είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν στην Ιαπωνία. «Αν φτιάχνεις κάποια ανταλλακτικά, νέα προϊόντα που μπορούμε να εισάγουμε, δεν είναι τόσο κακό να εισάγεις στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Βλέπετε λοιπόν: Αυτό όχι μόνο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επένδυση και μια ευκαιρία να αποκτήσετε κάτι πραγματικά άσχημο, αλλά μπορεί επίσης να είναι η αρχή μιας υπέροχης πολιτιστικής ανταλλαγής.

Leave a Comment