Το PGA Tour προσπαθεί να προσθέσει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στη διεκδίκηση του LIV

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το PGA Tour επιδιώκουν να προσθέσουν το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και τον διοικητή του ταμείου, Yasir Othman Al-Rumayya, ως κατηγορούμενους στη αγωγή της περιοδείας κατά της LIV Golf.

Σε μια αίτηση άδειας που κατατέθηκε την Τρίτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Καλιφόρνια, οι δικηγόροι του PGA Tour υποστήριξαν ότι έγγραφα που κατατέθηκαν πρόσφατα από το LIV Golf επιβεβαιώνουν ότι η PIF και η Al-Rumayya έπαιξαν ενεργό ρόλο στην παραβίαση των συμβολαίων τους με παίκτες γκολφ. PGA Tour μπαίνοντας στο LIV Golf.

“Όπως υποστηρίζεται στην τρέχουσα ανταγωγή, το LIV σκόπιμα και εν γνώσει έκανε αυτούς τους παίκτες να παραβιάσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις στο TOUR, παραποιώντας τα συμβόλαιά τους TOUR· προκάλεσε αυτές τις παραβιάσεις προσφέροντας εξαιρετικά προσοδοφόρα συμβόλαια που καθιστούσαν αδύνατο για τους παίκτες να συμμορφωθούν με τα συμβόλαιά τους TOUR και έκανε τους παίκτες του LIV να διαπράξουν αυτές τις παραβιάσεις.” για να παράσχει εκτεταμένες ζημιές και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση”, έγραψαν οι δικηγόροι του PGA Tour στην κίνηση. “Πρόσφατα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η PIF και ο κ. Al-Rumayyan έπαιξαν ενεργό και κεντρικό ρόλο στην ενορχήστρωση αυτών των παραβιάσεων για δικό τους όφελος και είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη ζημιά που προκλήθηκε στο TOUR.”

Τον Αύγουστο, αρκετοί παίκτες που είχαν αποκλειστεί από το PGA Tour επειδή έπαιξαν σε τουρνουά LIV Golf χωρίς σύγκρουση συμφερόντων υπέβαλαν ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά του PGA Tour, ισχυριζόμενοι ότι χρησιμοποίησε τη μονοπωλιακή του εξουσία για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό και να αποθαρρύνει τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και άλλους προμηθευτές. Λειτουργεί με το LIV Golf. Η LIV Golf και οι τρεις παίκτες της είναι οι υπόλοιποι ενάγοντες στην υπόθεση.

Η PGA Tour υπέβαλε ανταγωγή ισχυριζόμενη ότι η LIV Golf παρενέβη στα συμβόλαιά της με παίκτες.

Οι δικηγόροι του PGA Tour έγραψαν σε μια κατάθεση την Τρίτη ότι το LIV Golf που χρηματοδοτείται από το PIF είναι “το αποτέλεσμα ενός σχεδίου γνωστού ως Project Wedge, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν οδικό χάρτη για την αγορά επαγγελματικού γκολφ ως μέρος του Kingdom’s Vision 2030.” Το κρατικό επενδυτικό ταμείο λέγεται ότι αξίζει 620 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δικηγόροι του PGA Tour υποστηρίζουν ότι οι συνδρομές και η συμφωνία μετόχων της LIV Golf, την οποία απέκτησαν μέσω της ανακάλυψης τον Δεκέμβριο, “είναι ένα λιντσάρισμα που καταδεικνύει τον πλήρη έλεγχο του PIF και του κ. Al-Rumayya στο LIV και αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε συμφωνία LIV με έναν παίκτη απαιτεί εξουσιοδότηση”. . από την PIF.”

«Εκτός από την απόλυτη εξουσία στο LIV, η PIF και ο κ. Al-Rumayyan στρατολόγησαν προσωπικά παίκτες TOUR, έπαιξαν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για συμβόλαια και ενέκριναν δημόσια κάθε συμβόλαιο παικτών — όλοι γνωρίζοντας ότι αυτές οι συμφωνίες θα παρέμβουν. συμβόλαια TOUR παικτών», έγραψαν οι δικηγόροι της PGA Tour στην κίνηση.

«Εκτός από την έγκριση των συμβολαίων παικτών που υπόσχονται να αποζημιώσουν τέτοιους παίκτες για παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων στο TOUR, ο ίδιος ο κ. Al-Rumayyan έφτασε στο σημείο να εγγυηθεί προσωπικά τουλάχιστον έναν παίκτη για τη δέσμευση του ίδιου και της PIF για υποστήριξη. τέτοιος παίκτης σε οποιαδήποτε νομική αξίωση από το TOUR.”

Σε προηγούμενες ενέργειες, οι δικηγόροι της LIV Golf υποστήριξαν ότι το PGA Tour υπερέβαλλε τον έλεγχο της νέας πίστας από το PIF. Σε μια ένορκη δήλωση, ο al-Rumayyan είπε ότι το ίδρυμα παρείχε μόνο “υψηλού επιπέδου εποπτεία” του LIV.

Η PIF κατέχει τουλάχιστον το 93% της LIV Golf, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις. Ο πρώην COO και πρόεδρος της LIV Golf Atul Khosla είπε στο ESPN τον Οκτώβριο ότι η πίστα, που διευθύνεται από τον δύο φορές νικητή του Open, Greg Norman, ξόδεψε περισσότερα από 784 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έξοδα στην πρώτη σεζόν του το 2022. Ο Khosla παραιτήθηκε από τη θέση του το 2022. Δεκέμβριος

Οι δικηγόροι του PGA Tour αναζήτησαν ανεπιτυχώς έγγραφα από το PIF μέσω της ανακάλυψης και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αθωώσουν τον Al-Rumeyya. Οι δικηγόροι υποστήριξαν στην αγωγή ότι η PIF και ο Al-Rumayyan πιστεύουν ότι «κανένα δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει δικαιοδοσία γι’ αυτούς, ότι είναι απρόσβλητοι από την υποχρεωτική διαδικασία και ότι δεν έχουν πληροφορίες ή έγγραφα για την υπόθεση».

Leave a Comment