Το IG λέει ότι το USPS αφήνει χρήματα στο τραπέζι με μια κακή επενδυτική στρατηγική

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία θα επωφεληθεί από μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την επένδυση των μετρητών της, καθώς ο γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας συγκρούστηκε με την ηγεσία του οργανισμού σχετικά με την καλύτερη προσέγγιση για το αυξανόμενο απόθεμα σε μια νέα έκθεση.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία έκλεισε το οικονομικό έτος 2022 με 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό 2013. Αυτή η ανάπτυξη, που κατέστη δυνατή χάρη στα βελτιωμένα έσοδα, ένα νομοσχέδιο για την ταχυδρομική μεταρρύθμιση και την εισροή μετρητών από το Κογκρέσο, άσκησε μεγαλύτερη πίεση στο USPS να αυξήσει τα έσοδά του. ο επόπτης του πρακτορείου βρήκε επενδυτική προσέγγιση. Ο Γενικός Ταχυδρομικός Διευθυντής Louis DeJoy ξεκίνησε ένα σχέδιο για να βγάλει την υπηρεσία από το κόκκινο μέχρι το 2030, αλλά η IG είπε ότι η ταχυδρομική διοίκηση βλάπτει την ικανότητά της να το κάνει κάνοντας πιο ριψοκίνδυνες, λιγότερο προβλέψιμες επενδύσεις.

Το USPS έχει επενδύσει ιστορικά τα πλεονάζοντα μετρητά του μόνο σε ομόλογα μιας νύχτας. Ενώ τέτοιες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις διακυμάνσεις των επιτοκίων, προσφέρουν μια επιλογή υψηλής ρευστότητας για τον οργανισμό. Επιπλέον, λόγω των σημερινών υψηλών επιτοκίων και της πιθανότητας ύφεσης, τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα προσφέρουν επί του παρόντος αποδόσεις υψηλότερες από το κανονικό. Το IG υποστήριξε, ωστόσο, ότι το USPS δεν πρέπει να πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί μακροπρόθεσμα.

«Καθώς οι οικονομικές προοπτικές σταθεροποιούνται και τα επιτόκια αυξάνονται, θα ήταν ωφέλιμο για την Ταχυδρομική Υπηρεσία να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε μετρητά επενδύοντας σε μακροπρόθεσμους τίτλους», ανέφεραν οι ελεγκτές. «Αυτή η επενδυτική προσέγγιση θα μειώσει σημαντικά το προφίλ κινδύνου δημιουργώντας πιο προβλέψιμες αποδόσεις σε μετρητά για την ολοκλήρωση πρωτοβουλιών», ελπίζει να εφαρμόσει η DeJoy τα επόμενα χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο, ο οργανισμός συνήψε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για επενδύσεις σε μακροπρόθεσμα ομόλογα έως και δύο ετών. Το USPS δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει πλήρως αυτή την εξουσία, είπε η IG, ενθαρρύνοντας τον οργανισμό να πιέσει για μεγαλύτερο επενδυτικό ορίζοντα.

Σε ένα χειρότερο σενάριο, η IG διαπίστωσε ότι η USPS θα μπορούσε να χάσει μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την τρέχουσα προσέγγισή της σε σύγκριση με την επένδυση σε τίτλους μεγαλύτερης ημερομηνίας. Στα καλύτερα σενάρια, το USPS βγαίνει μπροστά με τίτλους μίας ημέρας, αλλά ο IG τόνισε ότι η διαχείριση μετρητών για μελλοντικές επενδύσεις κεφαλαίου «δεν πρέπει να καθοδηγείται από τη χαμηλή πιθανότητα καλών αποτελεσμάτων». Στα μεσαία σενάρια, η USPS βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση με μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Ενώ η USPS σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα μετρητών για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες επενδύσεις κεφαλαίου σε πράγματα όπως ο στόλος οχημάτων της DeJoy, οι εξαγορές και βελτιώσεις εγκαταστάσεων και οι μεταρρυθμίσεις του εργατικού δυναμικού, η IG διαπίστωσε ότι η USPS θα αυξήσει τα έσοδα, θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο και θα διατηρήσει τη διαθεσιμότητα μετρητών . πληρώνουν για αυτά τα έργα μέσω ενός μείγματος βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλων.

«Η επένδυση μετρητών σε μακροπρόθεσμα ομόλογα επιτρέπει στην Ταχυδρομική Υπηρεσία να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες λειτουργικές απαιτήσεις και να συνεχίζει να διατηρεί κεφάλαια για να ανταποκρίνεται στις αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον», είπε, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση θα «συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες της». [Delivering for America] σχέδιο.”

Ο Joseph Corbett, ο οικονομικός διευθυντής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, απάντησε στην έκθεση λέγοντας ότι επί του παρόντος δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε ομόλογα για περισσότερα από δύο χρόνια.

«Δεν έχουμε την εξουσία που προτείνετε να χρησιμοποιήσουμε», είπε ο Κόρμπετ.

Ωστόσο, το IG προέτρεψε το USPS να συνεργαστεί με το Υπουργείο Οικονομικών για μια νέα συμφωνία που θα επέτρεπε μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Είπε επίσης ότι η ταχυδρομική διοίκηση θα πρέπει να συνεργαστεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους για δανεισμό χρημάτων. Ο Corbett αντέδρασε ότι τα αυξανόμενα επιτόκια καθιστούν τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα την καλύτερη επιλογή και ότι το USPS θα είναι πολύ μη ρευστοποιημένο για να καλύψει όλες τις μελλοντικές του πληρωμές. Το IG σημείωσε ότι το USPS έχει λάβει υπόψη όλες τις προγραμματισμένες επενδύσεις κεφαλαίου και τις αποπληρωμές χρέους που περιλαμβάνονται στο 10ετές του πρόγραμμα και θα εξακολουθήσει να επωφελείται από την αλλαγή των στρατηγικών.

Leave a Comment