Το Georgia House στοχεύει στη μείωση του κόστους ασφάλισης υγείας στα σχολεία

ΑΤΛΑΝΤΑ (AP) – Οι συντάκτες του προϋπολογισμού του σπιτιού στη Τζόρτζια θέλουν να μεταφέρουν 100 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο υγείας των δημοσίων υπαλλήλων για να μειώσουν τις αυξήσεις των ασφαλίστρων υγείας για τις περιφέρειες των δημόσιων σχολείων.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής περιέλαβε την αλλαγή όταν ψήφισε για την έγκριση του νομοσχεδίου 18 της Βουλής. Τροποποιεί τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος λήγει στις 30 Ιουνίου. Τα μέλη της Βουλής αναμένεται να ψηφίσουν την Πέμπτη για έναν τροποποιημένο προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την Κυβέρνηση. Ο Μπράιαν Κεμπ αύξησε τα προβλεπόμενα έσοδα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστώσεων της Βουλής, Ματ Χάτσετ, δήλωσε ότι το σχέδιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη να δώσει στους ιδιοκτήτες κατοικιών φορολογικές ελαφρύνσεις θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από ό,τι είχε εκτιμήσει προηγουμένως ο Κεμπ. Αντί να απαιτεί από τις περιφέρειες να πληρώσουν τα 457 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο, η επιτροπή θέλει να μετατοπίσει αυτά τα 100 εκατομμύρια δολάρια για να παρατείνει για τρία χρόνια μια αύξηση 67% στα ασφάλιστρα υγείας που πρέπει να πληρώσουν οι περιφέρειες για μη εκπαιδευτικούς.

Τα μέλη της Βουλής απέρριψαν ένα σχέδιο για την παροχή 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις στα σχολικά συστήματα για να αποζημιωθούν τα παιδιά για την έλλειψη μάθησης, αντί να προσθέσουν αυτά τα χρήματα σε όσα ο Kemp έχει ήδη προτείνει να δαπανηθούν για επιχορηγήσεις σχολικής ασφάλειας.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν εφάπαξ πληρωμές μπόνους 250 $ σε συνταξιούχους κρατικούς υπαλλήλους και χρήματα για την παροχή μιας θέσης για εξαρτώμενα άτομα εκτός από δωμάτιο ξενοδοχείου, εάν δεν βρεθεί στέγη.

Τα περισσότερα από τα επιπλέον χρήματα θα χρηματοδοτήσουν ένα δεύτερο 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρατικές πιστώσεις φόρου εισοδήματος που θα επιστρέψουν στους φορολογούμενους μεταξύ 250 και 500 δολάρια. Θα πλήρωνε επίσης για ελαφρύνσεις φόρου ιδιοκτησίας, οι οποίες ο Kemp είπε ότι θα έδιναν στον τυπικό ιδιοκτήτη σπιτιού περίπου 500 $. Και οι δύο χρειάζονται ξεχωριστή νομοθετική έγκριση.

Ο Kemp ζητά να δαπανηθούν 32,6 δισεκατομμύρια δολάρια από κρατικούς φόρους φέτος. Οι συνολικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών και άλλων χρημάτων, θα αυξηθούν στα 61,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τοπικοί επόπτες έχουν παραπονεθεί για αυξημένα ασφάλιστρα ασφάλισης υγείας για υπαλλήλους χωρίς πιστοποιητικά διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών λεωφορείων, των εργαζομένων σε καφετέρια, των κηδεμόνων και των βοηθών στην τάξη.

Το State Health Benefit Plan ψήφισε την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 67%, λέγοντας ότι πληρώνει περισσότερα από όσα εισπράττει σε ασφάλιστρα. Τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται απευθείας από τους εργαζόμενους δεν θα αλλάξουν.

Το κράτος πληρώνει το μερίδιο του εργοδότη για τους δασκάλους και άλλους πιστοποιημένους εργαζομένους και τον Ιανουάριο άρχισε να πληρώνει 1.580 δολάρια το μήνα, από 945 δολάρια. Το κράτος σχεδιάζει να διαθέσει άλλα 423 εκατομμύρια δολάρια για πιστοποιημένους εργαζομένους για τον υπόλοιπο προϋπολογισμό του 2023 και στη συνέχεια 846 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Αλλά οι σχολικές περιφέρειες πληρώνουν για μη πιστοποιημένους εργαζόμενους. Τα σχολικά συστήματα θα δουν το μερίδιο του εργοδότη να αυξάνεται από 945 $ σε 1.580 $ το μήνα από τον Ιανουάριο του 2024. Το ασφαλιστικό σχέδιο προβλέπει τις περιφέρειες θα πληρώνουν 457 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα ετησίως, καλύπτοντας περίπου 60.000 εργαζόμενους σε όλη την πολιτεία.

Ο Floyd Fort, επικεφαλής της περιφέρειας Pelham με 1.400 φοιτητές στη νοτιοδυτική Τζόρτζια, είπε ότι θα κοστίσει περισσότερα από 300.000 δολάρια ετησίως για να πληρωθούν οι αυξήσεις για τους 41 μη πιστοποιημένους υπαλλήλους του Pelham. Είπε ότι το σχολικό σύστημα, το οποίο έχει ετήσιο προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη «αντιμετωπιστεί» από τους φόρους ιδιοκτησίας και προσπαθεί να απολύσει προσωπικό για να καλύψει τα έξοδα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερα φροντιστήρια ή άλλες υπηρεσίες, είπε.

«Δεν μπορείς να εξισορροπήσεις τον προϋπολογισμό με χαρτί αντιγραφής», είπε ο Φορτ.

Αντί για 635 δολάρια το μήνα, ο Χάτσετ είπε ότι εάν οι νομοθέτες χρησιμοποιήσουν 100 εκατομμύρια δολάρια, τα ασφάλιστρα θα αυξάνονταν με τριετή προσαυξήσεις στα 211 δολάρια το μήνα.

«Τα περισσότερα από τα σχολικά μας συστήματα έχουν καλά ταμειακά υπόλοιπα αυτή τη στιγμή — όχι όλα. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούσαν να το απορροφήσουν», είπε ο Χάτσετ. «Αλλά έχουν ακουστεί».

Οι νομοθέτες της Βουλής θέλουν να δαπανήσουν 138,8 εκατομμύρια δολάρια για επιχορηγήσεις για την ασφάλεια των σχολείων, περισσότερα από τα 115,7 εκατομμύρια δολάρια που πρότεινε ο Kemp. Απέρριψαν το σχέδιο επιχορήγησης 25 εκατομμυρίων δολαρίων του Kemp, λέγοντας ότι οι περιφέρειες έχουν ακόμη περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ομοσπονδιακούς πόρους για τον COVID-19 για να δαπανήσουν για τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών. Αυτό και κάποιες άλλες μεταφορές μετρητών σε επιχορηγήσεις ασφαλείας θα έδιναν σε κάθε σχολείο 60.000 $, αλλά οι νομοθέτες θα άφηναν τις περιφέρειες να αποφασίσουν πού θα ξοδέψουν τα χρήματα.

Είπε ότι το Σώμα προτείνει να δαπανηθούν 14,5 εκατομμύρια δολάρια σε εφάπαξ μπόνους για 55.000 συνταξιούχους στο κρατικό σύστημα συνταξιοδότησης υπαλλήλων, το οποίο ανέρχεται κατά μέσο όρο σε περίπου 250 δολάρια ανά συνταξιούχο. Αν και αυτοί οι συνταξιούχοι έλαβαν αύξηση 1,5% τον Ιούλιο, δεν είδαν τακτική αύξηση του κόστους ζωής. Ο Χάτσετ είπε ότι το ποσό ήταν μια “εναρκτήρια προσφορά” και είπε ότι ελπίζει οι γερουσιαστές να βρουν περισσότερα χρήματα. Ένας τυπικός συνταξιούχος ERS λαμβάνει σύνταξη περίπου 2.000 $ το μήνα.

Τα μέλη του Σώματος μετέφεραν 5 εκατομμύρια δολάρια για να παρέχουν «εναλλακτικές επιλογές στέγασης» για ανάδοχα παιδιά. Το Τμήμα Υπηρεσιών Οικογένειας και Παιδιών φιλοξενεί επί του παρόντος 50-60 ανάδοχα παιδιά ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία ή γραφεία της κομητείας. Συχνά είναι παιδιά με περίπλοκες συμπεριφορικές και ψυχιατρικές ανάγκες. Μονάδες σταθεροποίησης κρίσεων ψυχιατρικών ιδρυμάτων που θα δέχονται παιδιά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν ορφανοτροφεία με τις κρατικές αρχές.

___

Ακολουθήστε τον Jeff Amy στο Twitter https://twitter.com/jeffamy.

Leave a Comment